Reklama

Reklama

Hledám Amy

  • Česko Zoufalec (více)
Trailer

VOD (1)

Komiksoví kreslíři Holden a Banky jsou nejlepší přátelé už 20 let. Zdá se, že jejich bezstarostný život nemůže nic ohrozit. Dokud ovšem nepotkají Alyssu. Holden se zamiluje, pak ale zjistí, že si dělá plané naděje. Alyssa je totiž lesbička. Dva komiksoví nadšenci Holden McNeil a Banky Edwards, kteří žijí v New Jersey, jsou nerozluční kamarádi už dvacet let. Přes den tráví čas společně ve svém studiu a večer se chodí ven bavit. Jejich přátelství má však poprvé v životě dostat povážlivou trhlinu poté, co jim zkříží cestu nádherná mladá lesbička Alyssa Jonesová. Holden se do ní zamiluje a záhy musí čelit Bankyho žárlivosti i barvité minulosti své nové přítelkyně. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (510)

genetique 

všechny recenze uživatele

Kevin Smith dal v tomto prepríjemnom filmíku romantickej komédii úplný iný rozmer, ktorým by sa tento žáner mal podľa mňa uberať. Nie každému sa však páčil, tipujem hlavne záver a lá „domyslite si“. Náš Silent Bob sa tu prekvapivo rozrečnil, no práve on dal filmu ten správny ťah. Trošku mi vadil škrekavý hlas Joey Lauren Adams, ale inak boli všetci skvelí. A neveril som, že to niekedy napíšem, ale hlavne Ben. 80%. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Plíživé komediální drama o mezilidských vztazích, které je okořeněno problematikou homosexuality. Výborně vyvážený film, který je doslova ze života. Rozesměje, ale je i hodně k zamyšlení. Ačkoliv jsou některé situace, jež zažívá hlavní hrdina, takřka absurdní, dokáže se do nich bez problémů vžít každý divák. A proč vlastně ne? Stát se může v životě cokoliv. Myslím ale, že zlomovým okamžikem filmu, za kterým se skrývá podstata, hlavní myšlenka a i jeho název, je upřímná zpověď mlčenlivého Boba v bistru, kde nastíní problematiku "hledání Amy". Není to ale jediný výborný moment. Skvělých syrových a upřímných rozhovorů a situací k zamyšlení je tu mnoho. Navíc Ben Affleck hraje poprvé ve své kariéře a i to je úkaz, který by si neměl nechat ujít mnohý fanoušek i odpůrce. Naopak Joey Adams, se kterou se Ben potkal už dřív v Omámených a zmatených , mi dojem trochu kazila. Přišla mi krajně nesympatická a její originální hlas mi přímo rval uši, takže doporučuji dabing. Také scéna, ve které Holden nabídne "dorovnání zkušeností" mi přišla už přes čáru. Přesto celkový úspěch. Konec mne vůbec potěšil nejvíc, jelikož nepadl do patetické rutiny a zanechal diváka v myšlenkách. Vřele doporučuji. 85% ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Jason Lee a Joey Lauren Adams jsou špičkoví, Ben Affleck jenom hodně slušný... Vysoustužené dialogy které geniálně balancují na hraně nevkusu a peprnosti, uvěřitelné emoce a strašně zajímavý příběh s miliónovým námětem. Řešení svých osobních privátních problémů a la Holden mě trošku vyrazilo dech :-) No a konec je dokonalý. Pokud o Smithovi z nějakého důvodu pochybujete (tak jako já předtím, než jsem viděl Amy), zkuste tenhle kousek... A pokud vám čirou náhodou nesedne, jste ztracený případ :-) 90% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

No, vzhledem k tolika opěvným hlasům na účet filmu jsem čekal o dost víc. Dlouho to byla nic neříkající nuda proložená přisprostlými výrazy a upřímností ohledně sexuálních hrátek přítomných, pak to začalo být chvilkami náznakem i zajímavé, ale humor (jestli tu opravdu někde byl) mě silně minul (snad jen aplikování rasové problematiky na Star Wars jakožto absolutní absurdita ve mně vyvolalo nejisté uchechtnutí). Co se týče herců, jediný alespoň trochu sympatický jedinec byl Banky Jasona Leeho, z Bena Afflecka vyzařoval docela průměrný a kupodivu celkem uvěřitelný teenager (jak jinak nazvat jeho chování), jenže jeho postava už podle mě měla kapánek delší dobu po pubertě, čímž svůj předvedený výkon kompletně shodil a Joey Lauren Adams mi byla svým herectvím dost protivná, nemluvě o strašném hlasu (1 z mála případů, kdyby možná mohl být český dabing lepší než originál). No a pak Jay a Mlčenlivej Bob; tak nějak jsem narozdíl od naprosté většiny diváků (naivně) doufal, že tam stráví minimum času, ale i tak mě (hlavně Jay) stačili svou chvilkovou přítomností otrávit. Ale naštěstí jsem se probudil ze své natvrdlosti a konečně pochopil, že tuhle dvojku Smith rve jak se zdá do každého svého filmu (ostatně jde i o něj, že), což budu akceptovat a další snímek tohoto režiséra si už shánět nebudu (Dogma a tohle veledílo mi stačilo). Takže závěrem, u jeho počinu jsem se převážně nudil, nesmál a dusil se slzami Holdena a jeho lesbické přítelkyně Alyssy, takže to budou pouze 2*, otevřenost v otázkách sexu a vulgarismy dobrý film rozhodně nedělají. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Kevin Smith zahodil tradiční postupy romantických komedií a na kostře sexuálních odlišností a hříchů mládí postavil svoji vlastní osobitou verzi pohledu na lásku, která nepostrádá krom notné dávky „kultivované vulgárnosti“, také vtip, nadhled, ale zároveň je tak přímočaře pravdivá, až si většina vyspělejších (?) diváků bude při sledování kousat rty. Herecká sestava jako by nevnímala kameru a pouze strhujícím způsobem vypouští z úst dialogy hodné génia, které by si měli všichni zklamaní láskou vypisovat do svých deníčků. Ten, kdo nehledá svou vlastní Amy, ať se s klidem vyhne ()

Galerie (15)

Zajímavosti (15)

  • Scéna v bare, kde si Banky (Jason Lee) a Alyssa (Joey Lauren Adams) ukazujú rôzne zranenia zo svojich “dobrodružstiev", je odkaz na film Čeľuste (1975), v ktorom sa Robert Shaw (Quint) a Richard Dreyfuss (Hooper) predstavili v obdobnej scéne. Rovnako box, v ktorom sedia, sa nápadne podobá interiéru slávnej lode Orca. (MAX666)
  • Holden a Banky jsou postavy z Salingerova románu Kdo chytá v žitě. (Kulmon)

Reklama

Reklama