Reklama

Reklama

V tomto vysoko-oktanovém pokračování čínská mafie ukradne Cheliosovo téměř nezničitelné srdce a vymění ho za bateriově poháněnou náhradu, která vyžaduje pravidelné dávky elektřiny, aby se udržela v chodu. Odhodlání získat své skutečné srdce zpět a touha po pomstě jsou jeho hnacím motorem. Chev Chelios se vydává na zběsilou honičku ulicemi L.A. a sejme každého, kdo se mu postaví do cesty. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (869)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak tohle už bylo trochu moc. Neveldine s Taylorem nevěděli, kde končí únosná hranice a druhej Crank je proto tak šílenej, že je to spíše na škodu a některý ty scény byly fakt šílený wtf a vůbec jsem nepatřili. Jo jasný, jednička byla taky šílená, ale neházeli to tam bez ladu a skladu a mělo to mnohem dravější tempo. Tady už to fakt bylo přepísklí. Příkladem může být například finále, kde v jedničce přišli s originálním cool telefonátem a tady byl konec to největší wtf celýho filmu. Nicméně některý scény byly pořád hodně fajn a vtipný (soulož na veřejnesti mě v tomto podání asi neomrzí nikdy) a Jason Statham si to zase neskutečně dává a drží to i v těch nejšílenějších chvílí, pokud teda nemá zrovna obří hlavu.Škoda, tam kde mohla zase mohlo přijít to správný akční béčko, přišel jen akční guláš. Ale fandové akce a Stathama si těch pár výbornejch scén užijou. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Videoherní koncept je fajn a cením si toho, že měl někdo koule na to, zkusit ho předvést důkladně se vším všudy (skony, nové levely i.nacheatovaná nesmrtelnost). Ale jeho realizace se hodně rychle omrzí, protože akce rozhodně není tak adrenalinová, jak se snaží tvářit, a humor je víc dementní než anarchistický. Jako když dáte desetiletému klukovi bouchačku a řeknete mu, že si může dělat, co chce. On začne rabovat obchody, střílet lidi na potkání a kopat svoje učitele do varlat. Možná to bude mít svoje kouzlo - ale rozhodně to nebude punk. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mám rád akci, o to více ocením akci, která má nízký hodnocení a mně se líbí. Zastav a nepřežiješ s pořadovým číslem dvě by z prvního pohledu mohla vypadat jako vcelku povedená akce (na hodnocení nehledím). Jenže tady se to opravdu nepovedlo. Akce je bláznivá, šílená, neskutečně strašná. Ti dva režiséři, co přišli z jedničky, zkoušeli natočit akčnější první díl. Plno scén jsou akorát kopie (například šukací scéna na veřejnosti vyzněla už docela dost trapně), ale to není celý. Celkově je ten film hrozně debilně natočenej. Ty akčnější scény než akční jsou naprosto šílený. Všecko to lítá ze strany na stranu, vypadá to stylově a přitom z toho bolí hlava daleko víc jak z klepající kamery, co je v dnešní době tak v módě. Přitom Jason Statham by určitě nezklamal, kdyby nad tím tvůrci trošku přemejšleli. Takhle je to fakt sračka, která si zaslouží za pomlčkou název: Vysoké napětí. A jedna scéna celý film vystihuje jasně. Jason nemá srdce, má umělý srdce. Tím pádem ho potřebuje nějak dobíjet. Takže si napojí kabel z auta, připojí si ho na kozy a dobije se. Pak ještě doběhne auto, ve kterým mu utíkají sráči, co jsou proti němu. Existuje scéna, která je akčnější než akční? Určitě, Jason to dokázal. Ale aby mě to ještě bavilo, muselo by to být alespoň zajímavý, a ne, abych se u toho kroutil jak kretén a hledal vhodnou polohu jak se na film koukat. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

První díl byla výborná akční jízda ke které se pokračování ani nepřiblížilo. Kde jsem u prvního dílu cítil snad poprvé, že sleduji zfilmovanou verzi počítačové hry s open world prostředím ala GTA, tam jsem u druhého dílu listoval v credits, zda Marku Neveldinemu a Brianu Taylorovi nepůjčil střihače Tony Scott a následně hledal v přihrádce s léky Aspirin. Šílený střih, chaotické snímání scén a nesmyslný děj, kterému se můžou vysmát i ty nejhloupější hry dneška. Crank 2 má jediné štěstí, a to že na plátně pobíhá ničitel Jason Statham a pořádná roštěnka v podobě Amy Smart (to musela být třecí scéna cenzurována po vzoru japonských porn?). Raději se rychle opět podívám na první díl, abych na ten druhý co nejrychleji zapomněl. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

... první potvrzení toho, že Neveldine s Taylorem jsou až příliš sví... asi všichni, co někdy pařili videohry, chtěli zažít to, aby si ve hře mohli dělat cokoliv, headshoty, ballshoty, střílet do všeho, rozjíždět autem lidi, co venčí psy apod. Ve skutečnosti ale když si to zkusíte, tak vás to bude po chvíli sotva bavit. Tady je tolik akčních wtf scén, že to nejdřív vypadá strašně cool, ale už po pár minutách jsem trpěl. Jak říká Les Grossman: "Udělej krok dozadu a naser si prdelí do ksichtu!" ... tak já bych to jenom minimálně pozměnil a říkám: "Udělali krok dozadu a nasrali nám prdelí do ksichtu!" A když i sem potřebovali nacpat Ghost Ridera, něco bylo fakt špatně... 20 miliónů dolarů(rozpočet)/34,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (67)

Zajímavosti (17)

  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 164krát - 1,71krát za minutu. (Dixxx)
  • V severoamerických kinech film utržil 13,7 milionu amerických dolarů, celosvětově pak 34,6 mil. (NIRO)
  • Závěrečné titulky mají 12 minut a 26 sekund, což tvoří skoro 13% celého filmu. (Ficik)

Související novinky

Blonďaté posily

Blonďaté posily

05.07.2009

Filmoví hrdinové mají radši blondýnky. Amy Adams, Amy Smart, Jessica Biel a Piper Perabo se připojily k obsazení několika drsných a drsnějších chlapských filmů (a jednoho seriálu), v nichž nebude… (více)

Statham nahradí Bronsona

Statham nahradí Bronsona

23.04.2009

Hádáte správně, chystá se další remake. Crank 2 se sice v amerických kinech zastavil a komerčně nepřežil, ale na statusu Jasona Stathama jako jednoho z nejdrsnějších chlápků v akčním žánru to šrám… (více)

Reklama

Reklama