Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh černé vánoční komedie Doblba! se odehrává v rozvětvené rodině Mukových. Hlavním hrdinou je Karel Muk, jednoduchý chlapík s jednoduchými sny, žijící poněkud stereotypním manželským životem s Terezou, nevlastní matkou Karlovy dcery Valinky. Řečeno slovy scénáře: Karel pracoval dlouhá léta jako správce hřbitova a s oblibou říkal : Jistá je jen smrt, ale nikdy si nepřipustil, že by se ho mohla nějak dotknout. Nebylo toho moc, za co by se ho dalo pochválit. Bratr Robert Muk je naopak sebevědomý a praktický podnikatel a nejmladší Pavel jakoby se stále nemohl rozhodnout, zda najít smysl života v ochraně šumavských hvozdů nebo v erotických hrátkách se sekretářkami. Jednoho dne, krátce před Vánocemi spadne rodině Mukových do klína nečekané dědictví. Náhlá možnost zbohatnutí je jakýmsi spouštěcím momentem pro řadu osudových událostí, které jednotlivé členy rodiny trochu svedou z nastoupených cest, některé nasměrují na cesty úplně jiné a cesty těch dalších se dostanou téměř ke svému konci. Nic už nebude jako dřív. A náhody neexistují.Všichni musí přehodnotit své žebříčky životních priorit. A přitom platí pravidlo: jakékoliv vaše činy se vám jednou v dobrém či ve zlém zúročí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Film mě nenadchnul. Vůbec. Ani jsem se nijak zvlášť netěšila, ale když už měl běžet v televizi, rozhodla jsem se, že se teda podívám. Mezi českými herci oblíbence nemám, tady hráli lidé, kteří jsou mi v podstatě lhostejní. Děj byl na mě možná až moc nadsazený a přitroublý. Celkem nuda, vhodný jako kulisa k jiným bohulibým činnostem. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Byla to kravina jak Brno! Film střídal skvělé jednotlivé fragmenty a různé vtípky s pomalým přiblblým dějem. Bohužel mezi jednotlivými povedenými vtipy či scénami jsou poměrně dlouhé nudné mezery a film je nakonec více nudný než humorný. Přitom pár černo humorných vtipů se povedlo, ale mám pocit, že tvůrci toho tam chtěli dát více, než se do filmu vlezlo. Nějak si nedokázali utřídit priority a vznikl z toho přesolený guláš. Sám nejsem schopen říct, co přesně by měli udělat jinak, ale kombinace trojice Vachler, Čtvrtníček a Dušek snad ani jinak dopadnout nemohla. Slabé tři hvězdy, ale jako pohled na zvláštní filmové cvičení to snad i doporučím. ()

Reklama

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Je to slabe navzdory Duskovi, navzdory Ctvrtnickovi (ktery mi tady nebyvale nezl na nervy), i navzdory Matonohovi a Tomicove (ktera predvedla snad svuj nejhorsi vykon). Par lepsich okamziku jako kralik, plyn a Duskovo rozmrzani se jinak topi v mori nudy a morbidnosti (sceny s otcem). Jedinou hvezdu filmu ziskalo duo z pohrebniho ustavu (zvlaste Polasek!) a celkem dustojny konec. ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Dosti podivuhodná záležitost, která je schopná místy provádět drsnou sondu do mezilidských vztahů a na druhé straně zase zabřednout do velké banální zhovadilosti. Na celém flimu je znát, že je to Vachlerova prvotina, že sice něco odkoukal za ta léta, jenže ještě nemá svou pevnou režijní tvář. Často můžeme ocenit Duškovo a Čtvrtníčkovo herecké 'umění' (mému vkusu blízké, když se povede), stejně tak ho můžeme i občas zatratit. Takže bohužel. Ve snímku se nachází pár zajímavých scén, které se však hned utopí v celkové nevýraznosti a sklonu k debilitě (což je rozdíl jestli to je hnus nebo černá komedie). Neuvěřitelně nevyrovnaný počin. Viděl jsem ho v kině, čt ho teď dalo v tv, ale já na to neměl odvahu a ani jsem neměl chuť vidět Doblba! znovu. Na obhajobu filmu: Myslím, že se u nás točí i horší věci... cca 50% ()

otík 

všechny recenze uživatele

Komedie určená pro fanoušky Duška a Čtvrtníčka. Pro ostatní je to nesmírná blbost a nuda. Já patřím mezi ty, kteří Čtvrtníčka mají rádi, přesto mi tato černá komedie o tom, co může způsobit neustálé lhaní a podvádění, přišla místy hodně prázdná a nudná. Je pravda, že úvodní třetina a závěrečných 10 minut se velmi povedlo, ale vše mezi tím je jen mlácení prázdné slámy. Vznikla, tedy alespoň pro mně, sice zajímavá černá komedie, ale její celkové vyznění je hodně slabé a i tak trochu hořké. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (7)

  • Dceru Valinku hrála dcera režiséra Petra Vachlera Valerie. (Haniczka)
  • Některé fotografie v úvodu filmu jsou skutečné, například snímky ze svatby Jaroslava Duška s jeho ženou. (Haniczka)

Reklama

Reklama