Reklama

Reklama

Jeskyně

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Uprostřed hlubokého lesa v Rumunsku narazí tým vědců na ruiny opatství z 13. století. Po bližším průzkumu zjistí překvapivou věc - opatství stojí na vchodu do obrovského systému podzemních chodeb. Místní biologové věří, že v jeskyni by mohl existovat dosud neobjevený ekosystém, proto najmou skupinu amerických jeskynních potápěčů, aby jim pomohli její hlubiny prozkoumat. Jack (Cole Hauser) a jeho bratr Tyler (Eddie Cibrian) jsou profesionálními průzkumníky, kteří vedou tým nejlepších světových jeskynních potápěčů a neustále vyhledávají nová a nová dobrodružství. Do Rumunska dorazí s nejmodernější výbavou včetně nové kyslíkové bomby, díky jejíž velké kapacitě může zůstat potápěč pod vodou až 24 hodin. Elitní skupina, k níž patří také Charlie (Piper Perabo) a Buchanan (Morris Chestnut), ihned začne s průzkumem. To, co najdou uvnitř jeskyně, však není pouze nový ekosystém, ale úplně nový živočišný druh... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Do zhruba poloviny stopáže nuda k ukousání, ale poté zřejmě tvůrci přebrali mezcalin a jiné omamné látky a zcela se utrhli ze rětězu reality. To co se rozpoutá je prostě nepopsatelný úlet. Již tak stupidní děj dostává na frak totální absencí logiky, posloupnosti scén či čehokoli jiného. "Dialogy" jsou velkým zážitkem. Stejně tak jako nápadité akční scény - plamenomet á la MacGyver budiž příkladem. Snímek, u kterého se vrchovatě pobavíte na účet tvůrců. Plně docenitelné až ve více lidech a ideálně v mírně podroušeném stavu, teprve poté vyniknou v plné kráse kvality tohoto uměleckého díla. Hláška s mapovací pistolí jistě jednou vejde do filmových dějin jako jedna z nejstupidnějších vůbec. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Mám tři důvody, proč to nehodím do odpadu. První je herečka Lena Headey, druhým zlatíčko Piper Perabo a třetím herec ze Ztracených, Daniel Dae Kim. Jinak to fakt o ničem nebylo. Mám rád scény ve tmě, ale když se to přežene, tak je to na nic. A v tomto filmu se to hodně přehnalo. Ale abych k tomu nebyl zas tak krutý, tak se musí nechat, že prostřední část filmu byla vcelku dobrá. Škoda, že konec a začátek ne. ()

