Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Reality-show, která jde ve všem nadoraz. Do velké sklepní místnosti je zavřeno šest účastníků podivné reality-show nazvané Všichni za jednoho. Jejich úkolem je vydržet spolu ve stísněných podmínkách nejméně po dobu jednoho měsíce. Na konci je čeká milionová odměna. Problém je, že pravidla hry nejsou tak docela jasná. Všichni přítomní vytvoří jakousi umělou rodinu: "otcem" je nezaměstnaný popelář Vladimír, "matkou" nesmělá venkovanka Renáta, "dětmi" jsou student sociologie Pavel, do sebe uzavřená dívka Kamila a optimistický dobrodruh Petr. Posledním členem skupiny je "děda", bývalý vězeň z uranových dolů. Skupina prochází těžkými zkouškami vzájemné důvěry, ponorkovými stavy a vypjatými situacemi. Nikdo nemá ponětí o čase, neboť zde není denní světlo ani fungující hodiny. Napětí se zvolna stupňuje až k nesnesení. Pokus o únik z uzavřeného prostoru se nezdaří. Hráčům nakonec dojde, že na povrchu země se zřejmě stalo něco, kvůli čemu zůstali nadobro zapomenutí...
Nezávislý český snímek je prvním celovečerním dílem scenáristy a režiséra Karla Žaluda. S nadsázkou odhaluje temné stránky světově rozšířeného televizního žánru reality-show. Lze dokonce mluvit o vizionářské inspiraci: scénář k filmu totiž vznikl dříve, než se tento typ pořadu objevil na českých obrazovkách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (110)

fleker

všechny recenze uživatele

tendle film sem zatim nevidel...jentak si tu něco poznamenavam...(vubec tendle komentar nectete, csfd funguje zvetsiny jako muj osobni denicek a zpovednik)...nasel sem ho ve sbirce janka85 (fakt kanón) ...podle názvu sem si myslel ze je to naka prasečina...janek navic na tendle snimek laka uz 12tilete chlapce (pata trida (romove o tri tridy meně)....coz me v tom utvrdilo....dokonce mu pry behem sledovani filmu lezl deda mraz po zadech.....tim je vse jasny...vypada to jako klasickej kinobiják z dílny jardy papeže...doufam ze ztoho honzik petaosumdesat nebude mit v adolescenci nejaky to traumátko, to bysme neradi............................................jo a že prej to režíruje žalud.... ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Reality show je svinstvo a ubohost, to ví snad každý soudný člověk. Tahle reality show "Všichni za jednoho" byla poněkud drsnějšího ražení, alespoň pokud jde o psychiku zúčastněných. Pro mě je to dosti povedený film a také takové příjemné překvapení. Někdo možná bude vyčítat jistý amatérismus, ale co se mě týče, tak to filmu docela pomohlo, ať už to bylo chtěné či ne. Škoda toho, co se stalo těsně před koncem. To bylo bohužel dost přitažené za vlasy. Ale jinak dost dobrý. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Upřímě mám dost problém tenhle film hodnotit, na jednu stranu na takový nezávislí kousek je to skvost. Ale kdybych to měl brát seriózněji tak největší výtka půjde k hercům, takový dřeva jsem naposled viděl v Někdo tam dole mě má rád. Hlavně mě děsně štval ten "Otec" to byl takovej kretén že jsem mu přál smrt(či prohru) od začátku, to jeho "vidí nás kamery" mě fakt děsně štvaly. Naneštěstí je film dobře vymyšlený a poměrně chytlavý. Jen by si mohly ještě s koncem pohrát. Přišel mi silně nedotažený. Takže film se nedá přímo doporučit, ale na zabití nedělního odpoledne postači bohatě. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Na současnou českou kinematografii velmi nezvyklý, avšak velmi zajímavý a povedený snímek. Klaustrofobicky stísňující podívaná s hutnou dávkou depresivní atmosféry, která mi svým námětem a zpracováním připomněla filmy Saw, The Cube a My Little Eye. Jakýsi nevzhledný, šedivý a studený sklep, a v něm, jako v kobce, zavřená skupinka různých lidí, kteří chtějí vyhrát milionový obnos peněz. Kam až budou schopni pro ně zajít a kam až budou schopni zajít ti, kteří je sledují, hlídají a vytvářejí pro ně scénář? Ale... sleduje je vůbec někdo? Kde už končí hra a začíná boj o vlastní přežití a strach o to, abyste nepřišli o rozum? Kdo lže a kdo mluví pravdu? Precizní ukázka podstaty reality show, její manipulace a jejích "obětí", která zároveň předkládá možné varování toho, co celá tato mašinérie může způsobit. S lidmi, kteří ji podstoupí a možná i s těmi, kteří ji vytvářejí. Jako pozitivum bych zmínila podmanivou hudební melodii a kameru, která scénám dodávala ten správný "psychotický" a jakoby "zdeformovaný" rozměr. Potěšila Kateřina Janečková, zde ještě jako zcela neznámá herecká tvář a budoucí "Ošklivka Katka," jejíž výkon byl velmi přesvědčivý. Ostatní účastníci této podivné reality show jsou svými představiteli ztvárnění taktéž výborně. Závěr filmu (především slova, která pronášela Kamila) mi vyzněl jako možný post-apokalyptický, destruktivní, bezvýchodný, otevřený konec. A ani závěrečné titulky mě tohoto dojmu nezbavily. Přemýšlela jsem, že za jiných podmínek onoho konce a při jistých finančních dispozicích by jistě někdo byl schopen natočit pokračování. Kdo byste byli zvědavi, co je tam, nahoře...? ()

janek85 

všechny recenze uživatele

Tady tuto filmovou reality show bych tipoval, že udělá Američan. Ale do Čecha bych to neřek. Tento film má zvláštní nádech, takový temný, až z toho leze mráz po zádech. A ti lidi, takové rozdílné povahy, divím se, že se tam nezabili. Tento film mě celkem dost oslovil.Přístupnost: od 12 let ()

Zajímavosti (9)

  • Film se natočil v červenci 2005, měsíc před začátkém první reality show u nás, Vyvolení. (cariada)
  • Režisér si přál točit na co nejdelší záběry. A tak se točilo tak dlouho v kuse dokud si herci pomatovali text a nebo se kameraman nezapletl do kabelů. (cariada)
  • Aby se vůbec mohlo natáčet, museli se tvůrci i herci zříci všech svých honorářů. (cariada)

Reklama

Reklama