Reklama

Reklama

Sex and Violence

Animovaný / Krátkometrážní
USA, 1997, 8 min

Obsahy(1)

Sestřih krátkých animovaných scének na téma sex a násilí je svým zobrazením doveden do úplného absurdna. (anyonecek)

Recenze (23)

Matty 

všechny recenze uživatele

Pympton je magor, o tom žádná, ale pořádně vtipný magor. Společným tématem těchto čtyřiadvaceti krátkých klipů je brutální násilí, jehož strůjci jsou snad až na jednu výjimku vždy lidé, a sex v nejroztodivnějších podobách. Nechybí prvotní Bohovy návrhy lidské reprodukce, lidé s nevyjasněnými prioritami (hned třikrát) ani první sex po telefonu. Některé nápady jsou neskutečně originální a těžko si představit, že by něco podobného napadlo duševně zcela vyrovnaného člověka. Kromě toho, že lidi s dosti specifickým smyslem pro humor (ke kterým se řadím a nestydím se za to) rozesměje, vypovídá mnohé o lidské povaze a nezvyklým (no, velice nezvyklým) způsobem se snaží zodpovědět otázku "proč na tom světě vlastně jsme?" . ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Podařená animace a tradičně trefné černohumorné skeče. Tentokrát je společným spojovatelem sex a násilí. Ohromně nápadité. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tradiční Plymptonovský kresebný vizuál, který prostě funguje, zde presentuje sbírku krátkých, humorných skečů, které v podstatě nejsou ničím jiným, než rozhýbanými kreslenými vtipy, nebo lépe stripy, které jsou mnohdy tak černé, že by se za to nemusel stydět red meat. Někdy jsou geniální, pár jich je nic moc, ale vzhledem k tomu, že každá část mozaiky má jen pár vteřin, celek je pořád výborný. Zajímavým způsobem tu fungují přechody mezi sexualitou (zcela neerotickou ovšem) a ironickým násilím, kontrast je to zábavný. A celé je erupce* originality. Domluvil jsem. *A možná bude i jiná erupce, aneb pubertální trapno-humor, ovšem bez asistence sterilozovaného zelí ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Bill Plympthom vo svojich originálnych dielach pestuje antikonzervatizmus a svojsky aktívny s divákom sa hrajúci umelecký potenciál. Sex and Violence je plný kraťunkých vtipov k téme či od témy, po vizuálnej stránke výborne pútavo zvládnuté. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

magor je to bezesporu, ale s adjektivy geniální, originální, fantastický či ohromně vtipný bych raději šetřil... v téhle sérii se toho moc k popadání za břicho nenašlo... 30% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DailyMotion/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Efekty 9/10/// +celý tento snímek -dalo by se na něj klidně dívat déle/// Výborné, tohle je opravdu jeden z nejlepších (né-li nejlepší) a nejvtipnějších filmečků od Billa Plymptona. Opravdu jsem se hodně nasmál. Hudba je zde nadstandartní, zvuky klasické a animace velice uhlazená. Přdně je to ale drsně vtipné./// Celkem 86%/// ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Mám rád černej humor, ale tohle mi až tak vtipný nepřipadalo. Ale abych nekřivdil tak pár povedených nápadů by se našlo. ()

Max-Wesslo 

všechny recenze uživatele

Bill Plympton je úspěšný new-yorský animátor, jehož ilustrace plnily a plní dlouhá léta stránky světoznámých časopisů a denníků. Jeho možná nejznámější snímek Your Face byl nominován na Oscara. Tentokrát pospojoval čtyřiadvacet krátkých skečů na téma sex a násilí (ovšem některé skeče pod toto téma nakonec nespadají) do osmiminutového snímku. Zapomněli jste někde klíče od domu? Nevadí, stačí se začít dusit a při posledních vzpomínkách na život si jistě vybavíte, kde jste je nechali. Plympton má specifický smysl pro humor, který mě osobně dost sedí, což ovšem nemusí platit o každém. Taktéž jeho způsob animace je originální a pravděpodobně už jste možná nějaký ten jeho obrázek viděli. Z dosavadních 8 snímků, které jsem měl možnost shlédnout, považuju tento za nejpovedenější. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Geniálne krátke anime dielko môjho najobľúbenejšieho animátora Billa Plymtona! Jeho diela určite nie sú o brilantnej animácii, na druhej strane to autor kompenzuje tým, že má svoj vlastný ksicht a jeho nápady sú originálne a skvelé. Klobúk dole pred tým koľko skvelých, vtipných (a samozrejme "násilno-úchylných") vecí sa mu podarilo vtesnať do tejto 7 minútovky...Ja som sa úžasne bavil, ani by mi nevadilo keby Sex and Violence pokračovalalo pri zachovanej kvalite aj hodinu:) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Bill Plympton a jeho sbírka animovaných absurdit – inu proč ne. Není to sice žádný zázrak, ale divák se u některých věcí i zasměje. Taková kuřba mořské panny nebo prvotní kouřové signály pobaví, ovšem našlo se tam i pár naprostých blbostí. Ale jako zpestření to beru a určitě to stojí za pozornost. Lepší průměrná záležitost…60% ()

J_Fiu

všechny recenze uživatele

Drsné, ale často Vtipné! Což se musí ocenit, málo co mě v poslední době pobaví a černý humor já ráda. Navíc i animace se povedla. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

WTF??? Ač jedno z těch nej hodnocených od Plymptona, mě nějak nechytlo... několik skečů, některé měly dobrý nápad - počáteční nákresy Boha na rozmnožování lidí či chlap se ztraceným klíčem anebo Co dělají tito lidé? No přece se kukají na blbě uspořádanou slide show - avšak většina byla jen brutálních a vcelku nezajímavých. ()

dr.Orlok 

všechny recenze uživatele

Nejvíc jsem se pobavil u "Bohových prvotních skečů k lidské reprodukce", ale i dalši mini-povídky spojující sex a násilí jsou skvělé. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Velmi dobre dielo od Plymptona, avsak mne sa o dost viac pacil Exciting Life of a Tree. Stale vsak ide o velmi zabavne a brutalne sledovanie :) ()

Reklama

Reklama