Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malé moravské městečko poblíž Brna dvacátých let minulého století. Na lesní mýtině objeví mentálně postižený Fricek tři mrtvé mladé lidi: devatenáctiletou dceru místního velkouzenáře Růženu, řeznického pomocníka Hrnčíře a bývalého studenta Roubala. Tak začíná detektivní příběh který scenárista Roman Ráž napsal podle skutečné události. Vyšetřování případu má na starosti inspektor Vrba. Tohoto postaršího šarmantního elegána se smyslem pro humor a jemnou ironii si s chutí a noblesou zahrál Jiří Kodet. Jeho mladinkou emancipovanou dceru Ilonu, píšící reportáže do moderních ženských časopisů, Veronika Žilková. (Česká televize)

(více)

Recenze (37)

Lupes 

všechny recenze uživatele

Mlžný filtr má navodit atmosféru První republiky, a já naprosto chápu nostalgickou tesknotu uprostřed socialistické šedi. Okázale na odiv se staví přepych a noblesa bohaté vrstvy, do jejichž kategorie tak nějak nelogicky zapadá i hlavní hrdina. Představitelé mafie tu distinguovaně popíjejí čaj s panem inspektorem a člověku se najednou zasteskne po pánech inšpektórech rady Vacátka, po té nuzotě, která se přece dokázala radovat ze života. Tohle je kýč, normalizační nostalgii dnes rozfoukal vítr zazobaných vrstev, ve kterých je navzdory pozlátku noblesy pramálo. Nereálnost postupně probleskuje i z této rozostřené nadsázky, kde páni četníci působí jak ochranka policejního seladona, který se bůhvíproč koupe v šatech. Detektivka? Ani náhodou. Dobová črta? Taky vedle. Vyšetřovatel ala Nová vlna českého filmu? Ani to bohužel ne. Další Kodetův "český Maigret"? I tady jsme vedle. Zbývá sociální drama, které má však (krom bídného bytu v pavlačovém domě) až příliš růžové brýle. I ta rozostřená kamera leze nakonec pěkně na nervy. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Původně jsem si myslela, že Veronika Žilková hraje milenku nebo partnerku Jiřího Kodeta. Jaké bylo moje překvapení, když se z ní vyklubala slečna dcerunka. Ta milenka by jí sedla mnohem lépe. Škoda, že to bylo nudné a přitom to byl zajímavý příběh, pravda, hodně jednoduchý. Taky jsem si myslela, že jde o seriál. Asi jsem byla nějaká zmatená. Po skončení jsem v programu hledala další díl a on tam nebyl. ()

Reklama

baxz 

všechny recenze uživatele

Rozvleklá televizní detektivka z brněnské produkce. Celkově to působí neslaně, nemastně, takový příběh na jedno shlédnutí. V.Žilková hraje svůj klasicky otravně protivný styl emancipované dívky, která místo sympatií budí spíš chuť ukončit sledování filmu. Naopak J.Kodet drží svůj vysoký standard, role prvorepublikového vyšetřovatele mu do jeho elegantní polohy báječně sedí. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Taková zvláštní detektivka, který nepůsobí příliš přesvědčivým dojmem. Jiří Kodet hraje sám, Veronika Žilková a její krátké vlasy se mi nelíbí. Postavy navíc mluví moderním jazykem, kdy slyšíme celou řadu nedobových výrazů. V půlce začíná být navíc jasné, že střílet musel někdo z trojice a já se jen modlil, aby konečně vyšlo najevo kdo. Hrozně nezáživné. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Otravne emancipovana a protekcni radobyredaktorka Zilkova "pomaha" sympatickemu inspektorovi Kodetovi s vysetrovanim zlocinu, pri nemz byli postreleni 3 mladi lide. Film je utahany a prilis televizni. Spis nuda nez zabava. Jedna projekce je schudna, Zachranuje to Kodet, Augusta nebo treba Herfortova... P.S.: problem je taky v tom, ze Valik (dulezita postava) hraje o rad hur nez vsichni ostatni, coz divaka rusi. 3- ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Natočeno v Kroměříži. (baxz)

Reklama

Reklama