Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Reality-show, která jde ve všem nadoraz. Do velké sklepní místnosti je zavřeno šest účastníků podivné reality-show nazvané Všichni za jednoho. Jejich úkolem je vydržet spolu ve stísněných podmínkách nejméně po dobu jednoho měsíce. Na konci je čeká milionová odměna. Problém je, že pravidla hry nejsou tak docela jasná. Všichni přítomní vytvoří jakousi umělou rodinu: "otcem" je nezaměstnaný popelář Vladimír, "matkou" nesmělá venkovanka Renáta, "dětmi" jsou student sociologie Pavel, do sebe uzavřená dívka Kamila a optimistický dobrodruh Petr. Posledním členem skupiny je "děda", bývalý vězeň z uranových dolů. Skupina prochází těžkými zkouškami vzájemné důvěry, ponorkovými stavy a vypjatými situacemi. Nikdo nemá ponětí o čase, neboť zde není denní světlo ani fungující hodiny. Napětí se zvolna stupňuje až k nesnesení. Pokus o únik z uzavřeného prostoru se nezdaří. Hráčům nakonec dojde, že na povrchu země se zřejmě stalo něco, kvůli čemu zůstali nadobro zapomenutí...
Nezávislý český snímek je prvním celovečerním dílem scenáristy a režiséra Karla Žaluda. S nadsázkou odhaluje temné stránky světově rozšířeného televizního žánru reality-show. Lze dokonce mluvit o vizionářské inspiraci: scénář k filmu totiž vznikl dříve, než se tento typ pořadu objevil na českých obrazovkách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (110)

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Zajímavý počin z českých luhů a hájů má být kritickým apelem na smutnou televizní současnost, kdy hlavním tahákem jsou vysílané reality show stavícího diváka do role až úchylného voyeura. Zajímavé téma a gradující napětí mezi účastníky sráží nedotaženost hereckých výkonů, které bohužel místy připomínají avantgardní divadelní představení. Místo konce vysvětlující titulky napovídají, že si ze závěrečnou pointou jakoby tvůrci nevěděli rady. Přitom po všem tom viděném a slyšeném mohlo být finále i překvapivé. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Nedotažený pokus o vyjádření zla jménem reality show. Herci jsou vesměs opravdu špatní. Napsaní podle jednoznačně daných šablon a hrají pořád dokolečka to samé. Na tomto filmu je zcela jasně znát že pokud někdo v česku zkusí žánrový film a nejen nemastnou neslanou hořkou "komedii" o ničem, tak má velké problémy. Škoda též divného závěru. ()

Reklama

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Příšerný snímek, ale pěkně popořádku. Byl jsem zaražen hned na začátku, amatérismus číší z každého záběru, herci jsou vesměs příšerní a postavy na tom nejsou o moc lépe. Tyhle dialogy musel napsat nějaký zoufalec, protože něco tak otřesného se nevidí, zvláště když se to dere z úst takových neherců. Sklepní místnost, nástrahy a způsob snímání dává divákovi jen těžko uvěřit, že se opravdu nachází v reality show, samozřejmě že samotní hrdinové tento pocit také moc neumocňují. V momentě, kdy začal být tento nápad konečně nějak zajímavý se ukazuje tvůrčí neschopnost dotáhnout projekt do konce, i otevřený konec by byl mnohem lepší než trapný dovětek o tom, co se stalo poté. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho, že jsem na tento film narazil úplnou náhodou v jedné výprodeji DVD, asi bych se k němu ani nikdy nedostal. Matně si vzpomínám na období, kdy jsem si o něm přečetl jednu recenzi, ale nikterak mě obsah filmu nezaujal, protože reality show typu Vyvolení nebo Big Brother jsem nikdy moc nemusel. Nakonec jsem se však přece jenom odhodlal si film pustit a ani toho moc nelituju. Vlastně jsem od něj absolutně nic nečekal zvláště když jsem se dozvěděl, že režisér Žalud s ním nikterak závratně stejně neprorazil a o můj oblíbený hororový žánr se o to otírá jen velice okrajově. Byla velká škoda, že neměl dost prostředků film uvést ještě před všemi těmi reality show u nás. Možná by se na jeho dílo dívali lidi trochu jinak. Menší rozpočet byl sice citelně znát i vidět na první pohled, ale v mých očích tento film nedopadl vůbec katastrofálně, jak o něm mnozí mluví. Jen ta stopáž byla zbytečně přemrštěná (zkrátit tak na přijatelných 80 minut a mohlo být vše OK.) a dle mého to bylo zbytečně moc ukecané. Hlavně když některé dialogy mi doslova lezli na nervy (to samé platí i o některých postavách). Každopádně v podobných pořad se stejně většinou objevuje výběr nejrůznějších retardů a exotů – takže to bylo vlastně v pořádku. Asi nejvíc mi vadila všudypřítomná zdlouhavost „všeho“, místo toho, aby se tu vybudovala pořádná atmosféra. A toho šlo docílit i s malým obnosem. Leč bohužel se tak stalo, až skoro na samotném konci. Ten se mi líbil asi nejvíc ze všeho. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Hororem bych to nenazval, spíše takovou hříčkou. Film dnes asi lehce zapadne jako neoriginální. Divák je hlavně díky TV dnes výrazněji dál, už ho jen tak něco nepřekvapí. Reality show běží na každém TV kanálu alespoň dvě a nikoho už podle mne nevzrušují. Na jednom programu reinkarnované zombie celebrity z osmdesátých let vaří špagety s kečupem a jen kvůli natáčení nadrtili italštinu aby to vypadalo extra, na druhém kanálu ty samé celebrity tančí, na třetím se zoufalci před národem internacionálně ztrapňují se svou touhou být superstar a na dalším si nebojácní amíci dokazují, že nemají strach a klidně snědí syrovou dělohu bachyně, ovšem hned po tom co vyndají hlavu z kýblu švábů.... Všichni do jednoho jsem viděl poprvé v době kdy tuším v TV běželi pouze Vyvolení... (Copatý Vladko, Honza Zvěřina z Václaváku a další pacienti). Proto mne tento film celkem zaujal. Ukazoval další tvář reality show. Tvář drsnější, nabízející mnohem více otázek. Některém momenty byly opravdu dobré a atmosféra místy dobře houstla. V souhrnu je to na slušné 3 masové konzery. * * * ()

Zajímavosti (9)

  • Byla použita video kamera, a aby to nebylo na obrazu tak znát, tak se prostředí zakuřovalo a díky tomu je obraz takový rozostřený a není to poznat. (cariada)
  • Film se natočil v červenci 2005, měsíc před začátkém první reality show u nás, Vyvolení. (cariada)

Reklama

Reklama