Reklama

Reklama

Dům voskových figurín

  • USA House of Wax (více)
Trailer

Víkend, který začíná jako jeden velký úlet, se pro partu šesti přátel stává hrůzným bojem o přežití. Z jejich cesty na každoroční největší fotbalové utkání univerzit se stává noční můra v okamžiku, kdy jsou Carly, Paige a jejich přátelé nuceni přespat v lese. Již tak stísněnou atmosféru ještě zhorší hádka s tajemným řidičem kamiónu, a Carly má co dělat, aby usmířila svého přítele Wadea s bratrem Nickem. Když se ráno vzbudí, zjistí, že jejich auto bylo někým záměrně znepojízdněno. Není se tedy co divit, že přijmou nabídku odvozu do města Ambrose, které je široko daleko jediným lidským sídlištěm. Když se dostanou na místo, okamžitě je upoutá největší atrakce – Trudyho muzeum voskových figurín, které je plné soch, jež vypadají jako živé. A zanedlouho přijdou na šokující důvod toho, co jim dává tak realistické vzezření. Jakmile přátelé odhalí temné tajemství města, začne je pronásledovat šílený zabiják a oni stojí na počátku krvavé bitvy o přežití. Skupina se musí probít z města a nebo se navždy stát součástí sbírky Domu voskových figurín ... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (598)

akisha 

všechny recenze uživatele

Zábavná kravina, která je zábavná svou blbostí. Typický teenage-vyvražďovák s asi dvěma celkem působivými scénami, tlupou nesympatických adolescentů (aspoň že tam je ta Elisha) a voskovým muzeem. Scény v něm patří k tomu nejlepšímu ve filmu. O strachu či napětí nemůže být řeč, dokonce ani lekačky nefungují, ale v rámci možností nabízí film dost vtipných a zábavných okamžiků (Paris Hilton, malíček, pianista atd.). ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Herecký výkon protagnistov je nemastný-neslaný. V hlavnej úlohe sa tu objaví Elisha Cuthbert, ktorú poznáme zo seriálu "24". Inak v tomto filme som snáď po prvý raz fandil záporňákovi, keď zavraždil Paige, ktorú hrala známa bohatá dedička hotelov Paris Hilton, že ma ušetril od utrpenia z jej hereckého výkonu. Mimochodom jej vražda je celkom efektná. Záver filmu neprináša žiadne šokujúce odhalenia, film odporúčam len skalným fanúšikom hororu alebo keď potrebujete zabiť jedno nudné popoludnie niečím nenáročným. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný americký horor. Má celkom dobrý príbeh o skupinke mladíkov, ktorí vyrazia na vzdialený športový zápas, ale kvôli problémom s autom musí časť z nich dočasne zostať na mieste pri opustenom mestečku, ale zistia, že tam vyčíňa dvojica vrahov, ktorí zo svojich obetí robia voskové figuríny. Spracovanie nie je ničím výnimočné, ale ani nie je zlé, po klasickom zoznamovacom úvode už postavy prídu na miesto neďaleko mestečka, kde sa už začne hlavný dej, síce by filmu prospela trochu lepšia dynamika, pretože vždy trvá, kým sa dej výraznejšie posunie, ale aj tak sa na to dá bez problémov pozerať, nudných miest je minimum a celá tématika s múzeom je zaujímavá a tak to ozvláštňuje aj nedôležité scény, ale po hodine filmu sa to už celkom rozbehne a záverečná fáza je pomerne dobre zvládnutá. Ako horor tento film moc nefunguje, ale určite obstojí ako slušný thriller, keďže miestami som spokojný s napätím, len by to chcelo aj nejakú atmosféru. Čo sa týka krvavých scén, tak ich nie je až tak moc a ani nie sú ničím výnimočné a to ani drsnosťou, ktorú by som vo svojej kategórii označil len za mierny nadpriemer, ale aj tak väčšina z nich je celkom dobre zvládnutá, obzvlášť smrť Paris Hilton. Ale skôr ma tu zaujali rôzne naháňačky a ukrývanie sa pred vrahom, hlavne slušné scény v kostole alebo v kine. A páči sa mi aj vizuálne dobre zvládnutý záver. Herecké obsadenie je pre tento typ filmu dostatočné, nikto neprekáža a minimálne Elisha Cuthbert a Jared Padalecki aj potešia. A spokojný som aj s rozdielnou dvojicou vrahov. Réžia nie je zlá, štandard si splní, ale nič navyše a technická stránka je vydarená. Dom voskových figurín nie je žiadny klenot, ale jeden z tých pozerateľných amerických moderných hororov, ktorý aspoň raz určite dokáže pobaviť. 62% ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Konečně tu máme zase nějaký fajny....a ne "japonský remake"...americký horror. Sice taky remake, ale celkem povedený. Tak si to nějak shrneme: Máme tu několik postaviček...je tu krásná Elisha, potom šampón (který chodí s Elishou...že by klišé?), pak dementní Paris (ale v jedné scéně málem odhalí bobříka "cudnosti"...takže malé plus), následně jednoho bohatého nigga, (který čekal na šoust moc dlouho...až se ho nedočkal)(s hodně NICE autíčkem...my favourite, jo ještě je tu hovnař (takový ten funny guy, co musí chcípnout...další klišé), poté Nick (je to celkem fajn týpek)...potom už tu je jen vidlák (sympaťák) a dva bratřičkové. Hmmm, jo postavy celkem rozmanité...ale co, dyť stejně skoro všichni chcípnou (a to je to, oč tu běží)...a když už jsme u toho hebání, tak musím jedině pochválit....krásné, naturalistické a brutání (na dnešní horrory určitě). Tenhle horrůrek se poved (a nikdo to nedokáže docenit....jen já a pár dalších). ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Další z pestré řady teenagerovských vyvražďovaček typu parta mladých lidí, cestujících na zápas, koncert, atd. kontra šílený zabiják páchající své aktivity v podivném městečku, které často není ani vyznačeno na mapě. Naprosto fascinující herecký koncert "pipky" Hilton dodá první části filmu opravdu netušený rozměr. Světlými místy filmu jsou chvíle strávené ve voskovém domě šílených bratrů a také voskové figuríny. Docela se mi líbil závěr filmu, odjezd přeživší dvojice v autě, záběr kamery ze zadního skla a následné vytažení kamery z pod bundy plus hudba. Až příliš nápadné podobenství s koncem filmu Psycho 3. Tam ovšem Norman Bates vytáhl zpod svého saka jiný předmět... ()

Galerie (100)

Zajímavosti (48)

  • Jared Padalecki (Wade) je s výškou 1,93 m oveľa vyšší ako jeho herecká partnerka Elisha Cuthbert (Carly), meriacie 1,59 m. Aby nebol tento výškový nepomer tak do oči bijúci, mala Elisha pri natáčaní spoločných scén na spodku čižiem pridané drevené podstavce. (beso74)
  • Ve finální scéně s tajícím voskem (a nejen tam) bylo ve skutečnosti použito arašídové máslo. (becki_tu)

Související novinky

Dracula zase trochu jinak

Dracula zase trochu jinak

10.02.2011

Nejslavnější příběhy mají tu smůlu (nebo štěstí?), že se tvůrci pořád snaží o jejich nová, originální zpracování. Někdy to vyjde, někdy vznikají bizarní projekty. Stokerův Dracula není výjimkou – z… (více)

Reklama

Reklama