Reklama

Reklama

Dvojnásobná držitelka Oscara Hilary Swank hraje v tomto poutavém příběhu o dětech ulice vychovaných v pouličních přestřelkách a s drsným postojem k životu – učitelku, která jim chce dát, co potřebují nejvíce: jejich vlastní hlas. Odehrává se na chráněné půdě školy ohrožené násilím a rasovým napětím, učitelka Erin Gruwell musí bojovat s předsudky autorit, jestliže jí záleží na těchto studentech. Děti vypráví vlastní příběhy a poslouchají příběhy ostatních, skupina pravděpodobně "nevzdělatelných" teenagerů objeví sílu snášenlivosti, znovu získají své zničené životy a změní svůj svět. S elektrizujícími výkony hvězdného obsazení, včetně držitele Zlatého glóbu Patrick Dempsey (Grey´s Anatomy) a zpěváka Maria, film Mezi řádky je založený na uznávaném bestselleru, "The Freedom Writers Diary". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (266)

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Chcete-li z nevzdělatelného čmouda s IQ 85 udělat překrásnou bílou kultivovanou duši, dejte mu přečíst deníček Anne Frankové a voilà... úspěch je zaručen. V tomhletom naivním propagandistickém multikulturním škváru dokáže sexy árisjká učitelka se zručností Harryho Pottera vykouzlit z partičky polodebilů jakože lidské bytosti. Stačí jen rozsvítit malé světélko a dotknout se srdce na pravém místě. A já se ptám: Proč na to ještě nikdo nepřišel? Kurva, proč?!! Ať mír dál zůstává... ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Velmi podmanivy, podnetny,uprimny  a velmi silny film pro zralejsi publikum. Amerika je pro me nejextremnejsi zeme na svete s mimoradne divnymi lidmi a nasilnickou kulturou. Pri sledovsni budete smutni, stastni, v rozpacich a nakonec vycerpani. Postavy jsou az moc typicke. Vse je zasazeno do rasivych nepokoju v Los Angeles v roce 1992. Je to politicky pohled z leva. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Další z dlouhé řady filmů o problémových žácích, co mají naprosto jasno, že jsou oběti systému, a idealistické mladé učitelky, která dokáže proniknout do duší svých vzpurných studentů, udělat z grázlů slušňáky a dát jim naději do budoucnosti. Jít o první viděný film z této škatulky, dám bez výhrad 5*. Ale tohle už tady vážně několikrát bylo a liší se to jedině zapracováním tématu holocaustu. Nálepka "podle skutečné události" je sice atraktivní, nicméně ta cukrkandlová přeslazenost v druhé polovině filmu mi způsobila tak leda bolení chrupu - dětičky tancují, zpívají, smějí se a objímají... patetické, až jsem se z toho ohusila. Pokud máte tenhle typ filmů rádi a ještě vás to nenudí, jděte bez obav do toho. Imho solidně natočená, leč předvídatelná zívačka se sympatickým předkusem Hillary Swank v permanenci. 68% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Hillary Swank je pohledná a kvalitní herečka, která své role ztvárňuje přesvědčivě a bez výkyvů. Je to zároveň jediný skutečně pozitivní bod tohoto snímku, který potápí nepřesvědčivý scénář. Ono je sice hezké, že příběh vychází ze skutečné události, jenže celou problematiku scénář příliš idealizuje a uspěchává. Proměna ukázkových sígrů, členů gangů a příslušníků pouličních komunit ve vzorné čtenáře klasické literatury a výrobce emotivních esejů je prostě příliš zkratkovitá a ve svém důsledku směšná. Takhle jednoduše to totiž v reálném světě nechodí. Charaktery jsou černobílé a celý film je ve výsledku spíš aktivistický produkt než film ze skutečného života. A to píšu s plným vědomím, že cíle snímku ukázat, že nikdo není předem na odpis, jsou mi vlastně hodně blízké. Celkový dojem: 45 %. ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

drama akych tu bolo uz mnoho, ale predsa je niecim vynimocna...v prvom rade swank je nadpriemerna, ale nie vynikajuca ako v ostatnych filmoch... citit az prehnany patos pocas, no hlavne na konci filmu. ako moze u niektorych jedincov sposobit vacsiu slzavost a smrkot, ale z mojej strany sa mi zda ze to bolo vyumelkovane. dalsim nesvarom je dejova linia tykajuca sa ucitelkinho manzela, kt. bola vseobecne stratou casu a nicila tak atmosferu ako aj tempo filmu...ale je jasne ze cely film je nieco viac a ma velku vypovednu hodnotu, kt. nie je vnutena, ale proste ukazuje divakovi aky je zivot a ako je ho mozne zmenit...80% ()

Galerie (60)

Zajímavosti (5)

  • V záběru, kdy učitelka oznamuje třídě, že je nebude učit ve třetím ročníku, je na tabuli rozepsané slovo "narrative", a to pouze jako "na". Hned v dalším záběru je však slovo plně dopsáno i přesto, že se učitelka ani o krok nepohnula. (ČSFD)
  • Scénář čerpal z knihy "The Freedom Writers Diary" od Erin Gruwellové a dětí z Wilsonovi střední školy. (mi-ib)
  • Alternatívnym názvom filmu bolo aj označenie Freedom Writers. (MikaelSVK)

Související novinky

Smysl života v dopisech

Smysl života v dopisech

26.05.2006

Dvojnásobná držitelka Oscara za herecký výkon ve filmech Kluci nepláčou a Million Dollar Baby, Hillary Swank, opět spojí své síly s režisérem Richardem LaGravenesem v snímku P.S. I LOVE YOU. Adaptace… (více)

Reklama

Reklama