Reklama

Reklama

Hledám Amy

  • Česko Zoufalec (více)
Trailer

VOD (1)

Komiksoví kreslíři Holden a Banky jsou nejlepší přátelé už 20 let. Zdá se, že jejich bezstarostný život nemůže nic ohrozit. Dokud ovšem nepotkají Alyssu. Holden se zamiluje, pak ale zjistí, že si dělá plané naděje. Alyssa je totiž lesbička. Dva komiksoví nadšenci Holden McNeil a Banky Edwards, kteří žijí v New Jersey, jsou nerozluční kamarádi už dvacet let. Přes den tráví čas společně ve svém studiu a večer se chodí ven bavit. Jejich přátelství má však poprvé v životě dostat povážlivou trhlinu poté, co jim zkříží cestu nádherná mladá lesbička Alyssa Jonesová. Holden se do ní zamiluje a záhy musí čelit Bankyho žárlivosti i barvité minulosti své nové přítelkyně. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (510)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Jason Lee a Joey Lauren Adams jsou špičkoví, Ben Affleck jenom hodně slušný... Vysoustužené dialogy které geniálně balancují na hraně nevkusu a peprnosti, uvěřitelné emoce a strašně zajímavý příběh s miliónovým námětem. Řešení svých osobních privátních problémů a la Holden mě trošku vyrazilo dech :-) No a konec je dokonalý. Pokud o Smithovi z nějakého důvodu pochybujete (tak jako já předtím, než jsem viděl Amy), zkuste tenhle kousek... A pokud vám čirou náhodou nesedne, jste ztracený případ :-) 90% ()

Renton

všechny recenze uživatele

Scénář: Kevin Smith .. Velice zvláštní snímek, se kterým jsem si dlouho nevěděl rady. Začnu od konce. To přišla obrovská katarze a o celku jsem dlouze přemýšlel, vlastně přemýšlím doteď.. Konečně vše dostalo smysl a vystoupla genialita tohoto snímku. Se vším co předcházelo jsem měl ovšem problém. Snímek je předně zbytečně dlouhý, v úvodu jsem se opravdu hodně nudil. Čekal jsem typickou Smithovinu, jenže humor byl na výjimky slaboučký. Pořád jsem čekal, kdy se strhne vlna humorných dialogů, jako ve dvou předešlých filmech, ale v hustě přecomicsovaném rozjezdu se ne a ne prosadit. Postupně však vyplouvala a roli přebírala originální romantická linka a s ní snímek začal velmi nabírat na poutavosti až do konečné hluboké duševní očisty.. Ponecháno bez hodnocení. Chasing Jitka. ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Jak mně filmy Kevina Smithe nevadí, byť sebesprostější, tady jsem postrádala téměř všechno, co dělá jeho filmy jinými, kromě Jaye a mlčenlivého Boba, kterých jsem si však užila zatraceně málo. Jinak obrovské zklamání - na komedii jsem se nepobavila, romantiku odrovnala odpudivá a přehrávající Joey Lauren Adams s naprosto šíleným hlasem, dramatickou linku pohřbil Ben Affleck, příjemně smithovsky působil jen Jason Lee. Odnesla jsem si pouze poučení, že všechny výstřelky, kterých se dopustíme, nás doženou vždy, kdy se to nejmíň hodí a speciálně excesy týkající se sexuálního života chlapi neumí strávit (u sebe samozřejmě ano :-)). ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Život vedle toho, že je jako bonboniéra je také jako puzzle. Každý hledáme toho druhého, kdo by doplnil chybějící dílek naší skládačky a stal se tak součástí mozaiky zvané život. Každý hledáme svojí Amy. Kdysi dávno ještě před nezapomenutelnou mezidruhovou erotikou ( Clerks 2 ) Kevin Smith natočil malé nenápadné romantické drama. Pochopitelně se tu vyskytuje větší množství vulgarit, vtipů a Jay a Silent Bob ale hlavním tématem je láska a vážnější nota, než jsem u Smitha zvyklí. To vše korunované nezapomenutelným koncem. 9/10 ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Bývalý ochutnávač mešních vín Holden, který se jako opilý ministrant často ráno probouzel "s flanďákem v posteli", se bláznivě zamiloval do lesbičky Alyssy a rozhodl se pomalu změnit její sexuální orientaci. Přitom jsou předkládána zajímavě postavená životní moudra, při jejichž prezentacích vylézají na povrch životaschopné vtípky, které jsou později rozmělněny vyčerpáním tématu až nudné mrtičky. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (15)

  • Scéna s Alyssou, Holdenem a Bankym v nočním klubu o problémech orálního sexu, byla původně napsána pro Smithův předchozí film Flákači (1995). (Kulmon)
  • Scéna v bare, kde si Banky (Jason Lee) a Alyssa (Joey Lauren Adams) ukazujú rôzne zranenia zo svojich “dobrodružstiev", je odkaz na film Čeľuste (1975), v ktorom sa Robert Shaw (Quint) a Richard Dreyfuss (Hooper) predstavili v obdobnej scéne. Rovnako box, v ktorom sedia, sa nápadne podobá interiéru slávnej lode Orca. (MAX666)
  • Carmen Llewelyn, která hrála Kim, lesbickou milenku Alyssy, byla žena Jasona Leeho. Joey Lauren Adams, která ztvárnila Alyssu, byla přítelkyní režiséra Kevina Smithe. Film byl natočen právě na základě Smithovy zkušenosti s ní. (Kulmon)

Reklama

Reklama