Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Životní příběh amerického lupiče z Divokého Západu Jesseho Jamese (1847 – 1882) se stal inspirací pro řadu westernových snímků. Na plátnech kin se začal objevovat již v éře němého filmu a v roli Jesseho Jamese se objevili slavní herci jako Robert Duvall (Velká Northfieldská loupež) nebo Brad Pitt (Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem). V roce 2001 natočil režisér Les Mayfield moderní verzi příběhu o legendárním psanci, jehož jedni vnímali jako nebezpečného zločince a druzí oslavovali jako hrdinu. V akčním westernovém snímku Psanci Ameriky se v roli neohroženého pistolníka představil irský herec Colin Farrell, pro něhož to byla jedna z prvních větších hereckých příležitostí. Příběh pojednává o tvrdém gangu bratří Jamesů a Youngerů, kteří se po skončení americké občanské války vrací zpátky na své farmy v Missouri. V rodném městečku se však setkávají s nelítostným železničním magnátem, který s pomocí bandy pistolníků zastrašuje místní obyvatele a za směšné částky vykupuje jejich pozemky na stavbu železnice. Mladí farmáři se ale nemíní vzdát svých pozemků za žádnou cenu a brání, co jim právem náleží. Začíná jedna z největších štvanic v historii Divokého Západu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Akční westernová komedie skoro se základnou. Takoví jsou psanci batolivé Ameriky a nastupujícího industriálního věku. Nedá se jim upřít jistá kouzelná naivita a celková demýtizace ustálených ikon tohoto žánru, otázkou ovšem zůstává, zda je něco takového vůbec potřebné a v nejširší divácké obci žádané. Stejně by se dalo polemizovat i o hi-tech vzezření, které je falešnější, než označení tohoto snímku kino nálepkou. Atmosféra jako z české televizní hudební stanice Óčko a herecké výkony na úrovni kvality sexu při penetraci sousedova zeťáka. Film na pozdní sobotní ráno, plné kocoviny a šedosti. Lépe jej zabít tímto paskvilem, než další skleničkou.... ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Legendě Jesseho Jamese sice autoři tohoto snímku příliš věrní nezůstali, ale Colin Farrell tuto drobnou vadu celkem slušně vynahrazuje. Vůbec celý western se nese v jakémsi subžánru "teen western" a o nic víc se očividně ani nesnaží. Což je velmi dobře, nehrát si na něco víc, než skutečně jsem, tedy jednoduchá zábava na sobotní večer s kamarády. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Takovej trošku netypickej western s Colinem Farrellem v hlavní roli, ale bohužel se do takovýhle role až zas tak nehodí, ale to se ještě dá překousnout, jenže tenhle film mě prostě nedokázal zaujmout, věechno bylo takový nemastný neslaný, nic pořádnýho se nědeeje a půvofnímu filmu se to moc nepodobá, ale děj má i svý světlý chvilky a proto aspoň ty 2* ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Oddechový western moderně zpracovaný, nálada pozitivní, film zábavný... Z legendárního příběhu si tvůrci vzali jen kostru, přidali moderní akční prvky, takže Jesse James v podání Colina Farrella mi připomínal chvílemi Nea z Matrixu ve westernových kulisách, ale jinak to šlo. Je to můj třetí film o Jesse Jamesovi a asi nejzábavnější a jednoznačně oslavující Jamesův gang jako americké Jánošíky. Filmově nejlepší však byli Psanci (1980) s Davidem Carradinem a historicky nejblíže drsné realitě byl patrně western Jesse James (1939). Trailer: http://www.dailymotion.com/video/x3f7ez_american-outlaws-theatrical-trailer_shortfilms ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pohodová westernové dobrodružství pro mládež. 1) S nadhledem, jiskrou a s překvapující ironií počíná si americký Jánošík Jesse James. Co na tom, že to bylo jinak?_____ 2) Kdo by taky odolal půvabům 25letého Ira Colina Farrella (Jesse James), 25letého Američana Scotta Caana (Cole Younger) nebo třeba 18letého Kanaďana Gregory Smithe (nejmladší člen tlupy Jim Younger)? ()

Galerie (15)

Zajímavosti (6)

  • Colin Farrell (Jesse James) zvládol väčšinu akčných scén bez záskoku kaskadéra. (m.a.t.o.)
  • V titulkoch je uvedené použitie záberov z filmu Maverick (1994). Ide o krátku scénu s parníkom, keď sa Jesse (Colin Farrell) a Zee (Ali Larter) snažia dostať na Floridu. (m.a.t.o.)
  • V rámci prípravy na film museli herci stráviť šesť týždňov na ranči s kovbojmi, kde sa učili jazdiť na koňoch. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama