Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Krátkometrážní

Recenze (41)

plakát

Otec a syn (2003) 

Krásná, ale nic nenabízející krabička. Zdá se, že v tomto filmu je hlavní forma dokonalost obrazu. Povedlo se. Bohužel, když si formu odmyslím nacházím pramálo. Nemůžu si pomoc, vše se mi jeví točeno pouze na efekt, patetický projev postav mě do děje nevtáhl. Toho je zde i tak málo, ale to by mě nevadilo, kdybych na oplátku získala nějaký přísun emocí. Po konci filmu jich však zůstávám prosta. Takže výsledek nemastný neslaný. Přestože tento film už svou výtvarnou podobou či nekonvenčností průměrný jistě není, dávám za 3.

plakát

Half Nelson (2006) 

Příběh jednoho zvláštního přátelství mezi dvěma osamělými dušemi....křehké, jednoduché i složité zároveň, silné. Nebo také drama s tématem drog.

plakát

Taxidermia (2006) 

Nejnechutnější film co jsem kdy viděla. Najdete tu snad všechny druhy hnusu (nejednou jsem pohled na plátno nevydržela a odvrátila zrak) - od perverzního ukájení se přes blitky, nehorázného se přežírání (slovo přejídání se zde nedá použít) až po morbidní záležitosti. Určitě na mě film zapůsobil…..ale bohužel ne nijak pozitivně. Žádnou „vyšší myšlenku“ jsem v tom neviděla.

plakát

Zrcadlo (1975) 

Další dílo Tarkovského, další nepochopení a další naprosto jedinečný filmový zážitek (jsem tak ráda, že jsem tento film poprvé viděla v kině). Nebudu předstírat, pochopila jsem z tohoto filmu opravdu málo. Jenže na dojmu z filmu mi to vůbec neubralo. Překrásné obrazy plné symbolů a jinotajů doprovázené mým milovaným Johannem Sebastianem Bachem mě doslova zhypnotizovaly, ani na chvíli jsem se nenudila jen jsem se zatajeným dechem pozorovala všechnu tu krásu a stále nemohla uvěřit. Když se spojí tvorba takovýchto dvou velikánů (Bacha a Tarkovského) nemůže vzniknout (pro mě) nic jiného než skvost na který se nezapomíná. Určitě se budu muset podívat na film vícekrát. Snad mu potom budu ještě více otevřená a pochopím zas nějaký ten střípek z filozofie, kterou mi Tarkovskij nabízí.

plakát

Déšť (2001) 

Příběh jedné rodiny, která se pomalu, ale jistě začíná rozpadat. Znuděná matka hledá povyražení v nezávazných flirtech, čímž psychicky týrá svého manžela, který je proti jejímu chování téměř bezmocný. Připadalo mi, že se snaží zavírat před tímto problémem oči, ale nakonec stejně zjišťuje, že manželství a rodina jako taková nemá zrovna růžovou budoucnost. Sám jí nedokáže dát to co ona potřebuje i když je také těžké zjistit co přesně žena od svého muže žádá. A ona by se možná ráda změnila, ale na to je příliš slabá. Dobrý námět ze kterého by se dalo jistě vytěžit mnohem víc, než to co nám film nabízí - prázdné scény bez hlubšího smyslu a významu. Hlavní slabinu vidím v hereckém obsazení. Představitelé hlavních úloh jsou nezáživní, ospalí a nepřesvědčiví.

plakát

Sissy Boy Slap Party (1995) 

Jestli mě mělo ohromit, jak se statní chlapci plácaj přes zadek a jiné části těla.....tak se to asi nepovedlo.

plakát

Zastav a nepřežiješ (2006) 

A tohle jako mělo být co? Videoklip nebo film? Anebo, že by počítačová hra?

plakát

Hledám Amy (1997) 

Ano, není pochyb, že námět k tomuto filmu tu ještě před ním nebyl. Ale! Vadilo mi vyžívání a rochnění si v neustálém připomínání homosexuality. Ano, jistě je to film, ve kterém ztvárňuje hlavní roli dívka, která je lesba, ale k čemu je dobré neustálé zdůrazňování homosexuality? Herci pak působí, že se neumí bavit na jiné téma a nic jiného nerozebírají, což je škoda. Přišlo mi, jakoby se Kevin Smith vyloženě ukájel v tom, že napsal scénář k originální romantické komedii. A tak tu svou jedinečnost a odlišnost dával okatě najevo. Geniální dialogy jsem nezaregistrovala, ale říct, že bych se u filmu nudila taky nemůžu. Ben Affleck coby nesmělý pohodář zde působil civilně a sympaticky, stejně tak i Jason Lee. Joey Lauren Adams hodnotit nemůžu, je to jistě velice nadějná a dobrá herečka, ale prostě mi nějak nesedla. Což je ovšem jen a pouze můj osobní problém :)

plakát

Ten, jehož políčkují (1924) 

I přes smutný osud hlavní postavy, je zde tolik optimismu a naděje v lepší zítřky, že film dokáže povzbudit, pohladit a nastartovat do dalších dnů, které možná nebudou zas tak růžové. Pro mě rozhodně milé překvapení a maličká náplast na bolavou dušičku.