Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Do parkmontské střední školy přichází nová učitelka LouAnne Johnsonová. Devět let sloužila u vojenského námořnictva, pak se ovšem rozhodla radikálně změnit svůj život. Třída, kde má učit angličtinu, se však zdá horší než jednotka nepřítele na bitevním poli. Problémoví, většinou barevní studenti jsou sice inteligentní, jsou však naprosto nezvladatelní a divocí. První kolo sice LouAnne prohraje, když neunese vulgarity, kterými ji třída při první hodině zahrne, a uteče ze třídy. Rozhodně se však nemíní vzdát. Odhodlána přesvědčit je, že vzdělání není zbytečné a zákony ulice nejsou přednější, pouští se do studia psychologie a přístupem, kterým by se ke svým studentům přiblížila, si pozvolna získává nejprve zvědavou pozornost, a později dokonce zájem studentů. Její nekonvenční metody se však stávají terčem kritiky některých kolegů i komisního černého ředitele Grandeye. Bojující LouAnne tedy musí otevřít druhou frontu. Přestože se výsledky dostaví, ocitá se učitelka v situaci, kdy začíná uvažovat o smyslu toho, co dělá, a přemýšlet o tom, že odejde. (TV Nova)

(více)

Recenze (197)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled na americké školství. Je dobré vidět také jeho jinou stránku, než BH 90210. Michelle Pfeiffer je skutečně v nezáviděníhodné pozici. Má plnou třídu zlobivých děcek. Po čase si dokáže získat náklonost svých žáků. Začne se za ně i rvát. Ale učit studenta slušnému chování jako to udělal ředitel školy, je blbost. Ten kluk šel za ním s naléhavou prosbou. Velmi přirozeně působící snímek. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ťažko povedať, či zvolený rpístup k látke je ten správny. Nemala by to byť namiesto teen cool záležitosti skôr sociálna dráma? Tie náznaky tu samozrejme sú, ale je jasné, akým smerom sa film bude vyvíjať a ako skončí. Dangerous minds sa snažili zopakovať recept Pánu učiteľovi s láskou pre novú generáciu, lenže podľa mňa je takýto prístup už trochu zastaralý. ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Bezesporu zajímavý film s přesahem. Film mě zaujal už při úvodních titulkách, ke kterým hraje písnička Gangsta's Paradise, jenž velmi dobře navodí potřebnou atmosféru. A ta atmosféra se drží po celý film. Celkové vyobrazení školy, studentů a jejich problému funguje dost dobře a Michelle Pfeiffer podává skvělý výkon. Nicméně mě to po příběhové stránce tolik nesedlo, a čekal jsem trochu více. Tím neříkám, že je film špatný, jelikož má dost působivých scén a hodně silný konec. Bohužel mi film nepřekvapil a nenabídl mě nic nového, nebo nečekaného. Nebezpečné myšlenky je zajímavý film, který stojí za pozornost. Opět děkuji za filmovou výzvu uživatelce leila22 . ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Film byl tolikrát zparodovaný, že už sám o sobě ztratil kouzlo. Osobně dám přednost komedii/parodii na téma - na problematickou školu přijde nový učitel, který dostane tu nejhorší třídu. Ze začátku ho studenti ignorují, ale po čase si ho začnou vážit a tento učitel jim změní životy a udělá z nich beránky. Tohle drama mi už nic neříká. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ďalší z filmov zaoberajúci sa problematikou nezvládnuteľnej farebné mládeže, tentoraz s mladou sexy učiteľkou. Tej sa nakoniec podarí prilákať deti k štúdiu natoľko, že keď po roku chce odísť pre nezhody s vedením školy, mladí ju nakoniec presvedčia aby zostala. Snímka Nebezpečné myšlienky rozhodne patrí ku kvalitnejším dielam americkej produkcie. Film sa dá vidieť, ale je podobný ako mnoho jeho predchodcov na túto tému. Nezabudnuteľnou súčasťou filmu je ale skvelý song deväťdesiatych rokov - Gangsters Paradise od Coolia. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Při výběru skladeb do soundtracku hodně pomohl producent Don Simpson. (tequilla)
  • Původně se film měl jmenovat "My Posse Don't Do Homework" (Moje banda nedělá domácí úkoly), podle knihy, která je filmu předlohou. (tequilla)

Reklama

Reklama