Reklama

Reklama

VOD (1)

Film z dílny Kevina Smithe volně navazující na jeho úspěšný snímek Podvodníci z New Jersey vypráví o dvou flákačích, kteří dostali od svých přítelkyň košem a zažívají bláznivý den v místním obchoďáku. T.S. a jeho kamarád Brodie, závislý na videohrách, právě dostali kopačky a léčí se z nich v nákupním centru – kde se jedna z jejich bývalek, Brandi, náhodou právě účastní natáčení randící šou. Kamarádi nelení a vymýšlejí komický sabotážní plán, který má za cíl podkopat autoritu Brandina otce a vyhrát zpět její srdce... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (314)

H34D 

všechny recenze uživatele

Někdy stačí i jeden obyčejný obchoďák a o zábavu může být hravě postaráno... Pokud si jej vezme na paškál Kevin Smith. Mallrats se podobně jako Clerks odehrají během 24 hodin a hlavní roli také hrajou dva nerozluční kamarádi - flákači. Ti už sice komického vrcholu dua Randal + Dante nedosahují, ale aspoň Jason Lee a.k.a. Brodie Randalovi slušně šlape na paty. Co však ústřední dvojce schází, skvěle doplňuje Jay a Silent Bob, ti dva prostě nemají chybu a každý jejich kousek je perla. Scénář naplněn Smithovskými dialogy se stále dá označit jako geniální, ale přesto už Mallrats není natolik "pravdivým" filmem vhodým i k zamyšlení jako Clerks, pořád je to však poctivá Smithovská zábava, kterou mám moc rád. 8/10 ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Opět další z řady nadstandartních Smithových komedií, u které se zaručeně zasmějete, má vtipné gagy a sympatické postavy. Druhá polovina je výrazně lepší než ta první co se scénáristické stránky týče a tak trošku jí i zastiňuje. K největšímu vychutnání tu však došlo až na konci, kdy vše co bylo postupně budované tu vyvrcholí do obrovské kadence plné vtipů, že by ho byl dostatek na celý film. 65% ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Je tu další film Kevina Smithe a další jeho skvělý humor, který pobaví v každé situaci. Z malé trafiky v Clerks se stal velký obchoďák, do kterého mají v oblibě chodit huliči, flákači a pořadatelé televizní show. Velmi dobrá komedie, která sice nepředstavuje Smithův vrchol, ale je neprávem opomíjena a zaslouží si větší pozornost. Jen do toho lidi, je se na co těšit! ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Můj druhý Smith po Dogmatu a musím říct, že jsem si zpravil chuť. Rychlá, cynická zábava, záplava svižných vypointovaných rozhovorů a ještě víc popkulturních odkazů. Co mě však nejvíc dostalo byli herci... Když pominu trošku bezkrevného Londona, nezbývá než obdivně zahvízdnout nad špičkovým Jasonem Lee a příjemnými výkony většiny menších rolí (Doherty, Adams, ...). Výborná komedie a inteligentnější alternativa k filmům skupiny American Pie. 80% ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Viděl všechny Smithovo filmy po Clerks 2, u všech jsem se skvěle bavil (mimo vyměklého Táty) a už mi zbývali pouze Mallrats, nekorunovaný král a dle mnoha názorů jasně nejlepší Smithův film. Očekával jsem asi trošku moc. Až na několik geniálních scének a mraky úsměvných narážek jsou Flákači vlastně docela nudní, někdy i trapní. Smith nenapsal postavám takové hromady úžasných vypointovaných dialogů jako v Clerks, proto je zde absence děje hodně znát. K dokonalému vyvážení došlo až u pro nepřekonatelného Hledám Amy. 3,5 ()

Galerie (28)

Zajímavosti (27)

  • Film byl natáčen v Minesotě, zároveň s filmem Fargo (1996). (TomikZlesa)
  • Když se Jay a Silent Bob skrývají v knihkupectví, Bob čte knihu od Johna Piersona „Spike, Mike, Slackers and Dykes: A Guided Tour Across a Decade of American Independent Cinema“. Kniha obsahuje několik rozhovorů a článků od Kevina Smithe. (TomikZlesa)

Související novinky

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

10.02.2017

Kevin Smith se před pár lety pustil do trojky Clerks a dvojky Flákačů, ani jedno z těchhle pokračování to ale nedotáhlo k natáčení. Clerks 3 se sesypaly po odchodu jednoho ze čtyř stěžejních herců a… (více)

Reklama

Reklama