Reklama

Reklama

Naruto

(seriál)
  • Japonsko Naruto (více)
Japonsko, (2002–2007), 84 h 20 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Masaši Kišimoto (komiks)

Kamera:

Acuho Macumoto

Hudba:

Tošio Masuda

Hrají:

Džunko Takeuči, Noriaki Sugijama, Nana Mizuki, Romi Paku, Tošihiko Seki, Akeno Watanabe, Akihiko Išizumi, Bin Šimada, Daisuke Namikawa, Džun'iči Suwabe (více)
(další profese)

Epizody(220)

Naruto, zdánlivě obyčejný chlapec, který však disponuje několika výjimečnými a nezvyklými schopnostmi. Za prvé je neskutečně zbrklý a také mnohdy velice otravný, za druhé v sobě třímá moc devítiocasé lišky, která v době jeho zrození ohrožovala jeho vesnici. Obě tyto vlastnosti z něj dělají hrdinu stejnojmenného seriálu, ze kterého se stala mánie o jedenácti řadách, třech filmech a dalším seriálem NARUTO: SHIPPÛDEN. Jeho popularita má ale své stinné stránky - stanice Jetix o něj dostala zájem, nicméně jelikož se jedná o stanici s pořady pro děti, musely být z Naruta vystřihnuty mnohdy i celé scény, což ho znehodnocuje. (raelz)

(více)

Recenze (222)

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem se hodně dlouho odhodlával do tohoto jít, protože 220 dílů + OVA atd.... No... Nicméně jsem rád, že jsem do toho šel... Líbí se mi, že v seriálu víceméně najdu vše... Od vtipných momentů, přes akční, dramatické, až dojemné... Akčních je samozřejmě nejvíce a provedení bojů mě někdy opravdu dostává a koukám na to s otevřenou pusou... Kresba příjemná, někdy cíleně vtipná... Dost jsem se bál charakterů... Vem me že seriál je dlouhý a pořád s jednou "tváří" by to bylo celkem nudné... K tomu ještě postav není zrovna málo... Ale autoři nezklamali... Každá postava se v seriálu vyvýjí... Některé méně rychle, některé více... K tomu ještě ta hudba... Fakt Naruto má krásnou hudbu, která ještě víc podtrhne situaci a člověk se víc zažere... Logicky i soundtracky jsou velice dobré... Dějově zajímavé... Hlavní linie ze začátku se nečekaně strhne a příběh nabere jiný směr... Celé je to prošpikováno pár "uvolňovacími" díly či vedlejšími příběhy... Jo, podle mě je vidět, že si s tím autoři aspoň trochu víc pohráli a ne se jen drželi jednoho bodu... Co mi ale vadí je "sekání" bojů různými vzpomínkami, vysvětlováním apod... V samotných bojích je hodně klišé, jelikož reálně by postavy jednali myslím naprosto jinak... Takových chybek je tam více, ale tak nic není dokonalé, že.... I tak si myslím seriál drží velice vysokou úroveň a není postava, která by mi vyloženě vadila... Jen Sakura už byla později otravná neustálím šílením po Sasukem, což tvůrcům asi později došlo a výrazně to omezili.... Kdo má rád ninji, akci, různé druhy jutsu apod. a zajímavý příběh, tak doporučuji... ()

Midori_Mike 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem tu měl docela hodně dlouhý komentář k tomuto famóznímu dílu, nicméně zjistil jsem, že nemá cenu to zbytečně okecávat. Believe or not., Naruto mi prostě zachránil život. Pravděpodobně nejzásadnější dílo mého života. Tenhle seriál vás naučí nikdy se nevzdávat a umět posouvat svoje limity. V reálném životě :) ()

Reklama

Naslund 

všechny recenze uživatele

Tolik nedostatků, jako je v Narutovi, nenajdete ani v deseti jiných seriálech dohromady. Ať už jde o neustálé opakování toho, co se stalo dříve, množství fillerů, které roztrhávají děj nebo zvolnění ve chvíli, kdy má dojít k zuřivé akci a podobně. Z Naruta se stalo jedno z nejoblíbenějších světových anime a není se čemu divit. Narozdíl od všech nekonečných sérií, které časem zabřednou do stereotypu, Naruto se neustále vyvíjí jak příběhově, tak čím dál detailnějším rozebíráním fungování jeho světa. Vzhledem k posledním dílům mangy věřím, že jednou bude i ukončen, a to ohromě. Jen aby to tak fungovalo i v anime. Naruto sice nepatří k nejchytřejším seriálům, ale množstvím zábavných, emotivních a akčních pasáží vše příjemně kompenzuje. Doporučil bych pouze prvních 135,5 dílu a pak se rovnou přesunout na pokračování: Naruto Shippuuden. Není to tak, že by byly všechny díly mezi 135. až 220. hodné zavržení, ale najde se mezi nimi jen několik málo těch, které by odpovídaly atmosféře dílů, postavených na předloze. ()

