Reklama

Reklama

Zdrcující drama, jehož kořeny jsou ve skutečném životě. Překvapující pohled přímo do noční můry každého z nás. The Day After - Den po nukleární katastrofě... Jen střípky naděje uprostřed radioaktivního pekla. Drama lidí, kteří přežili atomový výbuch, napínavý pohled na sebezničení, které není možno ignorovat. Den poté - poslední dějství života na planetě Zemi. (ATTACK FILM VIDEO)

(více)

Recenze (251)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Vlastně standardní katastrofický film, jehož zajímavostí je, že zkázu nepřináší tsunami, tornádo, sopka nebo zemětřesení, ale atomová válka. Takže tu máme klasicky několik schematických postav, které bolí sledovat, které hrají příšerní herci, kteří pronášejí ještě příšernější repliky. Na mutanty vůbec nedojde, takže ani fanoušci Falloutu nemusí do pozoru. 50 % ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale mě se to nelíbilo. Je sice moc hezké, že nám tvůrci dokázali přiblížit celý ten proces jaderné války celkem důvěryhodně, ale to dokáže i leckterý hraný dokument, trvající necelou hodinu. Tohle bylo zdlouhavé, nudné drama, se špatně napsanými postavami a mizerným scénářem. Dalo se to natočit mnohem lépe. 30% ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě smysluplný film, ale nikoli řešení a žádné přiložení pomyslného polínka do ohně. Takže minulo-li mě uvedení v 80. letech na americké nebo ruské televizi, je můj pohled shovívavější. Vnímám tedy Den poté jen jako exkurz do výrazných filmů existujících v domácím povědomí už před listopadem '89. Jinak bych musela zabřednout do úvah na téma, jak moc naivní je bojovat proti čemukoli filmem, potažmo televizním. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Kultovní sci-fi. Ani radši nechci myslet na to, jak se cítili američtí diváci, když ve své době poznamenané studenou válkou měl tenhle TV snímek premiéru. Že je to americká propaganda? Jestli byl někdo hrr zmáčknout v 80. letech "červené tlačítko", byli to spíš namachrovaná komunistická velmoc Rusko. Že obsahuje rodinné scény přetékající patosem? Tak si představte vaší rodinu v takové katastrofě, jak by se chovala pateticky a směšně. Prostě pět hvězdiček. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno, jako malý kluk, jsem tenhle film viděl a neuvědomoval jsem si o co přesně v něm jde. Po letech jsem ho shlédl znovu a málem si otírám slzy z očí. Srdce se člověku svírá, když si představí, jak strašné by to mohlo být. Neskutečná bolest a nepopsatelná míra hlouposti.. beznaděj a hrůza, kterou by člověk prožíval.. Silně na vás zapůsobí tenhle snímek. I když se do něj zub času zakousl velmi hluboko a některé efekty již postrádají odstrašující hrůzu skutečnosti, zakousne se i tenhle film hluboko do vaší duše. Je to poselství budoucím generacím a zhmotnění událostí, které se snad nikdy nestanou. 85% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (27)

  • Viac ako 100 miliónov ľudí v takmer 39 miliónoch domácností videlo film počas prvého vysielania. (Arsenal83)
  • Když producenti neuspěli s žádostí o záběry výbuchů atomových bomb pořízené americkou armádou, byli nuceni použít speciální efekty. (HellFire)
  • Režisér Nicholas Meyer vedl líté boje s cenzory a americkou vládou kvůli zobrazení násilí ve filmu. Kvůli těmto nesporům opustil na čas produkci a hrozil, že nechá své jméno z filmu vyškrtnout. Když se později k produkci vrátil, nechal se slyšet, že již nikdy nenatočí film pro televizi. (HellFire)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno