Reklama

Reklama

Hledám Amy

  • Česko Zoufalec (více)
Trailer

VOD (1)

Komiksoví kreslíři Holden a Banky jsou nejlepší přátelé už 20 let. Zdá se, že jejich bezstarostný život nemůže nic ohrozit. Dokud ovšem nepotkají Alyssu. Holden se zamiluje, pak ale zjistí, že si dělá plané naděje. Alyssa je totiž lesbička. Dva komiksoví nadšenci Holden McNeil a Banky Edwards, kteří žijí v New Jersey, jsou nerozluční kamarádi už dvacet let. Přes den tráví čas společně ve svém studiu a večer se chodí ven bavit. Jejich přátelství má však poprvé v životě dostat povážlivou trhlinu poté, co jim zkříží cestu nádherná mladá lesbička Alyssa Jonesová. Holden se do ní zamiluje a záhy musí čelit Bankyho žárlivosti i barvité minulosti své nové přítelkyně. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (510)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Bývalý ochutnávač mešních vín Holden, který se jako opilý ministrant často ráno probouzel "s flanďákem v posteli", se bláznivě zamiloval do lesbičky Alyssy a rozhodl se pomalu změnit její sexuální orientaci. Přitom jsou předkládána zajímavě postavená životní moudra, při jejichž prezentacích vylézají na povrch životaschopné vtípky, které jsou později rozmělněny vyčerpáním tématu až nudné mrtičky. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Kevin Smith zjevně ujíždí na vyšinutých postavách, o kterých dokázal své diváky přesvědčit, že jsou tak nějak opravdovější než existence z filmů jiných, protože je zajímají pitomosti nejen popkulturní, napadají je "sprosťárny", které kolikrát i realizují, otevřeně se baví o sexu a dokonce mají chyby, např. jsou paranoidními, sobeckými, egoistickými idioty, žárlivými psími ocásky či k nalezení vlastní sexuality se prošukávajícími ženštinami. Subjektiv na takových postavách tolik neujíždí, ač uznává, že je s nimi větší legrace než s upravenými, vzdychajícími krasavci. +++++ Fascinuje ho, že lidé tu užívají slova "realistické" či "ze života". Snad si též nejeden vztah zhatili tím, že doufali srovnat se s bouřlivou sexuální minulostí své partnerky a odcizením kamaráda tak, že jim navrhnou společný sex, penis i konečník. Subjektiv nepojal podezření, že by Smith snad o nějakou realističnost, vyjma postavy Amy (snad?), usiloval. Prostě se jen baví vršením, přeháněním a nemístnou aplikací úvah všelijakých všude queer a útlak žen vidících intoušů, aby oživil tuctový vztah zničený nepravděpodobným finále. Psina? Či psinka? ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Smith natocil jednu z nejlepsich romantickejch komedii. Originalni a dostatecne nosna zapletka, naprosto spickovy dialogy, ktery se nevyhejbaj zadnymu tematu okolo vztahu a sexu a jsou vetsinou fakt skvele vtipny, par odkazu na Smithovo dalsi filmy, probirani komiksu a do toho skvely sympaticky herci. Jason Lee je osvedcena volba, ale tady precejen nema tolik prostoru, kterej mu krade Ben Affleck, na svy pomery skvele sympatickej a dobre hrajici. No a pak tu je Joey Lauren Adams, ktera ma desne vychlastanej hlas, ale jinak je naprosto perfektni. Jedina skoda je, ze Jay a Tichej Bob maj pouze jednu scenu, na druhou stranu, Bob si tu da asi nejdelsi proslov ze vsech filmu, kde se vyskytnul. Takze celkove naprosto spickova romanticka komedie, ale rozhodne ne muj nejoblibenejsi Smith. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Od Kevina Smithe se asi nedala čekat tradiční romantická komedie a to samozřejmě bezezbytku splnil, opět to je plný originálních nápadů, dialogů a otázek, který by mě třeba ani nenapadly, ale jak je tam někdo vysloví, tak si uvědomim, že mě to vlastně taky zajímá a zeptal bych se na to taky, například, jestli se lesby koukaj na svoje tělo v zrcadle, prostě Smithův rukopis a humor je tu natolik vrytej, že ho nelze nerozpoznat, navíc samozřejmě nemohl vynechat oblíbený herce v čele s Affleckem, Jasonem Lee a hlavně snootchy bootchies Jaye a tichýho Boba, takže o zábavu postaráno. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (15)

  • Mlčenlivej Bob má navzdory svému jménu jednu z nejdelších řečí ve filmu. (Kulmon)
  • Holden a Banky jsou postavy z Salingerova románu Kdo chytá v žitě. (Kulmon)

Reklama

Reklama