Reklama

Reklama

Fimfárum 2

Trailer

VOD (1)

Čtyři zbrusu nové pohádky pro chytré děti a chytré dospělé z oblíbené knihy Jana Wericha. Klasik animovaného filmu Břetislav Pojar natočil slavný příběh maličkého Palečka, plný zvratů a dobrodružství o jeho cestě do světa a zase domů. Pod vedením Aurela Klimta ožijí tři navzájem si podobní hrbatí bratři. Hrbáči z Damašku přinášejí atmosféru exotického Blízkého východu s pestrostí orientálního vypravěčstvím, ale přitom o věcech nám všech dobře známých. Vlasta Pospíšilová ve Třech sestrách a prstenu vypráví vesnický dekameronský návod o tom, jak pro sázku o prstýnek zblbnout tři milující chotě. A Jan Balej dovolí bratrům Markovi a Koubovi prožít prastarý pohádkový příběh o kouzelném mlýnku, závisti, čertech s originálním vysvětlením jednoho přírodního úkazu v pohádce Moře, strýčku, proč je slané? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

majo25 

všechny recenze uživatele

Síce poviedkové príbehy nemajú na prvý Fimfárum, ale aj tak je sa na čo pozerať. Naproti tomu je tu aj viac vtipu, čo je len dobré. Najviac zaujme poviedka o Palečkovi - príbeh porozprávaný trochu inak. Poviedka Marek a Kouba je ešte celom znesiteľná, starý známy príbeh o slanom mori a mlyjúcom mlynčeku prerozprávaný inak. Hrbáči z Damašku a Tři sestry sú už ale akési rýchlokvasky. Hodnotenie: 75% ()

Joski 

všechny recenze uživatele

Obe kolekcie Fimfárum podľa knihy Jana Wericha potvrdzujú vysoké umelecké a technické kvality českej animácie v kategórii bábkový film. Môžme len obdivovať a úprimne pochváliť tvorcov za skvelé pokračovanie a pietne zachovanie Trnkovskej animovanej tradície:-) Zlaté české ručičky, ktoré môžu bez najmenších problémov súťažiť trebárs z T.Burtonovskou animovanou produkciu, nehovoriac s prehnane umelou 3D Pixar animáciou. Klobúk dole:-) 100% ()

Reklama

RadimFišer

všechny recenze uživatele

Hodnotím jako lepší a zajímavější jedničky. zejména paleček se sněžným žroutem mě dostal. Obzvláště, když si na konec pohádky vyšlapal sedmimílové boty. Tohle je jeden z mála příběhů, kdy se mi líbí moderní úpravy. Ale říkám si, že by to chtělo vymyslet nějakou novou sférouvou pohádku pro děti, aby na nás mohli vzpomínat. Udělali jsme Pottera, ale co bratři Grymmové? Nebyl by tady někdo, kdo má v hlavě novodobou pohádku? Přispěji ti obdivuhodný autore... Líbilo se mi zpracování, ale neviděl jsem všechny pohádky. Snad příště... ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Strašně slabé, oproti prvnímu dílu hrozná nuda. Nechápu i výběr pohádek - proč tu třeba není O rybáři a jeho ženě a místo toho je tu zdlouhavý Paleček? Ne, viděl jsem to jednou v kině, podruhé (už jen části) v TV a potřetí to vidět už nepotřebuju. První film jsem viděl nejméně čtyřicetkrát, to je prostě úplně někde jinde. ()

Belsazar 

všechny recenze uživatele

Paleček, Tři sestry a jeden prsten a Moře, strýčku, proč je slané? jsou tři pohádky, které nejsou zajímavé. Nemyslím si, že by byly vysloveně špatné, jen mi zkrátka vůbec neoslovily. Ale Hrbáči z Damašku, to je extra třída. To je to nejlepší, co Werich kdy vymyslel. Klobouk dolů. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Snímek byl natočen na motivy knihy „Fimfárum“ Jana Wericha. (Ded@M@tes)
  • V pohádce „Hrbáči z Damašku“ hodí nosič do řeky dva pytle, u sultána jsou však pytle 3. (Pepy)
  • Jednotlivé povídky se natáčely ve studiích Anima, Hafan film, Krátký film a studio Zvon. (Ded@M@tes)

Reklama

Reklama