Reklama

Reklama

Zlo pod sluncem

Trailer

Obsahy(1)

Na malebném jadranském ostrůvku tráví pár dní své dovolené menší – na první pohled různorodá, leč de facto jak pracovními zájmy, tak osobními vztahy úzce propojená – společnost. Pod lesklou slupkou společenské smetánky bují vášně, nenávisti, intriky, zloba… A tak když dojde k vraždě jedné její prominentní příslušnice, je jasné, že prakticky každý měl víc než pádný motiv ji odstranit, teoreticky to ovšem nikdo spáchat nemohl, protože všichni mají dokonalé, neotřesitelné alibi. Zdá se, že vrah vyvázne nepotrestán, neboť místní policie si s takovou záhadou asi těžko poradí. To by tu ovšem nesměl být víceméně náhodou přítomen slavný belgický detektiv Hercule Poirot, v jehož geniálním mozku se jednotlivé střípky fakt složí do překvapujícího odhalení… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Chýbali mi fóriky ako zo Smrti na Níle. Prípad je zdanlivo neriešiteľný, ale samozrejme Poirot na to dojde. Divák o jeho dedukciách nič nevie, všetko prezradí až na konci pri obligátnom posedeníčku v spoločnosti všetkých podozrivých. Podozriví sú samozrejme všetci, dokonca padne otázka, aké alibi má Poirot. Ale nebojte sa, žiadna zmena oproti predlohe sa nekoná. Trochu viac cynického humoru a mohlo to byť skvelé. Určite ale potešil fór hneď na začiatku, keď je Hercules predstavený ako Herkules (čítaj ako píšem). ()

Drtic 

všechny recenze uživatele

Vždycki sem sledoval novší adaptace ze suchetem a musím říct, že tenhle poirot promne byl absolutne nezajímavý. To nic nemení na tom, že tohle byla jedna z nejlepších agát jaké sem kdy videl. Málokdy se stává, že držíte krok z poirotovýma šedýma bunkama a mne se to při sledováni tohodle snímku dobře darilo a vrahy sem znal i bez tradičního koncového breefingu. Krásné prostredí, krasný hotel, hodne podezřelých, hodne motivú a brilatní rozuzlení i když promne už ne moc nečekané. Zklamala mne jenom postava poirota Ustinov sice bravurne zvládá dialogy, ale vizáží mi nesedel a promne je jeden jedinej skutečnej poirot David Suchet který se nejvíc blíží k ideálu Agathy Christie. ()

Reklama

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Asi poprvé, co se mi toto starší zpracování zdálo srovnatelné a možná i o malinko lepší než novější s Davidem Suchetem. Jediné, co mi úplně nesedělo je obsazení rolí a tentokrát nejen Poirota, o kterém byla řeč už při Smrti na Nilu, ale i všech ostatních, kteří neodpovídali mé představě, s výjimkou Nicholase Claye. Ještě snad Jane Birkin, ale u zbytku jsem nabyla dojmu, že je jim tak o 10-20 let více než by mělo být. Sice podobné zápletky již Agatha použila několikrát, ale přece jen to bylo perfektní, protože byla ozvláštněna :-)) ()

mosem 

všechny recenze uživatele

Jestliže vidíte obě zpracování (s Ustinovem i Suchetem) v krátké době od sebe, nemůžete se ubránit srovnání. I když zpracování s Ustinovem působí svěže, a především exteriery jsou hezčí, u mne osobně vítězí Suchet. Možná že bych v posuzování Ustninova nebyl tak náročný, pokud bych filmy se Suchetem nikdy neviděl. Stejně jako Švejk bude pro mne navždy Hrušínský, Poirot bude Suchet. Líbila se mi hudba. Nicméně herecké obsazení - jakkoliv hvězdné mne nenaplnilo nějakým zvláštním nadšením. Stejně tak Ustinov působil trošku dojmem venkovského strýce, jak jej předváděl Rašilov v prvorepublikových filmech, nikoliv dokonalého gentlemana anglicko-francouzsko-belgického střihu. Film byl příjemným zpestřením večera a zajímavou možností srovnání, ale nijak neoslnil. ()

Lukin413 

všechny recenze uživatele

Můj druhý Poirot, tentokráte mnohem povedenější. Nádherné prostředí chorvatského ostrova, pestré postavy s pestrými motivacemi, ale hlavně, Ustinov je mnohem sympatičtější Poirot, než Finney. Pointu jsem byl schopen odhalit, ale pouze v takovém předstihu, aby mi to nepokazilo zážitek z filmu, naopak byl umocněn pocitem vysoké dedukční schopnosti:) ()

Galerie (54)

Zajímavosti (2)

  • Filmový hotel, kde se příběh odehrává, se nacházel na ostrově Mallorca. V současnosti už hotel neexistuje. (horskejvlk)
  • Interiéry byly natočeny v Lee International Studios ve Wembley v Londýně, exotický ostrov, který představuje sídlo Daphne Castle (Maggie Smith), je ve skutečnosti neobydlený ostrůvek Sa Dragonera na Baleárských ostrovech. Pláž, nad níž se vyjímá hotel Daphne Castle, je Cala d´en Monjo na ostrově Mallorca. Další hotelové záběry byly natočeny na Raixa Estate - jedné z částí ostrova nedaleko Palmy. Zátoku racků a pláž, kde byla zavražděna Arlena Stuart Marshall (Diana Rigg), představuje Cala en Feliu, taktéž na Mallorce a nakonec místo, kde Hercule Poirot (Peter Ustinov) nastupuje na loď, je malá pobřežní vesnička Deiá, která se nachází v severní části ostrova. (Cucina_Rc)

Související novinky

Zemřela herečka Diana Rigg

Zemřela herečka Diana Rigg

10.09.2020

Z Velké Británie dnes přišla smutná zpráva, ve věku 82 let zemřela filmová, televizní a divadelní herečka Diana Rigg. Informaci s odvoláním na jejího zástupce zveřejnila stanice BBC. Hereččina dcera… (více)

Reklama

Reklama