Reklama

Reklama

Hledám Amy

  • Česko Zoufalec (více)
Trailer

VOD (1)

Komiksoví kreslíři Holden a Banky jsou nejlepší přátelé už 20 let. Zdá se, že jejich bezstarostný život nemůže nic ohrozit. Dokud ovšem nepotkají Alyssu. Holden se zamiluje, pak ale zjistí, že si dělá plané naděje. Alyssa je totiž lesbička. Dva komiksoví nadšenci Holden McNeil a Banky Edwards, kteří žijí v New Jersey, jsou nerozluční kamarádi už dvacet let. Přes den tráví čas společně ve svém studiu a večer se chodí ven bavit. Jejich přátelství má však poprvé v životě dostat povážlivou trhlinu poté, co jim zkříží cestu nádherná mladá lesbička Alyssa Jonesová. Holden se do ní zamiluje a záhy musí čelit Bankyho žárlivosti i barvité minulosti své nové přítelkyně. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (510)

Nin 

všechny recenze uživatele

Třetí film od Kevina Smithe. Ten si u mě na rozdíl od jeho prvních dvou filmů nakonec udržel po 10 letech kvalitu. Kevin Smith zde dál rozšiřuje svůj vesmír s flákači z New Jersey, kde se lidi navzájem znají a jako peprnou historku vypráví něco, co jsme mohli vidět v jiném filmu. Zároveň to ale hned takhle zkraje může být dost matoucí, protože Smithovi herci hrají několik různých postav, zde například hlavní trojice Ben Affleck, Joey Lauren Adams a Ben Affleck hráli všichni v předchozím filmu Flákači, ale každý někoho úplně jiného. Chasing Amy patří mezi smutnější filmy "Vew Askewniverse" a Smithovi to překvapivě jde. V Clerks a Flákačích se také hodně řeší vztahy, ale zde jde Smith trochu hlouběji. Taky už zde je třeba znovu motiv "příliš zkušené přítelkyně" (což je vtipné, protože pak s tím Kevin sám v civilu bojoval u své manželky, kterou ale poznal až po premiéře Chasing Amy), ale zde už to je drsnější a jde se víc na dřeň. Pořád tu taky máme motiv kamaráda, který se chová jako slušnej hajzl a někdy si nevidí do huby, ale zde mi to přišlo mnohem povedenější, hlavně díky tomu, že v podání Jasona Leeho to nebyl jen obyčejný prudič. No, abych zase ten film příliš nenalazyoval. Chasing Amy je pořád místy slušná komedie, nerdi si občas užijí komiksové prostředí, ale především je tenhle film působivé drsnější romantické drama... Tohle se Smithovi fakt povedlo. Ačkoliv i když jsou zde vztahy realističtější, pořád můžou občas dialogy působit trochu pateticky a někdy, hlavně u vyhrocenějších scén trochu šustí papírem. Na druhou stranu se zde herci fakt snaží, především Jason Lee je úžasný (mimochodem bych mu tímto rád pogratuloval k tomu, že po více než 20 let konečně odešlel od Scientologie). Velice zajímavá smithovka. (8/10) ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Uf, to už je let, co jsem tento film viděl poprvé... Dneska už je to vlastně film pro pamětníky a je to na něm i trochu vidět. Při dnešním návratu jsem měl neodbytný pocit, že bych měl ze svého původního hodnocení hvězdičku ubrat, přesto jsem se ji tam nakonec rozhodl ponechat, protože Ben Affleck hrál blba Holdena tak přesvědčivě, jakoby to ani nebyla filmová role. Druhým důvodem pro ponechání hvězdičky byl rozhovor, kterým byl Holden uveden do tajů lesbického sexu. Hodně pomohlo i to, že k lesbičkám (na rozdíl od všech ostatních pochodujících pod duhovými vlajkami) mám hezký vztah. ()

Reklama

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Americký romantický film dle mého gusta. Zpočátku jsem si však říkal, do jakého lejna to Kevin Smith šlápnul, když se pokusil navázat na své báječné Clerks. Postupem času však příběh začíná mít hlavu a patu a vtipné hlášky o sexu člověku občas polechtají bránici. V závěru filmu se objevily i mí dva oblíbenci Jay a Mlčenlivej Bob. Zejména Jay v podání Jasona Mewese dokazuje, že je nenahraditelný originál. Ale výtečné jsou zejména nekonečné debaty o sexu. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Možno nie najkomplexnejší či najzábavnejší Kevin Smith ale bezpochyby najdospelejší a zároveň najoriginálnejší. A pre jednu z najoriginálnejších romantických komédií , aké som kedy videl a so záverom, ktorý ma napriek atypickej katarzii zasiahol, nemôžem navzdory menším nedostatkom, utrúsiť žiadnu kritiku na ktorej by naozaj záležalo. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Hodně netradiční a nejednoznačné romantické drama, které bych od Kevina "Šalamouna" Smithe nikdy nečekal. Film je klidný a zároveň drsný, vážný a zároveň nadlehčený. Bavil jsem se dobře, ale myslím, že děj se dostane na nejvyšší úroveň až po příchodu Jaye a silent Boba. Bobův projev o tom, co to vlastně znamená Chasing Amy mě opravdu dostal. Krásné a zajímavé dílko, v kterém určitě nikdo nehledejte komedii. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (15)

  • Holden a Banky jsou postavy z Salingerova románu Kdo chytá v žitě. (Kulmon)
  • Carmen Llewelyn, která hrála Kim, lesbickou milenku Alyssy, byla žena Jasona Leeho. Joey Lauren Adams, která ztvárnila Alyssu, byla přítelkyní režiséra Kevina Smithe. Film byl natočen právě na základě Smithovy zkušenosti s ní. (Kulmon)
  • Scéna s Alyssou, Holdenem a Bankym v nočním klubu o problémech orálního sexu, byla původně napsána pro Smithův předchozí film Flákači (1995). (Kulmon)

Reklama

Reklama