Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Budova Millenium v New Yorku, 102 poschodí, 72 výtahů.... Mark Newman zde pracuje jako mechanik výtahů. Jeden z výtahů se pokazí... na pokraji života a smrti uvízne také skupina těhotných žen... Záhadu kolem poruchy se snaží odhalit ambiciozní novinářka deníku Morning Post. Byla to vůbec náhoda, nebo jen nedbalost? (oficiální text distributora)

Recenze (48)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Na takovou kravinu je to fakt dobře obsazené a musím uznat, že mě to docela bavilo. Scéna s těhotnejma ženskejma ve mně vyvolala i solidní tíseň. Je tam k vidění pár brutalit, ale koukatelné je to díky fajn ústřední dvojici. Hlavně Naomi Watts je tam fakt kočka. A finále s likvidací výtahového megamozku bazukou musíte vidět :) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americko-nizozemský snímek „Výtah smrti“ v sobě má dobrý potenciál, ale ukazuje se, že to bylo naprosto nezvládnuté. Tvůrci z toho chtěli udělat áčkový horor, a to se prostě nepovedlo. Je to zdlouhavá podívaná, která má zbytečné a nelogické postavy, divná odhalení a finále, které se jeví spíše otravným než jakýmkoli jiným. Příliš dlouhý a příliš špatný film na to, abyste mu věnovali čas. ()

Reklama

hladass 

všechny recenze uživatele

Tak další z režisérů, který neodolal vábení U.S: a za americké prachy zremakoval svůj vlastní film... Jako obvykle originál nepředčil a to v tomto případě to nemělo být příliš obtížné, neboť už původní De Lift (1983) nebyl žádná pecka... Maas, který očividně dostal mnohem více peněz než na svůj původní snímek, tentokrát sice využil docela originálního nápadu o vraždícím výtahu (brutálnější a hlavně nápaditější vraždy), ale na druhou stranu natočil čistý, sterilní popkorn, bez jakékoliv atmosféry... Za mě klasicky zbytečný kus... ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Výtah smrdí. Když v něm rodí šestice mamin naráz, ještě aby nesmrděl. Ale von se sám občas i otevře, takže vyvětráno a už může zase pendlovat nahoru dolů kosmickou rychlostí. V garážích vcucnout nějakýho skejtra a během dvou vteřin ho vyflusnout v jednavosudesátým hlavou napřed. Leť ptáčku, leť. Boha jeho, to byla zase pitchovina. 25% P.s.: Naomi byla prima. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Další z nehorázně podhodnocených filmů. Moc se mi do něho nechtělo, myslel jsem si, že Hollywoodská produkce otupí Maasův specifický humor a vznikne jen další zbytečný remake, okleštěný ode všeho, co dělalo původní film zajímavým. Jak já se šeredně spletl. Maas si to pošéfoval pěkně. Krásná kamera, co chvíli nějakej vynalézavej záběr, vizuálně ten film šlape na jedničku. Herci výborní- James Marshal a Naomi Watts jsou velice příjemnej pár, a vidět u jednoho stolu Rona Perlmana s Michaelem Ironsidem, to je fanservis jako prase. Gore potěšilo, některý scény s výtahem jsou totálně over the top, to jsem nechápal, že mu tohle prošlo. No, a ten humor... Bože to je jako infúze umírajícímu, vidět v současný hyperkorektní době takový bomby. Například ta milá paní učitelka, ta teda rozjela naprosto šílenou etudu, že jsem se se smál jako blázen. Moc příjemnej film. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (6)

  • Premiéra filmu sa v USA oneskorila o 2 roky, a to kvôli teroristickým útokom z 11. septembra 2001. Film absolútnou náhodou obsahuje zmienky o terorizme v New Yorku, takže film nechytil správnu dobu na vydanie. (Arsenal83)
  • Ide o posledný film, v ktorom účinkuje Naomi Watts bez toho, aby bola slávnou herečkou. Prelomovým v jej kariére sa stal následný Mulholland Drive (2001), čo distibútor tohto filmu potom urýchlene využil a prominentne uviedol Wattsovej meno a fotografiu na obale DVD. (Arsenal83)
  • Výroba filmu prebiehala v New Yorku, zatiaľ čo exteriérové ​​zábery sa robili v Holandsku. Film sa natáčal od marca do mája roku 2000. (Arsenal83)

Reklama

Reklama