Reklama

Reklama

Darryl Revok má nevídanou moc a neukojitelnou touhu po kontrole. Jako vůdce podzemní aliance vede válku s "normálními lidmi", aby ovládl svět pomocí telekineze, pasivně agresivní zbraně toho nejnebezpečnějšího a nejsmrtelnějšího druhu. Samozvaný "empatik" Cameron Vale je na pokraji šílenství a bojuje se silami, které určují jeho existenci. Vale je naverbován doktorem Paulem Ruthem a pověřen úkolem vypátrat Revoka dříve, než stihne napáchat další škody. Revok, který má neuvěřitelnou schopnost číst myšlenky a blokovat lidský nervový systém, se však rozhodne dokázat, že je mocným tvorem... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (182)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Malo to svoju atmosféru a výbornú hudbu a po filme sa budete obávať kúpiť si skener. Našťastie je už skoro v každom mobile. Na rok výroby vcelku vkusné dielo s legendárnou vybuchnutou hlavou. Toto sci-fi prináša ten smrádok starého dobrého VHS a klímu pamätných osemdesiatych rokov, z ktorej sála realizmus, ale aj fantázia. Príbeh síce nie je skvelý, ale tie staré efekty mali niečo do seba. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Fascinujúci príbeh od Davida Cronenberga, ktorý sa po predošlých skúsenostiach z réžiou trochu ponaučil a prišiel s niečim novým, čo tu ešte nebolo. Samozrejme boli aj taký, ktorý chceli zarobiť ešte peniaze navyše a tak sa priživili na účet Cronenberga a odkopírovali jeho príbeh a názov vybrali Scanner Cop. Nič by natom nebolo zlé, keby sa to nehralo na B-éčko, ale to už je chyba režiséra a tvorcov 80 percent. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Exploze hlavy. Scéna, která mi utkvěla v hlavě, když jsem film viděl poprvé někdy v polovině devadesátých let. Za tu dobu se nic nezměnilo, ta scéna je dokonalá a žádný počítačový trik nikdy nenahradí poctivou maskérskou práci! Scanners jsou jedním z těch "normálnějších" Cronenbergových počinů, ve kterém místo mutací dostávají prostor telepatické schopnosti. Nezapomenutelný je démonický Michael Ironside v roli vůdce zlých scannerů Darryla Revoka. Taktéž mě absolutně usadila hudba Howarda Shore, která míchá orchestrální části s elektronickými prvky, jenž dohromady souzní v jednou celistvém fantastickém celku. Nejednou mě připomněla pozdější Cronenbergův mistrovský kousek The Fly, ke kterému Shore hudbu dělal také. Oko lačnící po ženské kráse jistě potěší Jennifer O´Neil, hrající telepatku Kim. Další z pokračováních scannerů laťku kvality původního dílu již nikdy nezdolalo. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Absolútna klasika B žánru. Mal som to rád už ako decko a teraz po rokoch ma to bavilo ešte viacej. Úplne vážne myslené vražedné pohľady hercov, z ktorých najväčšia hviezda je Michael Ironside, telepatické súboje a vybuchujúce hlavy - všetko vyznieva presne tak jak má a výsledok je značne pôsobivý. To môže mať na svedomí iba jeden človek. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Při mém sledování tvorby Davida Cronenberga mám zatím většinou „štěstí“ vidět střídavě slabší a lepší kousky, a tenhle za mě patřil rozhodně k těm (nej)lepším, určitě nejen díky legendární vybuchující hlavě. :o) Neznám asi jiného režiséra, který by opakovaně pracoval s tolik bizarními náměty a dokázal je při tom uchopit tak seriózním, prakticky až vědeckým způsobem (rozuměj v rámci sci-fi :)), s poutavým zacházením do hloubky a snad pokaždé projevit takovou originálitu. Tady mi s výjimkou vrcholného souboje dvou mužů-skenerů připadal Cronenberg ve své zálibě v nevšedních úchylnostech snesitelně umírněný. I přes značně odosobněný styl celého snímku mi Scanners s další vizí pana režiséra o hrozbě tělesných anomálií, tentokrát narůstajících telepatických schopností až do vražedných rozměrů, připadali fascinující. Byl jsem potěšen i skvělými výkony z řady pro mě spíše málo známých herců, obzvlášť Patricka McGoohana v postavě doktora. [85%] ()

Galerie (77)

Zajímavosti (19)

  • Postava Kim Obrist byla pojmenována podle asistentky produkce. (PußyMagnet)
  • Podle režiséra to bylo jedno z nejobtížnějších natáčení, co zažil. Byly problémy s financováním, herci Patrick McGoohan a Jennifer O'Nealová se navzájem nesnášeli, scénář nebyl před začátkem natáčení dokončen a točilo se v nevytápěných prostorech během velmi studené zimy. (BoredSeal)
  • Inspirací pro film je kapitola z románu William S. Burroughse "Naked Lunch", kde nepřátelská organizace telepatů zvaných Senders chtějí ovládnout svět. (PußyMagnet)

Související novinky

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

13.09.2023

Největší středoevropský filmový festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje svůj jubilejní desátý ročník 26. září v pražském kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní… (více)

Scanners dostanou seriálovou verzi od HBO

Scanners dostanou seriálovou verzi od HBO

23.09.2022

Přichází dobré zprávy pro fanoušky temných vizí legendárního režiséra Davida Cronenberga (Zločiny budoucnosti, Moucha), jeho raný hororový sci-fi snímek Scanners se totiž podle nejnovějších informací… (více)

Reklama

Reklama