Reklama

Reklama

V hlubinách země

Trailer

Skupina horníků zůstane po důlním neštěstí uvězněna bezmála dvě stě metrů pod zemí. Vzduch je stále toxičtější a mužům pomalu dochází čas. Začínají propadat stavům šílenství a obracet se proti sobě. Příběh na motivy skutečných událostí. Film V hlubinách země je drsný psychologický horor, který se odehrává bezmála dvě stě metrů pod zemí. Příběh se soustředí na skupinu horníků, kteří po katastrofálním důlním neštěstí bojují o život. Slábnoucí přísun kyslíku dává volný průchod nejtemnějším stránkám jejich lidské povahy. Už tak dost mizerná situace se ještě zhorší, když začnou přeživší slyšet záhadné zvuky a trpět děsivými vidinami. Zatímco se mrtvá těla hromadí a zásoby vzduchu jsou každou minutou toxičtější, horníci musejí rychle přijít na to, kdo nebo co jim jde po krku. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (100)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Zvláštne, o tomto videohorore som doteraz nepočul absolútne nič, a napokon sa z toho vykľulo jedno z najväčších prekvapení tohto roka. Skupinka baníkov ostane uväznená po tom, čo sa im to tam všetko pekne zosype, míňa sa im vzduch, začne im pekne švitoriť a začne boj o život. Pekne nakrútený, atmosferický, klaustrofobický podzemný survival, ktorý ma bavil stále viac a viac. Je to inšpirované skutočnosťou, hm... prečo nie? Pôsobilo to na mňa dostatočne reálnym dojmom. Hororové momenty však nechýbajú, a nešlo len o pár pekných krvavých mordov, ale keď hlavným hrdinom dochádzal vzduch, párkrát vyskočili pekne desivé vízie a dalo sem tam aj zľaknúť. Sadli mi aj postavy, nikto ma vyložene neotravoval a v danej situácii sa s nimi dalo súcitiť. Samozrejme z toho nemohol vzniknúť ďalší Descent, ale kto má rád napínavé podzemné horory, smelo do toho. Ja osobne tlieskam, výborne odvedená práca vo všetkých smeroch. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Klaustrofobický survival s nádechem psychického vyšinutí, který obsahuje všecko, co by měl správný horor obsahovat, jenže kam čert nemůže, jakkoli je to hluboko, tam nastrčí uřvanou ženskou, která do dolu s horníkama pásne jako trabant do diamanťáku. O přítomnosti půlky famílije nesmí být ani pochyb, no pak se není čemu divit, že o plným ani neuvažuju. Na famózního Descenta Beneath nemá, ale v letošní hororové bídě se určitě neztratí, čímž se nezdráhám ho vřele doporučit. 85% ()

Reklama

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Režisérovi zpackaného sequelu 30 dní dlouhé noci se podařilo vykouzlit výbornou atmosféru paniky, odtržení od světa a čehosi divného, co se v podzemí vyskytuje. Zkušené žrouty hororů tu asi nic nepřekvapí, ale já říkám proč ne. Rozhodně to je kvalitní žánrová prácička, na kterou člověk nepřestane koukat v polovině. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nojo, podle skutečné události...a ještě mi řekněte, že tam chcípnou všichni chlapi a přežije jen ultrablbá blondýna, která se chová jako vyšinutá kráva. Posednutí skupiny lidí, která se navzájem vraždí, není nic nového. Takhle se už vykydlily posádky a osádky lodí, ponorek, polárních stanic, vesmírných stanic, podmořských stanic... ale proč ne. Ovšem tady jen sledujete cestu zavalených tam a zpátky a zase tam a uvědomujete si, že na rozdíl od putujícího Hobita se nic převratného neděje. Pár rádoby lekaček mě bohužel nedostalo, a tak za nejlepší scénu považuji naháněčku v nafukovací komoře. Věřím, že klaustrofobiky tenhle film asi vyděsí, normálního diváka jen stěží. Musím ale přihodit hvězdu za to, jak se všichni postupně dusili a sípali, jelikož se začalo špatně dýchat i mně. Lehce masakrozní scénky si rovněž hvězdu zaslouží, celková atmosféra už moc ne. Postupně začíná film nudit a jeden se modlí, aby to měli rychle za sebou. Slabý průměr, celkově 2,5*. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl celkem slušnej nervák. Už úvodní titulky mě upoutali, pak máme čtvrthodinu na seznámení z postavama a jde se na věc. rozjezd je sice trošku pozvolný, ale pak začne film neskutečně gradovat s tím, že závěrečná dvacetiminutovka je fakt peklo. film je každopádně důkazem, že žánr zvaný horor ještě není úplně mrtvej, ale chce se to vysrat na všechny ty kinder duchařiny co dneska cpou do kin a kouknout se radši na nějakej nezávislej nebo nízkorozpočtovej film. Tady je totiž na malým prostoru z evidentně skromným rozpočtem k vidění tolik invence až mi to bralo dech. Každopádně jak se to rozjede divák nemá šanci vydechnout a odtrhnout se od obrazovky. Já osobně už jsem ke konci myslel, že se fakt pochčiju, ale nebyl jsem to schopnej stopnout ani na vteřinu prostě jsem to chtěl dokoukat. No a samozřejmě, že největší schíza je ta hlavní pointa, která mě fakt rozstřelila sice jsem to tušil, že to tak nakonec bude, ale i tak mě to rozbilo. Samozřejmě nebudu nic vykecávat. Můžu jenom doporučit. I velký hororový skeptik jako já je tentokrát nadmíru spokojen.90% ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama