Reklama

Reklama

Anglie 14. století je světem rytířů ve třpytivé zbroji. Jamal jako cizinec v neznámém prostředí musí najít způsob, jak obstát na dvoře krále Lea, kde se vydává za sira Skywalkera. Po odhalení, že není šlechtic, je odsouzen k popravě, ale těsně před vykonáním rozsudku ho rebelové zachrání a utečou s ním. Nakonec se postaví do čela vzpoury proti tyranskému králi. Používá přitom fígle, jež se naučil v ulicích 20. století, získá nové přátele, srdce krásné dívky Victorie a po návratu do současnosti pochopí, že výlet do středověku byl něčím víc než jen lekcí z dějepisu. Potká milou dívku, až příliš podobnou jeho Victorii, jménem Nicole. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jamal (Martin Lawrence) pracuje v zábavním parku stylizovaném do hradu 14 století. Jednoho dne se mu stane nehoda, a on nešťastnou náhodou zahučí do hradního příkopu - a když se probere, své okolí nepoznává. Jak by taky mohl, když ho ta nehoda přenesla právě do minulosti. Jamal se ale domnívá, že se ocitl v konkurenčním zábavním parku, z čehož vyplývá řada rádoby komických situací, ale jedna malá poprava jej přesvědčí, o tom kam se to dostal. A právě Jamal se tak stane jazýčkem vah v boji povstalců za navrácení trůnu oblíbené královně proti despotickému tyranovi... Známe spoustu filmů, kdy se postavy z minulosti dostávají do současnosti (např. Návštěvníci: Cesta do Ameriky) a nebo naopak (např. Návrat do budoucnosti). Do kategorie druhé spadá i Černý rytíř, akorát obsazením Martina Lawrence do hlavní role se z filmu stává, s prominutím, pěkná sra.ka. Když jsem s ním viděl první film, docela jsem se bavil, ale když už vidíte postopadesáté, jak se pořád stejně pitvoří, je to k nevydržení. Konflikt současného "vědění" s minulostí je ale vždycky docela zábavný, a ani Martin Lawrence to nemůže zabít úplně, takže k podívání to bylo. Víckrát ale nemusím ... ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

A hlavně...NEMYSLET! To by se Vám u téhle komedie opravdu nevyplatilo, pokud se chcete zasmát aspon jednou. Takže na mozek na chvilku zapomeňte a nechte se bavit jako vždycky naprosto šíleným srandistou Martinem Lawrencem...Pokud nemáte tohohle komika zrovna v lásce, tak se na film raději vůbec nedívejte, já mám jeho filmy moc rád a tak mě tento ani v nejmenším nezklamal. Musíte jen vědět, o co jde...A zasituovat ho zrovna do středověku, to byl zase jednou dobrej nápad. SKVĚLÝ! ()

Reklama

mirkath1 

všechny recenze uživatele

Trhněte si všichni nohou, aby jste se nepotentovali s tou kritikou. hnidopiši s maďarskýma vlajkama a co jako. byla to luxusní prča a Lawrenc si navždy zjískal mé srdce už v komedii s Timem Robinsnem Není co ztratit. Pokud vm nevyhovují banální komedie pro zábavu pusťte si doprdele Hamleta..... amen ()

rainman93 

všechny recenze uživatele

Klise. Spatne klise. Nevadi mi myslenka cestovani casem, nevadi mi ohrane povstani proti vrchnosti. Vadi mi trapne vtipy, radoby nahle zvraty a plocha psychologie postav. Z alkohiolickeho rytire je cool borec, maur ovlada mec jako zkuseny sermir, ackoli nikdy s mecem nebojoval, z bandy poddanych vycvici behem chvilky udatnou armadu. Mnohem lepsi dojem ve me zanechal Blaznivy pribeh Robina Hooda. ()

Thalin 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie, či parodie nebo jak se to vlastně má brát je tak či onak jedna veliká historická a logická díra a ukázka obřích mezer v americkém vzdělávacím systému a jejich tuposti. A Lawrence a jeho postava je ztělesněním téhle pubertální tuposti. Navíc těžce přehrává. Pár vtipných momentů to má, ale jinak je to celkem nuda a blbost. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama