Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odvážná posádka lodi NSEA ochránce - velitel Peter Quincy Taggart (Tim Allen), poručík Tawny Madison (Sigourney Weaver) a Dr. Lazarus (Alan Rickman) - vyráží na čtyřletou napínavou a často nebezpečnou misi do vesmíru... a pak je natáčení jejich seriálu zrušeno! Nyní, o dvacet let později mimozemšťani bránící se útoku omylem považují vysílání Galaxy Questu za "historické dokumenty" a teleportují posádku bývalých herců, aby zachránili vesmír. Ti, aniž by měli scénář, režiséra a nebo ponětí, co si počít, musí podat výkony svých životů. (Paramount Network)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (539)

HAL 

všechny recenze uživatele

Galaxy Quest je úžasnou parodií a zároveň i poctou mířenou nejen na Star Trek, ale i na všechny ostatní space opery. Možná není až tak dokonalý aby si zasloužila maximální hodnocení, ale jako člověk pro kterého byl Star Trek: Film prvním zapamatovaným sci-fi zářezem na televizní obrazovce, a který strávil zbylou půlku dětství u Nové Generace, Deep Space 9 a Voyageru... prostě nemohu jinak. Býval jsem mladistvým Trekkiem, co víc dodat? :-) 9/10 ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Jednou vybírám film já a jednou Bětule. Tak to chodí. A po posledních pokusech bych se na to já měl vybodnout. Průměrné ve všech ohledech. Humorem je to přecpané, jenže takovým tím, který se bojí utrhnout z řetězu. Ten, u kterého se má dělat "chocho" a "chichi", ale z ničích úst to neleze moc přirozeně. I ta Rickmanova nadějná postava nakonec zapadla mezi ostatní. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

O této komedii si myslím, že je naprosto dokonalá. Galaxy Quest jsem viděl už mnohokrát a doufám, že ho ještě mnohokrát uvidím. V geniální parodii Star Treku mě nejvíc bavil Alan Rickman, Sigourney Weaver a Thermiané v čele s nedostižným Mathesarem. Ve filmu se objevuje velké množství vtipných scén a zaznívá spousta hlášek, takže není žádný čas na nudu, člověk se musí bavit, i kdyby nechtěl. Například Gwenin záchvat u scény s drtiči je přímo epický a přesně vystihuje mé pocity,když na něco podobného narazím v nějaké hře. Perfektní! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack David Newman: 1. The Classic TV Theme [0:59] ,2. Prologue [1:34] ,3. Pathetic Nesmith [0:59] ,4. Revealing the Universe [1:03] ,5. Meet the Thermians [1:11] ,6. The Nesa Protector [0:45] ,7. Crew Quarters and The Bridge [1:32] ,8. The Launch [2:08] ,9. Serris Tortures Captain [1:17] ,10. Red Thingie, Green Thingie [3:33] ,11. Shuttle to Planet [1:45] ,12. Trek Across the Planet [2:55] ,13. Rolling Sphere [2:35] ,14. Pig Lizard [1:44] ,15. Rock Monster [1:56] ,16. 'Digitize Me, Fred!' [1:18] ,17. 'I'm So Sorry' [1:44] ,18. Fight Episode #17 [1:16] ,19. Hallway Sneak [1:02] ,20. Alex Finds Quelick [1:22] ,21. Omega 13/Herois Guy [3:13] ,22. Big Kiss/Happy Rock Monster [1:19] ,23. Quelick's Death [2:09] ,24. The Battle [3:08] ,25. Mathazar Takes Command [0:58] ,26. Serris Kills Everybody [1:30] ,27. 'Goodbye, My Friends' [0:52] ,28. Crash Landing [0:40] ,29. Goodbye, Serris [2:05] ,30. The New Galaxy Quest [1:00], ()

Terva 

všechny recenze uživatele

DIALOG - Dr. Lazarus ( Alan Rickman ) - Fred je mimo. Musíš to zabít, Jasone...... Komandér Taggart ( Tim Allen ) - Zabít? A jak bych to měl asi zabít?..... Tommy ( Daryl Mitchell ) - Vypíchni mu oči jako v díle dvacet dva!..... Komandér Taggart - Šutr nemá oči, Tommy! Tommy - Jdi mu po krku, puse, nějakých zranitelných místech!..... Komandér Taggart: Je to šutr! Nemá žádný zranitelný místa! ()

Galerie (70)

Zajímavosti (21)

  • Mimozemští Thermiané o sobě ve filmu řeknou, že pocházejí z planety Klaatu Nebula. Křestní jméno Klaatu nesla postava mimozemšťana ve filmu Den, kdy se zastavila Země. Výraz Nebula je prozměnu spojen se seriálem Star Trek, kde tak označovali jednu třídu kosmických lodí. Kromě toho navíc souvisí s žánrem sci-fi také tím, že toto jméno nese Cena Nebula (Nebula Award) udělovaná každoročně od roku 1965 profesní organizací amerických spisovatelů science fiction SFWA (Science Fiction Writers of America) za nejlepší práce v rámci žánrů sci-fi a fantasy vydané v USA v posledních dvou letech. Samotný film (přesněji řečeno dvojice Robert Gordon a David Howard) v roce 2001 právě Nebula Award získal v kategorii nejlepší literární scénář. (curfew77)
  • Sigourney Weaver pronesla, že vždy, když si nasadila paruku kvůli své roli Gwen, cítila "jak ji strmě padá IQ". (Zuzyzss)

Související novinky

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

15.08.2012

Tak trochu zhulené sci-fi komedie Skvělé dobrodružství Billa a Teda a Neskutečná cesta Billa a Teda z přelomu 80. a 90. let můžete milovat nebo si u nich klepat na čelo, ale kultovní status jim… (více)

Red 2 a Las Vegas: Palba a kalba s důchodci

Red 2 a Las Vegas: Palba a kalba s důchodci

12.05.2012

Valí se na nás dvě seniorské týmovky. Jedna akční, druhá komediální. Začněme s Red 2, jehož premiéra byla stanovena na 2. srpen 2013. Bruce Willis, John Malkovich, Helen Mirren a Mary-Louise Parker… (více)

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (více)

Reklama

Reklama