Reklama

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Veľmi mierne spoilery: Prvá trištvrte hodina je pomerne zaujímavá, lebo je tu sľubný nábeh na nejaké dobrodružstvo. Zvyšok je bohužiaľ chaotický, pretože strihač neprehľadne zostrihal zábery neprehľadne nakrútené podľa neprehľadného scenára. Síce nechápem, prečo sa hrdinovia v snahe dostať sa na zemský povrch vrhajú do priepastí alebo do perejí tečúcich do priepastí (tj. opačným smerom), ale každý sme nejakí, nie? No. Pri prechode jaskynným systémom narazia a unikajú pred bytosťou, ktorá je veľká ako krava. Z čoho je taká krava tak hlboko pod zemou živá, nevie ani pánboh, keďže to nevedia ani scenárista ani autor námetu. Navyše ide o lietajúcu kravu, ktorá má krídla ako Boeing 747, rád by som vedel, aké evolučné procesy tu pôsobili, keď max. dolet je ca. 150 m. Čo však čakať od filmu, ktorý chce byť x-tým alienovským hororom (dokonca aj podľa plagátu). ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jeskyně patří mezi skupinu filmů, které jsem dlouho míjel bez povšimnutí, přestože jsem jí měl ve své filmotéce už hodně dlouho. Mám rád filmy odehrávající se v podzemí, ale docela mě odrazovalo nízké hodnocení a fakt, že jí mnozí srovnávali v mým oblíbeným Pádem do tmy (filmem na který nedám dopustit a patří mezi moje nejoblíbenější). Dnes jsem se tedy konečně odhodlal to změnit a po náběhu závěrečných titulek, toho ani moc nelituji. Jeskyně je sice v konfrontaci se stejně starým Pádem do tmy skutečně horší po všech stránkách, ale vyložená katastrofa to rozhodně není. Navíc jsem tu narazil i na několik věcí, které se mi docela líbily a Lena Headey je jednou z nich. Pro tuhle herečku mám jistou slabost a nemyslím si, že by ona nebo její kolegové podali špatné herecké výkony. Byli průměrné to ano, ale ne vyloženě špatné. On ostatně i samotný scénář není nikterak oslňující a dá se v něm najít spousta nelogických prvků, ale jen kvůli tomu nehodlám tento film pohřbít. V určitých pasážích jsem tu totiž narazil na docela povedenou atmosféru, občas jsem zaregistroval i několik pokusů o vytvoření „napětí“ a podvodní scény rovněž nebyly nejhorší. Byla jen škoda, že si tvůrci nevystačili pouze s náznaky, ale naservírovali nám všechna ta monstra na stříbrném podnose – jelikož některé fáze (potvory) nebyly zrovna extra vydařené. To však nic nemění na tom, že dokud fungovala hra stínů a slabého osvícení scenérie, byl jsem docela spokojený. Horší už to bylo se všemi těmi zvraty, které měli obohatit příběh, z nich větší polovina byla s logikou dost na štíru a prostě nefungovali tak jak by měli. Při troše dobré vůle se to však dá přežít bez újmy na zdraví. Když tedy sečtu klady a zápory – vychází mi remíza. Chápu však, že tento film moc lidí neokouzlil. Normálně bych dal asi 40%, ale za Lenu Headey ještě 10% přidám. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Nenapadá mě, čím začít další komentář a pokud možno se neopakovat, jaké vhodné první slovo zvolit, proto bych trochu zaexperimentoval a jako lék proti své bezradnosti použil Google: „V průměru řekne dítě své první slovo okolo 10-11 měsíců, obvykle je to jen opakování jednoduchých slabik „tata“, „mama“, „brmbrm“ pro pití, „hamham“ pro jídlo. Často jsou tyto zvuky doprovázeny znamením, například ukázáním na předmět, aby dítě vyjádřilo: „Podívej se na to!“ Toliko úvod, jehož závěr bych pouze poupravil na "Nedívejte se na to!". Teď již k samotnému filmu. Jeskyně je blbý horor, ve kterém blbé postavy dělají hloupé věci. Blbé věci, abych byl přesnější. Jejich počínání se zdráhá býti logickým. Do chřtánů přerostlých vakoveverek (s dostatečně bujnou fantazií je taky uvidíte) se derou hezky jeden za druhým a požíráni jsou s ještě menší dávkou nápaditosti než oběti dvacet let starého vetřelce. Režie, ač debutantská, není úplně marná, to hlavně scénář jí zákeřně podráží nohy. Také nesympatické krmivo krvelačných mazlíčků snaží se jevit více k sežrání, což se daří přinejmenším Piper Perabo, jejíž rodiče byli při vymýšlení jména snad až příliš tvůrčí. Jako asijského zástupce multikulturní směsky můžete poznat „toho Korejce ze Ztracených“. Do ztracena vyznívá celá Jeskyně, horor bez atmosféry, bez jediné strašidelné scény a s trapně okázalým finále. Možná, kdyby tvůrci zahalili do úplné tmy větší část filmu, řekněme 93 minut... . A teď považte, tato hrůza, tento sliz seškrábaný z nějaké zapadlé jeskynní chodby, si našel cestu do českých kin. Parádní, rovněž „jeskyňářská“ napínačka Pád do tmy nikoliv. Na světě není žádná spravedlnost. 20% Zajímavé komentáře: Adrian, Desperado, Klay, Radiq ()

Galerie (25)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení ve studiich Buftea nedaleko Bukureště trvalo 8 týdnů. Dotáčení přírodních scén v Mexiku na poloostrově Yucatán se účastnili už jen potápěčtí kaskadéři a trvalo šest týdnů. (Karlas)
  • Hned v úvodu skupina vědců a potápěčů cestuje českým nákladním automobilem Tatra 813 8x8 Kolos. (ing)
  • V potápěčských scénách zastupovala herečky Piper Perabo a Lenu Headey známá česká jeskyní potápěčka působící v Americe Jitka Hyniová.Při scénách se potápěla v paruce blondýny a brunety. (Karlas)

Reklama

Reklama