Reklama

Reklama

Zastav a nepřežiješ

  • USA Crank (více)
Trailer

Existuje tisíc způsobů, jak si zvednout adrenalin v krvi. Chev Chelios ho dnes bude potřebovat hodně. Chev Chelios dnes začíná své ráno neobvyklým způsobem. Celý svět se s ním točí, prakticky se nemůže hýbat a srdce mu stěží bije. Včerejší akce se příliš nezdařila. Tento nájemný vrah nechal svoji oběť uniknout, aby mohl začít nový život... Teď mu však v krvi koluje jed a naživu zůstane jen tehdy, pokud bude v neustálém pohybu a napětí a udrží si tak v těle dostatečnou hladinu adrenalinu. Pomsta je perfektním řešením. Chev drancuje ulice LA a zanechává za sebou spoušť... Musí zachránit Eve a najít protilátky! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (984)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Jason Statham je nový akční hrdina. Poznávací znamení: Stále stejný nasraný výraz, dvoudenní strniště, většinou vyholená hlava a v neposlední řadě vynikající řidičské schopnosti, střelba a bojové umění. Crank je film nabitý akcí od začátku do konce a vůbec není poznat velmi nízký rozpočet (na akční výplach, jakým Crank rozhodně je). Zápletka je vcelku originální, ale její vymyšlení scénáristovi určitě moc času nezabralo. Chev Chelios by si zasloužil více filmů (z jeho hitmanovského života - když už Hitmana hraje Timothy Olyphant). Žádné větší chyby Crank nemá, je to taková pohádka pro dospělé chlapy, co odrostly mašinkám a touží po něčem novém, adrenalinovém. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film s Jasonom Stathamom. Má originálny a veľmi zaujímavý príbeh o nájomnom zabijakovi, ktorému jeden z miestnych zločineckých bossov vstrekne smrtiacu látku, pričom očakáva jeho veľmi blízku smrť, ale keď sa zabijak dozvie, že jej účinok sa dá spomaliť vysokou hladinou adrenalínu, chce urobiť všetko preto, aby sa ešte stihol pomstiť všetkým, čo s tým majú niečo spoločné a zachrániť svoju priateľku. Spracovanie je dosť vydarené, hlavne prvá polovica je správne zbesilá akčná jazda, ktorá má mimoriadne tempo a mnoho skvelých nápadov, takže výborne baví celý čas, ale keď sa už v polovici filmu zabijak spojí so svojou priateľkou, zaujímavosť filmu klesne, ale stále je to slušná zábava. Akcie je tu dosť a páči sa mi. Kvôli celkovej tématike je od bežných akčných filmov dosť odlišná, bežné súboje, v ktorých by vynikli Stathamove schopnosti tu nie sú a aj prestrelky sú výrazne odlišné, hlavný hrdina tu nemá takmer na nič viac času a tak stále beží, jazdí, uteká pred políciou a gangstrami a keď na nejakého narazí, tak ho väčšinou v rýchlosti zabije. Natočená je tiež čo najzbesilejším dojmom, ale s prehľadnosťou tu aj tak nie je žiadny problém a poteší množstvo skvelých nápadov a momentov ako likvidácia prvého protivníka, odstrelenie automobilu jednou ranou za jazdy a mnoho iných. A chválim aj plno zábavných hlášok a dialógov. Herecké obsadenie je na tom dobre, Jasona Stathama mám radšej v úlohách, kde sa môže viac akčne prejaviť ako Kuriér, ale aj tu slušne zapadol, zábavní sú aj záporáci, nemám väčší problém. Réžia a technická stránka sú presne také, aké si aj táto tématika vyžaduje, takže tu nemám čo vytknúť. Zastav a neprežiješ nie je práve môj typ akčného filmu, ale ako zábavná akčná jazda na odreagovanie funguje viac než dobre. Objektívna kvalita filmu- 78%, film sa páči mne na 76%. ()

