Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Životní příběh amerického lupiče z Divokého Západu Jesseho Jamese (1847 – 1882) se stal inspirací pro řadu westernových snímků. Na plátnech kin se začal objevovat již v éře němého filmu a v roli Jesseho Jamese se objevili slavní herci jako Robert Duvall (Velká Northfieldská loupež) nebo Brad Pitt (Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem). V roce 2001 natočil režisér Les Mayfield moderní verzi příběhu o legendárním psanci, jehož jedni vnímali jako nebezpečného zločince a druzí oslavovali jako hrdinu. V akčním westernovém snímku Psanci Ameriky se v roli neohroženého pistolníka představil irský herec Colin Farrell, pro něhož to byla jedna z prvních větších hereckých příležitostí. Příběh pojednává o tvrdém gangu bratří Jamesů a Youngerů, kteří se po skončení americké občanské války vrací zpátky na své farmy v Missouri. V rodném městečku se však setkávají s nelítostným železničním magnátem, který s pomocí bandy pistolníků zastrašuje místní obyvatele a za směšné částky vykupuje jejich pozemky na stavbu železnice. Mladí farmáři se ale nemíní vzdát svých pozemků za žádnou cenu a brání, co jim právem náleží. Začíná jedna z největších štvanic v historii Divokého Západu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Bezda22 

všechny recenze uživatele

Je to celkem zábavný. Obsazení je super, potěšil Gregory Smith. Farell, zahrál výborně. Tahle role mu sedla, sympatickej zmetek. Akce neni špatná. Vlastně nemám moc co vytknout. Je to takovej dokonalej průměr. Nic z čeho bych se posadil, ale nic co by mě nějak nudilo nebo nebavilo. Na hranici mezi 3 a 4 hvězdama. Ale asi zůstanu u těch 3. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Takovej trošku netypickej western s Colinem Farrellem v hlavní roli, ale bohužel se do takovýhle role až zas tak nehodí, ale to se ještě dá překousnout, jenže tenhle film mě prostě nedokázal zaujmout, věechno bylo takový nemastný neslaný, nic pořádnýho se nědeeje a půvofnímu filmu se to moc nepodobá, ale děj má i svý světlý chvilky a proto aspoň ty 2* ()

Reklama

korok 

všechny recenze uživatele

Colin Farrell jako sympaťák, dobrák a hrdina Jesse James. Nejsem si úplně jistý, zda-li měl tyto vlastnosti hodné uznání skutečný Jesse James (spíš ne) ale prostě tady se mu a jeho bandě nedá nefandit. Na své si přijdou také ti, kteří touží vidět Jesseho jakýs takýs šťastný konec, než jak tomu bylo pochopitelně ve skutečnosti. Spousta pořádných akčních přestřelek - no co víc si od westernu přát. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Western, koně, planina, Colin Farrell...a do toho Moby. Od první chvíle je jasné, že se poženeme vstříc vtípkům, lásce, dobrým srdcím a pohodě. A všechno to funguje, jenom je to nakonec všechno tak napůl. Každá scéna proběhne sama od sebe, nic se pořád nezašmodrchá a tak se ani nemá co rozmotávat. Neurážející určitě, ale s trochou tlačení na pilu v závěru by se psanci dostříleli mnohem dál. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pohodová westernové dobrodružství pro mládež. 1) S nadhledem, jiskrou a s překvapující ironií počíná si americký Jánošík Jesse James. Co na tom, že to bylo jinak?_____ 2) Kdo by taky odolal půvabům 25letého Ira Colina Farrella (Jesse James), 25letého Američana Scotta Caana (Cole Younger) nebo třeba 18letého Kanaďana Gregory Smithe (nejmladší člen tlupy Jim Younger)? ()

Galerie (15)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v druhém největším státě USA - Texasu. (rawboy)
  • Počas prípravy na natáčanie sa herec Gregory Smith (Jim Younger) naučil zaobchádzať so zbraňou tak dobre, že si od svojich kolegov vyslúžil prezývku "Secret Weapon". (m.a.t.o.)
  • V titulkoch je uvedené použitie záberov z filmu Maverick (1994). Ide o krátku scénu s parníkom, keď sa Jesse (Colin Farrell) a Zee (Ali Larter) snažia dostať na Floridu. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama