Reklama

Reklama

Dům voskových figurín

  • USA House of Wax (více)
Trailer

Víkend, který začíná jako jeden velký úlet, se pro partu šesti přátel stává hrůzným bojem o přežití. Z jejich cesty na každoroční největší fotbalové utkání univerzit se stává noční můra v okamžiku, kdy jsou Carly, Paige a jejich přátelé nuceni přespat v lese. Již tak stísněnou atmosféru ještě zhorší hádka s tajemným řidičem kamiónu, a Carly má co dělat, aby usmířila svého přítele Wadea s bratrem Nickem. Když se ráno vzbudí, zjistí, že jejich auto bylo někým záměrně znepojízdněno. Není se tedy co divit, že přijmou nabídku odvozu do města Ambrose, které je široko daleko jediným lidským sídlištěm. Když se dostanou na místo, okamžitě je upoutá největší atrakce – Trudyho muzeum voskových figurín, které je plné soch, jež vypadají jako živé. A zanedlouho přijdou na šokující důvod toho, co jim dává tak realistické vzezření. Jakmile přátelé odhalí temné tajemství města, začne je pronásledovat šílený zabiják a oni stojí na počátku krvavé bitvy o přežití. Skupina se musí probít z města a nebo se navždy stát součástí sbírky Domu voskových figurín ... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (598)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Ach Vincente, Vincente, keby si videl tento polstoročie mladší remake jedného z tvojích vydarených filmíkov, určite by si od vzrušenia začal ako cirkulárka rotovať v hrobe, pričom ani náhodou by to nebolo spôsobené vnadami Paris Hilton... :-) Je to veľmi smutné, ale tento remake sa nezmohol na nič viac, iba na preťahované (hlavne prvá polovica) a chabé kopírovanie Sawyerových rodinných eskapád z Texasu. Jedna hviezdička je potom za tých zopár príjemných inovácii zažitých klišé a ta druhá SPOILER: za cynicky zvrhlé, ale neodolateľne "príťažlivé zakillerovanie" postavy Paris Hilton... . To sa musí proste vidieť :-) ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy odehrávající se v pustině, nejlépe v poušti nebo americkém jihu, kde je skupinka lidí odříznuta od světa a ohrožována sadistickými vidláky. Takové filmy jako Texaský masakr motorovou pilou a Hory mají oči bych mohl konzumovat pořád dokola. Ale co opravdu nesnesu je, když je takováto ambiciózní podívaná totálně zabita dementními herci (Paris Hilton, co to je?), nesmyslnou dávkou klišé, přemrštěnou stopáží a zbytečnými digitálními triky. Šve mě to, mohl to být výborný film. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Zachráním tě!-Křup-Jejda, hlava...- Z původní klasiky si tenhle snímek vzal jen motiv vytváření voskových figurín z lidských těl. Problémem tohohle slasheru je zbytečná délka a více jak polovina filmu je nezáživná konverzace. Jsou tu sice světlé momentky, jako je jáma smrti, ale vše podstatné se odehraje v poslední třetině. Pochválit je třeba výpravu, kdy roztékající se voskové muzeum je výborně udělané. Z vraždění je nejlepší použití trubky coby oštěpu. Dojde na uříznutou hlavu, která ještě párkrát zamrká i odstraňování vosku z obličeje společně s kůží a masem. Závěrečné honičky jsou dobré a mají napětí. Omladina není příliš sympatická, v žebříčku blbů vede.....Wade, jenž by zasloužil vyvrhnout. Paris Hiltonová je vtipnou kulturní vložkou a její postava má pěkný osud. Za pozornost stojí hudba - mj. The Stooges, Marilyn Manson, Joy Division, My Chemical Romance, The Prodigy, Disturbed, Deftones ad. Hodnocení ponechávám z minula. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Vysoko potenciálny horrorový námet je tu nehanebne zmršený príšerným teenagerským spracovaním. Celé to pôsobí naivne, jalovo a nudne. Neverím, že sa najde divák starší ako dvadsaťpäť rokov, ktorý by to ocenil aspoň troma hviezdičkami. Toto je horror súci tak akurát pre stredoškolákov, aj to len pre tých, ktorí ešte nie sú v tomto filmovom žánri zabehnutí. Slabota. ** ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film som videl v noci v práci, takže mám ospravedlnenie, prečo som to vôbec sledoval. Najvačšou chybou tvorcov je prepálená stopáž, teen horor predsa nemôže trvať viac ako hodinu a pol. Tie takmer dve sú takmer vražedné. Film má dva klady, tým prvým je krásna Elisha, ktorá nezlezie z plátna a kvôli ktorej to nevypnete a ten druhý je vydarená smrť postavy jednej "herečky", ktorá by v inom filme mohla znamenať nastavené cynické zrkadlo súčasnej vip adorujúcej spoločnosti, lenže tu je to iba smrť postavy. Záverečný dodatok je tak smiešny, že až neverím, že to režisér mohol myslieť vážne. Bohužiaľ to tak je. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (48)

  • Ze statického hlediska není možné postavit celý dům jen z vosku - musel by mít pevné základy. (ČSFD)
  • Režisér trval na používaní praktických efektov. Tie počítačové chcel využívať len v krajných prípadoch. (Real Tom Hardy)
  • Paris Hilton (Paige) vůbec nemusela projít konkurzem. Režisér si zkrátka v této roli neuměl představit nikoho jiného. (becki_tu)

Související novinky

Dracula zase trochu jinak

Dracula zase trochu jinak

10.02.2011

Nejslavnější příběhy mají tu smůlu (nebo štěstí?), že se tvůrci pořád snaží o jejich nová, originální zpracování. Někdy to vyjde, někdy vznikají bizarní projekty. Stokerův Dracula není výjimkou – z… (více)

Reklama

Reklama