Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Do parkmontské střední školy přichází nová učitelka LouAnne Johnsonová. Devět let sloužila u vojenského námořnictva, pak se ovšem rozhodla radikálně změnit svůj život. Třída, kde má učit angličtinu, se však zdá horší než jednotka nepřítele na bitevním poli. Problémoví, většinou barevní studenti jsou sice inteligentní, jsou však naprosto nezvladatelní a divocí. První kolo sice LouAnne prohraje, když neunese vulgarity, kterými ji třída při první hodině zahrne, a uteče ze třídy. Rozhodně se však nemíní vzdát. Odhodlána přesvědčit je, že vzdělání není zbytečné a zákony ulice nejsou přednější, pouští se do studia psychologie a přístupem, kterým by se ke svým studentům přiblížila, si pozvolna získává nejprve zvědavou pozornost, a později dokonce zájem studentů. Její nekonvenční metody se však stávají terčem kritiky některých kolegů i komisního černého ředitele Grandeye. Bojující LouAnne tedy musí otevřít druhou frontu. Přestože se výsledky dostaví, ocitá se učitelka v situaci, kdy začíná uvažovat o smyslu toho, co dělá, a přemýšlet o tom, že odejde. (TV Nova)

(více)

Recenze (197)

uiu 

všechny recenze uživatele

Film byl tolikrát zparodovaný, že už sám o sobě ztratil kouzlo. Osobně dám přednost komedii/parodii na téma - na problematickou školu přijde nový učitel, který dostane tu nejhorší třídu. Ze začátku ho studenti ignorují, ale po čase si ho začnou vážit a tento učitel jim změní životy a udělá z nich beránky. Tohle drama mi už nic neříká. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Tento remake som videl ako prvý a tak sa mi originálne Pánu učiteľovi zdalo príliš mäkké a ľahké. Tu bolo správanie problémovej triedy tak akurát, došlo aj na bitky a zbrane. Získavanie žiakov cez karate a Boba Dylana bolo pochopiteľné, trochu menej už cez poéziu a sladkosti ako v škôlke. Ale Pfeifferka mala svoje čaro pre žiakov a aj pre mňa. Bojuje tu nielen s ignoráciou zo strany žiakov, ich rodičov, ale dokonca aj od vedenia školy. –––– V mé třídě je četba poezie odměnou už sama o sobě. ()

Reklama

berny2468 

všechny recenze uživatele

Hodně dlouho jsem se nemohl rozhodnout mezi čtyřmi nebo právě třemi *****. Nakonec jsem se přiklonil ke třem. Důvodem je zejména provařenost tématu. Možná, že v době vzniku tomu tak ještě úplně nebylo, ale dnes filmů s podobnou tématikou najdeme bezpočet. Byť tento má velkou oporu v Michelle Pfeifer, která do úlohy učitelky s velkou touhou předávání vědomostí dále, padla dokonale. Byla uvěřitelná. To se přiznávám jsem úplně neočekával. Pfeifer je zde po pohovoru o práci v místní škole, kde jsou jak lidé europoidního původu, tak i afroameričané (nevím jak lépe to nazvat, aby to bylo v současné době korektní), hozena trochu nevědomky do nejhorší třídy. Každý normální člověk by se za těch pár šupů za tu práci na to vykašlal. Ale ona díky své potřebě vzdělávat a vychovávat druhé, to nevzdá a naopak díky svým praktikám ignorující didaktické zásady a osnovy školy, se jí podaří z odepisovaných studentů udělat něco “víc”. Ano, příběh a jeho klíčové obraty jsou již provařené až běda. Ale je to fajn natočené, herci taktéž dobří (ikdyž studenti už pár let tedy jako studenti nevypadají, ale nu což). Snímek sice nejde příliš do hloubky, ale díky své střídmé délce a pro mě bližšímu tématu to uteče rychle a i to pobaví. 6/10. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Tak pisnicka z tohoto filmu byla ve sve dobe neskutecny hit. Pamatuji si, ze v te dobe jsem moc chtel film videt. No, povedlo se temer za ctvrt stoleti a musim rict, ze za tu dobu me americke filmy predevsim z devadesatych let zacaly strasne nudit. Spoustu nametu se zaobira tim, jak Afroamericane a Hispanci vlastne vubec nejsou spatni a jak staci malo, aby sli skoro prikladem. Vse s nejakym hereckym esem na titulni strance, citelny scenar, dobre natocene, nic moc dramatickeho, happy end... A presne takovy film Nebezpecne myslenky jsou. ()

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Pro filmy se školní tematikou mám jistou slabost. Jsou to klišé, vše je ohrané, ale mě ten scénář stále baví - z bandy nezvladatelných bastardů se díky nezlomné Michelle Pfeiffer stanou vzorní, nečekaně citliví studenti, jejichž IQ se z 20 z ničeho nic vyšvihne do třímístných výšin. Ehm... Podobné filmy: Džungle před tabulí nebo Panu učiteli s láskou ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Původně se film měl jmenovat "My Posse Don't Do Homework" (Moje banda nedělá domácí úkoly), podle knihy, která je filmu předlohou. (tequilla)
  • Při výběru skladeb do soundtracku hodně pomohl producent Don Simpson. (tequilla)

Reklama

Reklama