fr3ak

všechny recenze uživatele

Anime mám rád. Nepatřím sice mezi skupinu lidí, kteří si zakládají seznamy kolik jich už viděly, na které se chystají a které zrovna sledují, ale rád si užiju nějaký kvalitní kousek této tvorby, protože je to vždy výlet do světa, který vám hraný seriál nikdy nemůže nabídnout. Z drtivé většiny případů jsem spokojem, někdy i nadšen. A přesto je zajímavé že všeobecně chválený Naruto jde zcela mimo mě. Nejvtipnější na tom je že většina mého okolí ho bere na milost a až překvapivě na jeho adresu chrlí jeden superlativ za druhým, ale jiné japonské tvorbě se snaží vyhnout velkým obloukem. Např. když zmíním já nějaký (podle mě) kvalitní seriál, tak jsem odsouzen poslouchat řeči typu: "je to sračka pro děcka" bez ohledu na to o jaký seriál se jedná. Je to tak přátelé, Naruto je evidentně koukatelný i pro lidi nezasažené anime "kulturou", ale jak je vidět, ne vždy je to odrazový můstek k dalším obzorům. Já jsem to vzdal někdy u 70 epizody. Ano, nedošel jsem ani do poloviny první série, takže nejsem schopen tento seriál objektivně posoudit. Kdo ví, třeba své kvality ukáže někdy okolo stovky, ale to já zjišťovat nehodlám. V zájmu spravedlnosti ponechávám bez hodnocení. ()

laserr 

všechny recenze uživatele

Hodnoceno po 122 dílech. Existují 2 typy lidí. Jedni se do toho světa ninjů zamilují a každý díl pak hltají a nemůžou se dočkat nového. Druhým se to nelíbí a budou vám neustále vysvětlovat, proč je ten seriál špatný. Čím to je? Tvůrci použili mnoho dvojsečných zbraní - každá postava má za sebou svůj původ, který se třeba i u zcela vedlejší postavy rozebírá ve 3 dílech, což je plná hodina divákova času. Někdo řekne, že to je dementní natahování, jiný zase, že je skvělé o těch postavách něco vědět. Nejblíže k Narutovi a jeho světu mi přijde trošku známější Harry Potter. Narozdíl od Harryho, má ale tu výhodu, že všechny(!) postavy mají svoje sny, cíle, povahy a podle těch se chovají, takže se třeba stane, že některé díly se ze zdánlivě jen vyplňující kaše stanou o 30 dílů důležitou drobností (např. Kibovo venčení psa a Nejiho počítání ptáků ve 4. sérii a následná návaznost na 5. sérii). Pokud se chcete dívat na seriál, který je akční, nervydrásající a každý díl vás uspokojí jako samostatný celek, sáhněte po něčem jiném. Naruto je dlouhý příběh, který je potřeba sledovat od začátku do konce a protrpět i ty nudné flashbacky a dojemné scény, aby pak ty akce vyzněly o stupeň lépe. Závěrem jen dodám, že to je asi poprvé, co jsem kdy viděl, že má nějaký seriál tolik postav a všechny mi přijdou sympatické a neklišovité (včetně impulsivního Naruta, moudrého mistra Třetí a superpadoucha Orochimaru - všichni mají něco do sebe). Je to vnitřně propracované jako Star Wars, je to chytlavé jako Harry Potter, má to souboje na té nejlepší úrovni. Jen ty rádoby vtipné epizody by tam být nemuseli, ale naštěstí jich není moc. PS: Nevěřte nikomu, kdo to hodnotí podle sérií, je to jeden dlouhý příběh rozdělený do několika vyprávění (Vlnková země(1. série), Chunninská zkouška(1.-3. a kousek 4.), atd.), takže hodnotit to podle sérií je nesmysl. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (50)

  • V epizodě je fotka Týmu 7, na které se Naruto a Sasuke smějí namísto mračení a Sakura je zde s krátkými vlasy, ačkoliv by měla mít dlouhé. Fotka byla správně opravena v epizodě An Invitation from the Sound (2004). (Kubaaa97)
  • V seriálu se objevují démoni z Japonské mytologie. Je jich 9 a lze je podle počtu ocasů řadit od nejslabšího po nejsilnějšího. Podle počtu ocasů jsou také pojmenování, a to Shukaku, Matabi, Isobu, Son Goku, Kokuo, Saiken, Chomei, Gyuki a Kurama. Posledním démonem je prapůvodní démon Juubi, z něhož poustevník 6 cest devítiocasé démony vytvořil. (Voorhees)

Související novinky

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

10.07.2010

Za posledních deset let japonská animovaná tvorba zažila neuvěřitelný boom a její vliv se promítl i do jiných sfér kinematografie a popkultury, jako například do videoklipů Linkin Park nebo filmu… (více)

Reklama

Reklama