Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Středoškolský profesor Trevor Garfield (Samuel L. Jackson) byl před patnácti měsíci napaden vlastním studentem a takřka ubodán k smrti. Útok však přežil a na učitelské povolání nezanevřel. Nyní však nastupuje do nové školy v Los Angeles jako suplující učitel a pozvolna mu dochází, že s narůstající agresivitou mládeže a vlivem gangů tu učitelský sbor nehodlá nic dělat. A tak zatímco se ředitel staví negativně k možnosti rozhodit pár žalob, stává se ze školních tříd bojiště, na kterém Garfield denně bojuje s nejvzpurnějšími studenty... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 4/10 Děj 4/10 Hudba 8/10 Efekty 6/10/// +určitě poutavej námět, reálné zpracování, dobrý hudební motiv, celkem dobrá technická stránka (kamera, střih) -bohužel tmavší obraz, pomalé tempo, málo akce a v konečném důsledku reálné zpracování/// Zhruba první polovinu jsem byl k filmu připoután, s očekáváním kdy už se něco pořádného stane. Jenže když dojde na věc, tak scény působí dost chaoticky a nevím kdo koho oddělal (i když předpokládám). Prostě to není pořádně znázorněno. Některé scény jsou solidní (pes, rozmlácená třída, první útok, scény s žačkou), přesto je jich málo a film postupně začíná nudit. Závěr filmu je asi zajímavej, to ale musíte posoudit sami./// Celkem 52%/// ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Další variace tohoto učitelského dramatu, avšak tady to je celkem drsné. Nečekejte film o učiteli, co jde do problémové třídy a získá si srdce žáků. Ne, o to se tady nehraje. Jenže celý ten film je celkem průměrný. Jako ano, finále a nějaké části jsou napínavé, ale jinak je to celkem utahané a dvě hodiny jsou moc. Pravda, je to drsné, je to dost realistické a má to skvěl soundtrack, ale na víc jak 3* to není ani náhodou. Btw, jsem jediný, kdo si všiml, že nejspíš tady bral Magnusek nápady do Bastardů? Některé scény jsou stejné nebo podobné. ()

Reklama

okkac 

všechny recenze uživatele

Velmi drsný snímek ze středoškolského prostředí, který ukazuje její odvrácenou tvář a to jak to vypadá na amerických školách. Jestli je to opravdu tak, jak ve filmu, tak můžeme děkovat za zlatý český školství, kde nejsou žádné gangy, žádní hlídači s detektory kovů a šacující studenty. Rovněž i LA mimo školu je zobrazeno jako odpudivé místo, kde život stojí za houby, než jak ukazují jiné filmy. Konec se mnou také zatřásl. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Začalo to skvěle, pokračovalo nadějně a skončilo divně, a to v tom nejhoršim slova smyslu. První zhruba hodina ubíhá svižně - studenty nenávidíte, Garfielda litujete, četné drastické scény příjímáte s němým úžasem, užíváte si nápaditou režii. Pak se ale One Eight Seven zvrhne v něco, v co se zvrhnout rozhodně nemělo. Dobře, že přijde brutální vyvražďovačka se dalo čekat a nikomu to nezazlívám (snad jen ta nepřehlednost, místy jsem se v těch jménech ztrácel), ale celé to ukončit ve stylu ruské rulety je něco tak strašně nevěrohodného, chce se mi říct až infantilního, že se mi z toho všeho chtělo plakat. Plakat - tím se dostávám k dalšímu až příliš průhlednému záměru tvůrců - za každou cenu si na divákovi vymanit nějakou tu slzu. Kdepak, chlapi, bída to byla. Zkrátka závěrem natolik pokažený snímek jsem už dlouho neviděl. Přitom jsem ještě někdy v půlce filmu plánoval svůj komentář načít slovy "Jackson je prostě machr". Takhle bohužel můj dojem z jeho prvotřídního výkonu poněkud zastínily jiné pocity, kterým jsem se prostě nemohl ubránit. Velká škoda. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

I kantořina může být rizikový povoláním, v němž jde o život...Možná bych měl raději jednu hvězdičku ubrat, ale takřka po celý film jsem si užíval atmosféru, kterou americké školství v tomto snímku poskytlo, tudíž hodnocení nechám na oněch 4*. Pro mě osobně příběh vygradoval podezříváním Trevora Garfielda a závěr, který měl být nejspíš vrcholem uplynulých 119 minut, mi dojem mírně pokazil. Samuel L. Jackson opět potvrzuje, jak kvalitním a přesvědčivým hercem je a nebýt něj, tak 187 není zdaleka tak působivý, jako ve skutečnosti je. Kdybych měl nějak v krátkosti vystihnout tento počin, tak se jedná o Panu učiteli s láskou trochu jinak :) a mohl by sloužit jako příručka absolventům pedagogických škol. Bezradnost kantora byla na počátku filmu mistrně zpracována. Mimochodem i na tento problém poukazoval v méně drsné formě Chuck Norris v některých epizodách Walkera texas rangera :) P.S. Zmínka o československé pistoli potěšila :) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (10)

  • Když na začátku filmu zkouší Garfield efekt s kolem, tak má na sobě mikinu školy Morehouse College, což je škola, na kterou chodil Samuel L. Jackson. (don corleone)
  • Film, ktorý v televízii sleduje mexický študent Caesar je dráma Lovec jeleňov (1978). (YoZo8)

Reklama

Reklama