Reklama

Reklama

Kdo by se odvážil zabít dítě?

(festivalový název)
  • Španělsko ¿Quién puede matar a un niño? (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pár anglických turistů projíždí Španělsko a dostane se do vesnice, kde však není žádný dospělý, ale jen děti, které nic neříkají a koukají na ně s potutelným úsměvem. Dvojice postupem času zjišťuje, že s dětmi není něco v pořádku, a i když jsou to jen děti, mohou být nebezpečné... (markettka)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (81)

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Tak tady jsem čekala opravdu hodně a přišlo mírné zklamání, ty části filmu kde se "něco dělo" byly velice dobré - drsné a znepokující a byla jsem při nich napnutá jako struna ale bohužel jako celek mě to až tolik nenadchlo. Táhlo se to, fakt velice pomalu až jsem se nudila a chování postav mi chvílema přišlo velmi nelogické. Navíc musím přiznat že ani herci se mi moc nelíbili, stejně tak jako krvavé záběry. 50% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se neuvěřitelně. Slyšel jsem jenom chválu a to že se jedná o Španělskou verzi Kukuřičných dětí kterou miluju. Ale bohužel jsem dostal zklamání těžkého kalibru. Svoje klady to má a nemá jich málo. Třeba začátek kde hraje ta depresivní hudba a brouká do toho dítě je neuvěřitelně nepříjemná(v dobrém slova smyslu). Pak ale přijde první půlhodina což mi přišla jak neuvěřitelná nuda, která byla fakt strašná. Nic se tu nedělo a když jo tak jsem se nudil. Pak přišlo sice zlepšení ale nic extra to taky nebylo. Děcka terorizují dospělí ale to terorizování mi přišlo dost zdlouhavé. Aspoň že herci se snažily a děcka byly krajně nepříjemní už od pohledu, navíc film nepostrádá správnou dávku drsnosti a syrovosti, třeba(Spoiler) scéna kde hlavní chlapík zastřelí samopalem pár dětí, je docela drsná.(Konec spoileru). Syrová atmosféra film jen podtrhává, vedro a vědění že není úniku se režisérovy podařilo vytáhnout. Ale jak jsem řekl spíše zklamání. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Rozhodně velice zajímavý, napínavý a drsný grindhouse z poloviny 70. let. Již od 70. let vznikalo postupně pár filmů, kde se objevovali zlé, sadistické, posedlé vraždící děti. Zde je tento námět doveden do absolutna. Mladý pár se ocitá na slunném ostrově, který je naposto opuštěný a postupně se zde objevují pouze děti. Je jich zde skutečně obrovské množství, není to žádná partička výrostků, takže spíš připomínají takové to hromadné zlo "posedlých/zfanatizovaných" či prostě zombies ... A děti vraždí každého dosplého, kterého potkají ... Již v podstat celý ostrov je vyvražděn a všude se válí mrtvoly. Začíná klasická "honička" kdy se manželský pár potýká s hordami útočících spratků. Samozřejmě je těmto dospělým naprosto proti srsti jim nějak fyzicky ubližovat nebo je dokonce vraždit ... Jenže spratci nedají pokoj a na tuto lidskou přirozenou "slabost-neschopnost" vyloženě spoléhají ... Film má sice táhlý a pomalý děj, který nudí. Stejně tak jen pár nevýrazných herců a plno dětí, které žádné herecké výkony nepodávají, gore efekty také nejsou nic extra ... Ve finále ale graduje tak neuvěřitelným způsobem, že jsem fakt nechápal!! Tvůrci vrší jednu "WTF" scénu za druhou kostky pyramidy, padají všechna nepsaná filmová tabu a když už si myslíte, že opravdu nemůže být hůře, věřte tomu, že může!!! Těch posledních 30 minut je neuvěřitelných!! Je pravdou, jak již bylo zmíněno, že film připomíná velmi atmosférou ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Spanelsky horror ze sedmdesatych let? Automaticky jsem byl pripraveny na urcitou davku trashovosti, podporenou porci pohupujicich se koz a par litry kecupu. Ale uz prvni minuty filmu, rekapitulujici v dokumentarnich zaberech nejvetsi valecna zverstva dvacatehou stoleti a jejich dopady na deti, me vyvedly z omylu. Who Can Kill a Child je skvely vazny film, vypravejici pribeh manzelskeho paru, ktery misto dovolene na opustenem ostrove patra, proc zde nejsou zadni dospeli a decka se chovaji tak divne... Pribeh prostoupeny dusivou letni atmosferou je sice podporen slusnou davkou gore, ale nastesti nejde o nic rusive kycoviteho, ale jen normalni soucast pribehu. Rozhodne doporucuju. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se nechali inspirovat Městečkem prokletých. Asi nejděsivější jsou mezititulkové úryvky z válek, počínaje 2.sv.válkou a konče Vietnamem a Koreou, se zaměřením na utrpení dětí. To má divákovi napovědět, co budou moci hlavní postavy od dětí čekat. Film má výbornou hudbu (Waldo de los Ríos) a velmi dobrou kameru. V momentě, kdy se mladí manželé dostanou na ostrov, kde chtějí strávit 15 dní dovolené, se snímek jaksi zasekne a začne připomínat artové filmy 60.let. Pro milovníky akcí nastane hodina utrpení a nudy... Na ostrově se děje cosi podivného. Dospělí zmizeli, vzduch se tetelí horkem a slunce odrážející se od bílých domů i ulic bodá do očí. Horko je tak věrohodné, že člověku při sledování vysychá v ústech. To samé však nelze říci o atmosféře, která je notně kolísavá. Film disponuje několika vynikajícími scénami (na příklad ubití starce usměvavou dívenkou, zoufalé volání o pomoc z telefonní ústředny či několikerý pokus o útěk...nemluvě o pěkném konci), ale jako celek je poměrně zdlouhavý. Nejvíce mi vadilo, že Tom (L.Fiander) se chová jako blb (ano, má to ve scénáři...). Člověk by na jeho místě dávno opustil ostrov, ale on ne, navíc ještě zatajuje děsivé události před svou ženou. Jistě, pokud by byl racionální, tak by film dlouho netrval a divák by přišel o všechny ty pěkné masakry... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Holandská turistka mluví po celou dobu do telefonu německy. (Samthron)
  • I když se děj filmu odehrává na ostrově, městské scény byly natáčeny ve městě Ciruelos v Toledu, které je vzdáleno od moře více než 250 km. (hladass)
  • Režisér Narciso Ibáñez Serrador si ve filmu zahrál malé cameo, konkrétně muže, který se Toma (Lewis Fiander) ptá na hluk ve městě. (hladass)

Reklama

Reklama