Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život na jedné typické americké veřejné střední škole plyne svým depresivním tempem a učitel tělocviku (Ryan Gosling, nominovaný na Zlatý glóbus a Oscara) vnímá svou práci jen jako způsob přežití. Vše se změní ve chvílí, když ho jedna ze studentek nachytá při užívání drog v prostorách školy. Od té chvíle najde často rozmrzelý učitel nový smysl své existence, se studentkou a talentovanou basketbalistkou se sblíží a snaží se ji ochránit před četnými nástrahami jejího okolí. Sám se pokouší nalézt dávnou ztracenou sebeúctu a dát do pořádku i svůj vlastní život. (FebioFest) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (182)

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Film o učiteli, co si rád zakouří crack sotva má padla a dělá si v rámci práce jen co musí do chvíle, kdy ho při jeho kuřácké chvilce nepřistihne jedna z jeho žaček. Film mě příliš neuchvátil ani fakt, že ten hodný pan učitel se pak snažil pomáhá té černé žačce z nevlídného prostředí. Film je relativně dobře zahrán i natočen, ale ten děj...Takový nezáživný. Viděno v rámci Výzva 2015 ()

charlosina 

všechny recenze uživatele

Byl jednou jeden bílý učitel na černošské škole, který si umanul, že "zachrání" alespoň jedno dítě z problematické čtvrti... ze čtvrti, kde jsou drogy na každém rohu a kde jsou jakousi součástí denního života. A mezi žáky byla jedna dvanáctiletá černoška, která se rozhodla, že zachrání svého učitele. // Zajímavý příběh, zvláštní podání, ale účinek... ten mě jaksi minul. Bohužel. Bylo to tak natahované, že jsem se těšila, až zazvoní na přestávku a já si budu moci alespoň na pět minut provětrat hlavu.. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Po tomto filme sa Ryan Gosling definitívne a predpokladám že na dlhú dobu, dostal do mojej hereckej top 3. Tento chlapík dokáže byť civilný, presvedčivý a prirodzený. Svojej postave učiteľa bojujúcemu so svojimi slabosťami, sebou samým a svojou snahou niečo zmeniť dodal ďalší rozmer, kde každý pohľad a scéna majú svoj význam. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Goslingem perfektně zahraná postava učitele, který se potýká závislostí na drogách. Na jednu stranu chlap, který to má v hlavě ohromně srovnané a učit jej ohromně baví, na stranu druhou člověk, který má kostlivce ve skříni. Je totiž závislý. Obyčejně natočený příběh sledující každodenní starosti a radosti, který konfrontací se žačkou nabere trochu jiné obrátky. Gosling je třída, zasloužená oscarová nominace. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Gosling ako vždy výborný. Pre mňa jeden z naj hercov súčasnosti. Dokonca ani príbeh ako taký, s jasnou štruktúrou nasmerovaný k vzájomnej záchrane dvoch úplne odlišných ľudí s úplne odlišnými problémami, menej či viac záväznými, mi prišiel viac ako solídny. Historické vsuvky opierajúc sa o fakta doprevádzané autentickými video zábermi má naozaj milo prekvapili (taká je tá vaša Amerika). Chcem tým všetkým povedať, miestami ma samotný film bavil veľmi, miestami však absolútne nedokázal zaujať. Nevyhol sa hluchým dieram, čomu bude zrejme na príčine pomerne dlhá stopáž. "Half Nelson" mohol byť kľudne o 15 minút kratším počinom, pričom by (možno) diváka zasiahol omnoho viac. Záverečné prebratie do reality potešilo, no volím skôr silné tri, než slabšie štyri. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • Natáčanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v New Yorku. (MikaelSVK)
  • V Gowanus, Brooklyn si zahráli Shareeka Epps jako Drey a Karen Chilton jako její matka. Stejné role si poté zopakovali i v tomto filmu. (CliffLee)
  • Postava učitele Dana Dunnena byla v původním scénáři starší třicátník, filmaři to nakonec změnili, aby vyhovovala Ryanu Goslingovi, kterému během natáčení bylo 25 let. (CliffLee)

Související novinky

Tvůrci Half Nelson uvádějí...

Tvůrci Half Nelson uvádějí...

27.03.2007

Není to zrovna dávno, co tvůrci Ryan Fleck a Anna Bodenová uspěli se svým nezávislým filmem Half Nelson (uvedený do našich kin v rámci Febiofestu 2007), a to nejen díky Oscarové nominaci Ryana… (více)

Reklama

Reklama