Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třináctiletý Andy se těžce vyrovnává s tím, že byl pro svoji školní práci spárován se všeobecně neoblíbeným spolužákem Stanleym. Postupně se tak musí učit toleranci, zvláště pak, když se jeho oblíbený učitel Simon stane předmětem zlomyslné pomluvy. (Caminzind)

Videa (2)

Trailer

Recenze (53)

Fr 

všechny recenze uživatele

A SVÝM PEREM MOHU VYTVOŘIT SVĚT,KDE STATEČNÍ LIDÉ, JAKO STANLEY MINOR...TVOŘÍ STANDART, PODLE KTERÉHO SE VŠICHNI MĚŘÍ. SVĚT, VE KTERÉM SE LIDSKÁ DŮSTOJNOST PLUS SOUCIT...ROVNÁ MÍRU. "SBOHEM PANE SIMONE, NEJLEPŠÍ UČITELI NA ZEMI!"..... /// Kdo očekával nějakou ,,taškařici“ musí bejt zklamanej. Tady jde totiž o víc než v těch groteskách s Lupino Lanem nebo Charlie Chaplinem…. Tohle je totiž o lidský důstojnosti. Příběh ze života osmý třídy, z let, kdy hippies protestovali proti válce ve Vietnamu (ale vono to je furt stejný, mění se jen šaty a hudba) o klukovi, kterej není jako ostatní, první lásce, (navzdory školnímu tyranovi a na kterou zůstává sladká vzpomínka), přátelství (navzdory ,,davu“), nejlepším učiteli na světě (výbornej Ed Harris), příležitostech a volbách. Je toho tady dost pro všechny. Hezkej film ze života 13tiletých, jenž hodně vypovídá i o nás dospělých a během kterýho se mi párkrát radostí zaleskli oči. A radost přináší svobodu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že řešení otázky světovýho míru je ve čtyřech slovech. 2.) Vlastním baseballovou kartičku (ještě voní po žvejce). Nějakej začátečník - Mickey Mantle. 3.) Nesnáším potupu, jsem vysoký, silný, hrdý a statečný. (a teď tu o Jasněnce…) 4.) Thx za titule ,,EvaShakii“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ * ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Skolni prostredi nabizi celou radu nametu pro filmy. Pocinaje hororem Fakulta a konce filmem That's what I am. Tenhle film je o hledani sebe sama. Bez kompromisu. A to je asi neco, co mi nedovoluje dat filmu patou hvezdicku. Svet je tu vykresleny jako idealni misto, kde se sice najde nejaky ten lump, ktery se vzepre, dostane par na zadek, pokusi se nekomu ublizit. Ale - nic se nedeje. Tak to prece chodi. A nakonec je spravne, ze film konci, jak konci. Ne podle me. Myslim, ze by filmu neuskodilo trochu vic syrovosti ve smyslu opravdovosti. Uz jen proto, ze i na nasich skolach je sikana problem, ktery vetsina ucitelu radsi neresi. Nicmene i tak me That's what I am oslovilo vic, nez jsem cekala. ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Tento snímek měl hned dva silné momenty - vystoupení "ušopleska" Stanleyho,který všem hlupákům vytřel zrak svým krásným hlasem a skladbou,kterou složil.Dalším srdcervoucím momentem pro mě bylo uznání žáků starému oblíbenému učiteli Mr.Simonovi.Přestože se celou dobu tento film točil kolem tématu šikany a předsudků tak musím říct,že to nebylo vůbec nepříjemné sledovat.Skvělý herecký výstup Eda Harrise stojí za ocenění.Co bych vytkla je asi jedině způsob uvádění hlavních titulků s útržky historických amerických zpráv,jelikož mi to příliš evokuje válečné období, ale oceňuji konečné dovyprávění příběhů studentů.Ano tolerance je něco, co nás jakýmsi způsobem posune dál,protože nikdo z nás už nechce znovu vstoupit takto negativně do dějin jako tomu bylo před námi... ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Rozhodně příjemná, indiem trochu šmrncnutá jednohubka, na které mě baví, že přes navenek puberťácky působící prostředí hovoří Pavone k divákovi hodně dospělou formou. Mě to sedlo a to i přes to, že tyhle naivní zápletky s přesahem moc nemusím. Tentokrát ale čtyři, i když trochu odřené. Human dignity + Compassion = Peace ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Studovat na amerických školách musí být opravdu zážitek. Ještě jsem neviděl snad jediný pozitivně laděný snímek z tohoto prostředí a provenience. Herecké výkony v tomto filmu potěší, řada scén v sobě má i něco hlubšího, avšak celkově tento počin nemá nic, co by u mě převýšilo, resp. aspoň vyrovnalo jiné žánrově podobné kousky. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Činely použité v soutěži talentů jsou značky Sabian. Film se odehrává v 60. letech, ale společnost Sabian byla založena až v roce 1981. (Agita)

Reklama

Reklama