Reklama

Reklama

Fimfárum 2

Trailer

Čtyři zbrusu nové pohádky pro chytré děti a chytré dospělé z oblíbené knihy Jana Wericha. Klasik animovaného filmu Břetislav Pojar natočil slavný příběh maličkého Palečka, plný zvratů a dobrodružství o jeho cestě do světa a zase domů. Pod vedením Aurela Klimta ožijí tři navzájem si podobní hrbatí bratři. Hrbáči z Damašku přinášejí atmosféru exotického Blízkého východu s pestrostí orientálního vypravěčstvím, ale přitom o věcech nám všech dobře známých. Vlasta Pospíšilová ve Třech sestrách a prstenu vypráví vesnický dekameronský návod o tom, jak pro sázku o prstýnek zblbnout tři milující chotě. A Jan Balej dovolí bratrům Markovi a Koubovi prožít prastarý pohádkový příběh o kouzelném mlýnku, závisti, čertech s originálním vysvětlením jednoho přírodního úkazu v pohádce Moře, strýčku, proč je slané? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Fimfárum dva nám prezentuje ďalšie štyri príbehy Jána Wericha s populárnej knižky, ktorú napísal. Od prvého dielu je tu značné zdokonalenie sa v animácií a aj príbehy sú podané dospelejším spôsobom. Tvorcovia mali väčšiu možnosť sa s príbehmi vyhrať a každý z režisérov vložil do svojho príbehu špecifický humor aj atmosféru. Síce príbehy nedosahujú takú magickosť ako tomu bolo v prípade prvého dielu, ale sú podstatne veselšie a príbehovo pestrejšie. Rozprávky máme radi preto, pretože ich devízou je schopnosť preniesť nás zo všedného sveta v ktorom žije, do krajín, kde z každého roku cítiť dobrodružstvo, ktoré všetci určitým spôsobom potrebujeme. Fimfárum toto len potvrdzujú. Príbehy sú určené aj pre dospelých aj pre deti a každý si z nich zoberie to svoje. Nie také dobré ako jednotka, ale rozhodne stojí za pozretie. ()

Martin79 

všechny recenze uživatele

S velkým nadšením jsem si konečně pouštěl dvd s tímto filmem, vždyť se jedná o pokračování legendárního Fimfára Jana Wericha. Možná právě pro velká očekávání jsem byl lehce zklamán, ale jen nepatrně. Ono se dalo těžko předpokládat, že dvojka bude lepší prvního dílu, přesto jsem se těšil. První dvě povídky (Moře strýčku, proč je slané a tři sestry a jeden prsten) se mi líbily moc. Bohužel postupem času u druhých dvou nadšení trochu opadlo. Navíc povídka Paleček je zbytečně natahována. Ale jinak opět poctivě odvedené řemeslo i co se loutek a animace týče. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Fimfárum dvě je bezesporu stále vynikající animovaný projekt. Ona ,,werichovština" z toho ale už krapínek mizí. A jestliže v jedničce bylo několik pohádek naprosto unikátních (vlastně téměř všechny, adaptace Lakomé Barky, Až opadá listí z dubu, Franty Nebojsy, a vlastně i titulního Fimfára, snad jen Splněný sen zůstává trochu stranou), ve dvojce žádná podobně výjimečná bohužel už není. Audiovizuální podoba Hrbáčů z Damašku zaostala daleko za tou původní mluvenou, lépe nedopadl ani Paleček (byť v něm exceluje pasáž se Sněžným žroutem a jeho dětmi, asi vrchol celého filmového projektu), Tři sestry a jeden prsten jsou coby pohádka pro dětského diváka příliš nesrozumitelné (děti se na mne stále dokola obracely s dotazy, jak že ty paní ty pány vlastně napálily, což jsem jim nedokázal kloudně vysvětlit), takže ji ocení jen dospělí diváci, a tak coby nejpovedenější osobně vnímám pohádku Moře, strýčku, proč je slané?... ()

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Moře, strýčku, proč je slané? - standardní práce (***); Tři sestry a prsten - výborná černohumorná bajka a nekonečných možnostech ženské manipulace a nekonečných možnostech mužské submisivity (*****); Hrbáči z Damašku - výtvarně nejoriginálnější Klimtův styl, exotické prostředí přitahující pozornost, nevýrazný příběh (****); Paleček - standardní práce (***) ()

campix 

všechny recenze uživatele

Nikdo asi nemohl čekat, že by Fimfárum dvě mohlo přijít s něčím novým. Prostě pořádná dávka klasických pohádek s jedinečným a nezaměnitelným hlasem Jana Wericha a musím se přiznat, že především kvůli němu jsem shlédl i druhé fimfárum a čekám na třetí. Zdá se mi, že pohádky zde mají takovou konsolidovanější kvalitu, nežli v kvalitativně kolísající jedničkou. Tam byli výborné pohádky a také ty méně povedené. Zde jsou všechny tak nějak průměrné. Určitě se na Fimfárum vyplatí podívat, ale nic nového nečekejte v tomto směru už s něčím novým jen tak přijít nemůžete. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Jednotlivé povídky se natáčely ve studiích Anima, Hafan film, Krátký film a studio Zvon. (Ded@M@tes)
  • Snímek byl natočen na motivy knihy „Fimfárum“ Jana Wericha. (Ded@M@tes)
  • V pohádce „Hrbáči z Damašku“ hodí nosič do řeky dva pytle, u sultána jsou však pytle 3. (Pepy)

Reklama

Reklama