Reklama

imf 

všechny recenze uživatele

Rychlé, drzé, akční, nacpané adrenalinem, nápady a zběsilými kamerovými drifty. Neveldine a Taylor to na hollywoodském pískovišti rozjeli, aniž by slevili ze svých videoklipových standardů. Ze všeho si dělají až nihilistickou legraci, Jasona Stathama v hlavní roli ždímou do poslední kapky a dovedou vám skrz celuloidovou stěnu předat tolik nadšení, až vás stáhnou i z té poslední pozitivní emoce, kterou ze sebe dokážete vyklopit. Překvapení, které na fanoušky unavené letošní hollywoodskou tvorbou působí jako baterka Energizer na toho králíčka z reklamy. :) ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Režiséři Mark Neveline a Brian Taylor natočili přiznanou poctu hrám typu Grand Theft Auto a snad díky tomu, že nevycházeli z jedné konkrétní hry, natočili jednoznačně nejlepší videoherní film; tedy alespoň v akčním žánru. Z her totiž využili pouze realitě podobný, ale přitom nadsazený svět, kde je ve jménu divácky přitažlivé adrenalinové jízdy dovoleno naprosto vše. Film spojuje dravost, drzost a sebereflexivitu videoher s videoklipovou hyperestetikou moderního akčního filmu a skrze to divákům sugeruje podobné emoce, jaké zažívají hráči. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Wow, až takovou zběsilou mega jízdu sem teda nečekal. A to prakticky hned od začátku. Trošku mi sice vadilo, že ke konci tu a tam film polevoval, jenže za tu první třičtvrtěhodinu která mě naprosto rozsekala, těch pár slabších míst odpustim, protože to co tam předváděl ultra mega giga drsnej Statham spolu s neskutečně rychlým střihem, hromadou akčních cool scén a zběsilým tempem celýho příběhu, to se prostě nedá ani popsat. Ze Stahama se pomalu ale jistě stává největší kruťák novodobý kinematografie a timhle snímkem to jen potvrdil. Stathame jestli zastavíš, tak to nepřežiju ()

Galerie (101)

Zajímavosti (24)

  • Oranžový vůz z úvodu filmu je Buick Riviera z roku 1971. (JimmyCash)
  • Natáčení scény sexu na veřejnosti nebyla ohlášeno. Proto jsou reakce okolí tak autentické - a podle herečky Amy Smart (Eve) se po skončení dočkali potlesku téměř dvou stovek přihlížejících diváků. (imro)

Související novinky

Rychlá a zběsilá válka s vlkodlakem

Rychlá a zběsilá válka s vlkodlakem

12.01.2014

Chris Morgan, scenárista posledních čtyř dílů Rychle a zběsile, momentálně přepisuje scénář sedmičky. Společně s Jamesem Wanem musí vymyslet, jak přesně se série vyrovná se smrtí Paula Walkera, svůj… (více)

Zastav... nebo přežiješ i potřetí

Zastav... nebo přežiješ i potřetí

15.12.2011

První recenze Ghost Rider: Spirit of Vengeance sice tvrdí, že je to ještě horší než jednička, ale scénáristicko-režisérská dvojice Mark Neveldine a Brian Taylor není z těch, které by zastavila… (více)

Sandler přeje šťastného Valentýna 2011

Sandler přeje šťastného Valentýna 2011

24.04.2010

Na Valentýna romantika vydělává. Kdykoliv jindy si můžete u přítelkyně vydupat, že půjdete na Zastav a nepřežiješ, ale na svátek všech zamilovaných se prostě chodí na slaďáky. A když v nich hraje… (více)

Neveldine/Taylor – přesun do televize

Neveldine/Taylor – přesun do televize

03.11.2009

Aneb „from Heroes to Zeroes“. To, koneckonců, vystihuje i jejich krátkou kariéru. Scenáristicko-režijní duo zaujalo prvním Zastav a nepřežiješ. Dvojka už diváky tak nenadchla a Gamera mnozí považují… (více)

Reklama

Reklama