Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvacetiletá Laura, redaktorka bulvárního ženského týdeníku Vyrovnaná žena, si v metru všimne na reklamních tabulích milostného dopisu, který je podepsán Oliverem. O stejném dopisu se baví ženy v kadeřnictví, kam má namířeno. Je mezi nimi i její matka, rozvedená překladatelka Jana, která nesnáší české muže. Její první láskou byl egoista Pažout, kterému nikdy neodpustila, že přišel do divadla pozdě, a navíc ve svetru. Neuspokojil ji ani první manžel, který sice sehnal byt, ale jinak byl stejný buran jako Pažout. Naštěstí onemocněl rakovinou a zemřel. Od té doby Jana hledá toho pravého. Hledá ho i Laura, která vypráví, jak se před dvěma lety seznámila v Tatrách s Oliverem, osamělým starším mužem. Po jedné schůzce skončí s Oliverem doma, překvapí je matka a dostane hysterický záchvat, protože v Oliverovi pozná Pažouta. Okamžitě ho vyhodí. Laura přistihne na vánočním večírku Olivera v objetí s bývalou přítelkyní, ale on si ji usmíří poukazy na Kanárské ostrovy. Po roce se však v jejich vztahu objeví první trhliny a hádky... (TV Nova)

(více)

Recenze (760)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Stejně jako v "držení skleničky za stopku" nevidím glejt solidnosti, tak ani "svetr v opeře" neházim do lidského smetí a smát se tomu, že v něčím světě to takhle funguje, neumim. Takže Ingrid, Sandro, nebo kdo ví, jak se všichni vy, kteří umíte žít, jmenujete, včele s Laurou, jejíž šťavnatě podané "problémy" vejdou minimálně do kadeřnických análů ..... tenhle váš Román není pro mě. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Co mi to jenom připomíná?... Ááááá, už vím - takový malý český celovečerní "Sex ve městě". :-) Takže, co tu máme? Redaktorku, samozřejmě pohlednou (jak taky jinak), pár kámošek (resp. kámošku a redaktorčinu vlastní máti), s nimiž probírá vztahy-nevztahy, dále pak Pan Úžasný (zde úspěšně suplován postavou nazývanou Oliver), no a v neposlední řadě několik více či méně důležitých vedlejších figurek, které mají za úkol vpadnout či vypadnout do děje přesně v okamžiku, kdy se to hodí... Ale jo, celkově to docela ujde na to, že Sex ve městě není zrovna moje krevní skupina, ale ta Něrgešová, no to je DĚS!!! Už NIKDY, a to slovo zdůrazňuji, ji nechci vidět ve filmu.... ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Renčův film o nevyrovnané redaktorce Vyrovnané ženy a mužích, co to nemají srovnané, je opravdu vhodný snad jen na vyplnění čekací doby u kadeřnice při dělání melírku.. Bylo by chybou brát tuto lacinou sondu do partnerských vztahů bez nadsázky a přitom si rozhořčeně masírovat dotčené mužské či ženské ego. Hlavním problémem je pramálo skutečně nepodbízivé vtipnosti a na tom Román pro ženy shořel jako papír. Vašut hrál jako by byl v Ruské ruletě s Kaiserem a Lábusem, Stašová přehrávala a Něrgešová herectví neúspěšně předstírala, takže nakonec nejvíce zaujala figurína Humphreyho Bogarta před bistrem Casablanca, která ví, že mlčeti je někdy zlato (viz. úsporná role Donutila). ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Znáte to. Něčemu se dlouho vyhýbáte jako papež nahrávkám MAYHEM. Neb čekáte něco, co vás vykolejí. Pak přinuceni............(doplňte chybějící), neodoláte a dáte. Já už nedám. Znám spoustu divných typů, ale asi jsem viděl prd. Tohle, teda snad, ani omylem. Možná, jedině, že by špatný ftip. S velkým F. P.S. Pažoute, kdes nechal Horáčka? ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

tradičně nesnesitelný product placement, doplněn ještě o teatrální přehrávání povětšinou prázdných frází a dialogů... film jako celek ale působí koukatelným dojmem, pár hlášek a scén se povedlo. stašová tradičně dokonalá, ale občas nemá co hrát. zbytek šedý průměr, leckdy horší. 60% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (36)

  • Když Laura (Zuzana Kanóczová) propíchne nůžkama fotku Jamese (Saša Rašilov), trefí se do obličeje. Při dalším záběru jsou ale nůžky v hrudníku. (peiton)
  • Režiséři Filip Renč a Jan Svěrák se za symbylický honorář navzájem obsazují do svých filmů. Svěráka tu proto můžete vidět v úloze číšníka. (imro)
  • Ve scéně, kdy Jana (Simona Stašová) leží v posteli s milencem, který za ní chodí místo squashe, on se probudí, sundá z ní ruku a je vidět na jejích zádech otlak od čestvě sundané podprsenky, přitom jistě delší dobu spali. (peiton)

Související novinky

Český lev 2005

Český lev 2005

27.02.2006

V sobotu 25. února 2006 proběhlo v paláci Lucerna předávání 13. ročníku výročních filmových cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Podle všech očekávání si pro nejvíce sošek přišli lidé,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno