Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Seriál Kancl, natočený polodokumentárním způsobem, zachycuje pracovní den šéfa Davida Brenta (Ricky Gervais) a jeho zaměstnanců. Brent je ten nejhorší šéf na světě. Je netaktní, bez špetky talentu, egoistický, plný předsudků, zbabělý a vychytralý – přesto je však nějakým způsobem přesvědčen o tom, že ho všichni milují. Mezi jeho trpělivé zaměstnance patří snaživec Gareth, smolař v lásce Tim a recepční Dawn, objekt Timova zájmu. Tato třeskutě vtipná komedie z dílny Rickyho Gervaise a Steva Merchanta získala Zlatý glóbus za nejlepší komediální seriál. (HBO Europe)

(více)

Recenze (298)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Skvělá britská záležitost, která není pro každého. Humor totiž není prvoplánovitý. Kancelářská subkultura má svá specifika, u níž neznalec tohoto specifického prostředí těžko ocení narážky na ni. Gervais je skvělý i když jeho herectví je omezováno prostorem mezi jeho ,,boxem´´ kopírkou a stoly podřízených duší to množství tváří vykukujících z košile s kravatou je až neskutečné... Dílů je třeba vidět více už jen kvůli seznámení s jednotlivými pracovníky office a jejich hlavními povahovými rysy. Po pár dílech už máte dojem, že sledujete kolegy z práce... :-) ! * * * * ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

David Brent je ten největší na sebe zahleděný narcis přesvědčený o své genialitě, jakého jsem na TV obrazovce kdy viděl. Tak proč dokáže občas vzbudit i sympatie a člověk mu tak nějak fandí, aby se nad jeho fórky konečně někdo usmál? Je to rapl, jakých je v tomto seriálu plno v čele s terčem vtípků a divným militantním Garethem v podání skvělého Mackenzie Crooka. Vývoj silného vztahu mezi Timem a Dawn, který mi tolik připomínal cosi z mého života, jsem také se zaujetím sledoval. Kolikrát jsem se při sledování cítil rozpačitě, kolikrát jsem nevěřícně kroutil hlavou nad tou trapností. U tohohle seriálu jsem se bavil úplně jinak než jinde, zažíval jsem zcela jiné pocity a v tom je jeho síla. A zajímavé je, že mi připadalo, že se to od začátku do konce jen lepší, s vrcholem v závěrečném speciálu. Takováhle záležitost si zaslouží mé plné uznání a pět smajlíků :-) :-) :-) :-) :-) (nebo hvězdiček, jak se to tady dělá). ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na první pohled neuvěřitelně působivý seriál. Komedie? Jak pro koho! Fakt je, že ačkoliv se nesmějete a příde Vám to trapné na konci každé epizody pochopíte podstatu světa a právě ta Vám vnukne závěrečnou pointu a vlastně důvod toho proč to je takové jaké je. Nebudu lhát, když řeknu, že jsem ze začátku byl v nerozhodné pozici. Ricky Gervais je výborný herec a zde zahrál šéfa, sviňi, naprosto skvěle. Jediné co mu vytknout, tak asi nevtipné vtipy, které přídou na to, že jsou vtipné. Prostě Vám to ale neuvízne v hlavě jako něco, co sledujete každý den. Kancl není seriál pro každého. Není to seriál u kterého se řechtáte chvíli co chvíli. Není to seriál podobný jakémukoliv jinému seriálu a už vůbec ne takovým jako jsou například Black Books nebo Partička IT. Je to seriál z reality, normálně použitelný materiál k tomu, jaká je atmosféra v jednom podniku a k čemu nakonec spěje. Kancl Vás totiž uhrane, ani nebudete vědět jak, ale dokáže to. Možná ze začátku nebudete souhlasit, ale časem stejně uvidíte. I když je to neuvěřitelně trapný. Možná ale to všecko je jenom obal, který může něco nabídnout, ale ne každému to dokáže sednout. Jako třeba mně. (6/10) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Seriál, ktorý jasne dokazuje že angličania sú v tvorbe humoru, charakterov postáv a prostredia v ktorom sa príbehy odohrávajú neskutočný machri. Úplne obyčajná kancelária, v ktorej sa stretne partička ľudí, ktorým chýbajú sny, perspektíva, obdiv a uznanie sa v tomto scenáristicky a režisérsky dokonalom diele pánov Gervaisa a Marchanta, dostávajú do úplne normálnych situácií, ktoré vychádzajú z fiktívneho dokumentu, ktorý o tejto kancelárií točí BBC. Pamätám sa ako som videl prvý diel a vôbec, ale vôbec som sa nezasmial. Pozeral som na to ako na úplnú hlúposť, bez ničoho originálneho. Pravdou je, že keď som sa k tomuto dielku neskôr vrátil, tak som objavil v čom je tento seriál taký prevratný, taký uvoľnený a hlavne taký originálny. Každá postava je charakterovo vystihnutá do takej miery, že tí s ktorými máte sympatizovať, sympatizujete a niektorý vám strašne lezú na nervy - David Brent. Posledný diel je ale neskutočne krásne vypointovaný a vy zrazu vidíte že čas, ktorý sa neustále pohybuje a miesto, ktoré sa vôbec nemení, menia ľudské osudy viac akoby sa mohlo zdať. Veľký potlesk pre Martina Freemana a jeho postavu Tima - ktorý bol jedným slovom dokonalý, počas všetkých dielov. Rozhodne jeden z najlepších seriálov!! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Zakladni predpoklad, aby si tenhle serial clovek uzil, je preckat urcite jeden, idealne tak dva dily. Protoze aspon ja jsem si po prvnim dilu rek, co to je za desnou sracku, na to snad lidi cumi jen za trest. Ono to totiz fakt nema na prvni pohled jak nalakat, vcelku realisticky pusobici pohled do jedny kancelare s jejima zamestnancema a jejich beznejma problemama, to vse natoceny dokumentarnim stylem, takze misty rozklepana kamera a rozhovory na kameru. I kdyz je tu spousta postav, vetsina slouzi spis jako krovi, aby kancelar nebyla libuprazdna a vsechno to je tak na 4, 5 hercich, pricemz tomu absolutne kraluje Gervais, coz byl taky duvod, proc jsem na serial kouknul. Jeho sef je totiz jeden z nejvetsich kretenu, jaky jsem kdy videl, chova se jak naprostej sympatak, kterej nesetri forama, ale ve vysledku kazdyho jenom silene urazi a otravuje, jeho humor je naprosto mimo, proste hovado k pohledani naprosto neschopny ridit kancl, ktery snad ani minutu serialu nepracuje. Vetsina foru taky stoji hlavne na nem a na tom, jak se neustale postavy dostavaj do nejakejch trapnejch situaci a jak si s nima poradi. No nicmene na tenhle styl jsem si po par dilech zvyknul, kamera mi prestala vadit a i kdyz tu neni zadnej vylozene sympatak, nebo postava, ktery by se dalo fandit, v kazdym dilu se najde nejaka masakralni hlaska nebo originalni forek, u kteryho se clovek z chuti zasmeje, takze to nakonec tech 14 dilu ty 4* da. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (44)

  • Mezi velké fanoušky seriálu patří například Matthew Perry z Přátel, režisér Richard Curtis nebo Christopher Guest. Všichni se ochotně zúčastnili natáčení filmu o seriálu v roce 2009 pro BBC. (don corleone)
  • K seriálu si vytvořili svůj remake kromě Američanů také obyvatelé Francie, Kanady, Německa, Izraele, Chile, Švédska, Jižní Afriky a Ruska. (Nin)
  • Tanec, který předvedl Gervais v páté epizodě druhé řady s názvem "Charita" byl BBC zařazen mezi 10 nejvtipnějších momentů na televizní obrazovce. (don corleone)

Reklama

Reklama