Reklama

Reklama

Darryl Revok má nevídanou moc a neukojitelnou touhu po kontrole. Jako vůdce podzemní aliance vede válku s "normálními lidmi", aby ovládl svět pomocí telekineze, pasivně agresivní zbraně toho nejnebezpečnějšího a nejsmrtelnějšího druhu. Samozvaný "empatik" Cameron Vale je na pokraji šílenství a bojuje se silami, které určují jeho existenci. Vale je naverbován doktorem Paulem Ruthem a pověřen úkolem vypátrat Revoka dříve, než stihne napáchat další škody. Revok, který má neuvěřitelnou schopnost číst myšlenky a blokovat lidský nervový systém, se však rozhodne dokázat, že je mocným tvorem... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (182)

fcreading 

všechny recenze uživatele

Fascinujúci príbeh od Davida Cronenberga, ktorý sa po predošlých skúsenostiach z réžiou trochu ponaučil a prišiel s niečim novým, čo tu ešte nebolo. Samozrejme boli aj taký, ktorý chceli zarobiť ešte peniaze navyše a tak sa priživili na účet Cronenberga a odkopírovali jeho príbeh a názov vybrali Scanner Cop. Nič by natom nebolo zlé, keby sa to nehralo na B-éčko, ale to už je chyba režiséra a tvorcov 80 percent. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Filmový obal je supr. Film už samotný, tak moc supr není. Děj je poměrně zajímavý, nicméně provedení je bohužel docela laciné, což je dáno pochopitelně výškou rozpočtu. Snímek působí jakoby byl natáčen mnohem dříve než na počátku 80. let. Triky jsou nicméně Cronenbergovsky zvláštní a divné. Úchylárnama ovšem šetří. Scanners se mě zpočátku docela líbili, bohužel po asi 15. minutě zmizí na nějaký čas z plátna Ironside, což je rozhodně škoda. 55% ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad, takový scanner by mohla být velká hrozba. Ale zpracování mohlo být na můj vkus určitě lepší. Chtělo to lepší tah na branku. Konec sice potěšil, ale než jsem se k němu prokousal, tak jsem se během filmu občas i nudil. Vybuchujících hlav mohlo být víc, skenování mohlo být víc. Film si říká o svižnější a údernější remake. Třeba se toho někdo schopný ujme. 60% ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Od depresivní a znepokojivě naléhavé znělky po asi nejlegendárnější výbuch hlavy v dějinách filmu, tento klasický hororový snímek toho pokrývá hodně. David Cronenberg s poměrně chladným odstupem popisuje o zvraty okořeněný souboj svou tajných organizací, v jejichž středu stojí naivní infiltrátor, jenž je vržen do podivného světa a manipulován stejně jako divák sám. Při prvním zhlédnutí jsem měl trochu problém s volnějším tempem filmu, při druhém mě to ale celé velmi strhlo, hltal jsem každý jednotlivý záběr a cronenbergovský „body horror“ plus všechny ty praktické efekty mi vykouzlily úsměv na rtech. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Horor o telepatech, kteří jsou schopni svými psychickými schopnostmi i člověka zabít, viz vlastně hned v úvodu je krásně vybuchující hlava! Lepšího maniaka než Michaela Ironsidea do role hlavního záporáka nemohl maestro Cronenberg vybrat. Trochu mi zjevem a vražedným kukučem připomínal Jacka Nicholsona, takže za něj a výkon obrovské plus. Na hlavním hrdinovi v podání Stephena Lacka se mi obzvlášť líbila postupná transformace z ušmudlaného bezdomovce na ostříleného telepata, který tomu v závěru nasadí pořádnou korunu, ale o tom nehodlám spoilerovat. Scanners řadící se ke klasice Davida Cronenberga asi většinu lidí neposadí na zadek, ale nabídne velmi lahodnou atmosféru ve smyslu, že nebezpečí kompliců nevyzpytatelného Darryla Revoka (Michael Ironside) číhá všude a nevíte, kdo z lidí je telepat či nikoliv. A v tom je jeho síla. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (19)

  • Počas scény s explodujúcou hlavou jej kúsky dopadli na kameru. Filmový štáb chcel zahrnúť túto scénu do konečného zostrihu filmu, pretože si mysleli, že to dodá filmu kúzlo. David Cronenberg ho však nechal vymazať. (Arsenal83)
  • Vo februári 2007 bol Darren Lynn Bousman ohlásený ako režisér remaku filmu, ktorý mal vydať The Weinstein Company a Dimension Films. Film sa však nerealizoval a Bousman v roku 2013 uviedol, že film by nikdy nenatočil bez Cronenbergovho súhlasu, lenže ten nikdy nedostal. (Arsenal83)
  • Natáčení probíhalo převážně v Kanadě ve městě Montreal. (Terva)

Související novinky

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

13.09.2023

Největší středoevropský filmový festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje svůj jubilejní desátý ročník 26. září v pražském kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní… (více)

Scanners dostanou seriálovou verzi od HBO

Scanners dostanou seriálovou verzi od HBO

23.09.2022

Přichází dobré zprávy pro fanoušky temných vizí legendárního režiséra Davida Cronenberga (Zločiny budoucnosti, Moucha), jeho raný hororový sci-fi snímek Scanners se totiž podle nejnovějších informací… (více)

Reklama

Reklama