Reklama

Reklama

V hlubinách země

Trailer

Skupina horníků zůstane po důlním neštěstí uvězněna bezmála dvě stě metrů pod zemí. Vzduch je stále toxičtější a mužům pomalu dochází čas. Začínají propadat stavům šílenství a obracet se proti sobě. Příběh na motivy skutečných událostí. Film V hlubinách země je drsný psychologický horor, který se odehrává bezmála dvě stě metrů pod zemí. Příběh se soustředí na skupinu horníků, kteří po katastrofálním důlním neštěstí bojují o život. Slábnoucí přísun kyslíku dává volný průchod nejtemnějším stránkám jejich lidské povahy. Už tak dost mizerná situace se ještě zhorší, když začnou přeživší slyšet záhadné zvuky a trpět děsivými vidinami. Zatímco se mrtvá těla hromadí a zásoby vzduchu jsou každou minutou toxičtější, horníci musejí rychle přijít na to, kdo nebo co jim jde po krku. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (100)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem se obával, že Beneath bude (zase a opět) spíš drama než horor, ale postupem času se z toho vyloupla slušná hororová podívaná (byť Livingdead to vidí jinak a když to tvrdí zrovna on... :-), sice ne tak dobré, jako před pár dny viděné Pod zemí, ale i tak to svojí (hustě klaustrofobickou) atmosféru má, krví se taky nešetřilo a navíc to má od zmíněného Pod zemí i lépe zvládnutý závěr. Pokud by vypadaly všechny hororový videofilmy jako toto, tak to by se to kurde žilo. Jediná výtka tak letí k prostřední části filmu, kde tomu malinko spadl řetěz, ale poslední třetina to zase nakopne. Dech vám to, narozdíl od těch permoníků, asi nevyrazí, ale po tu hodinu a půl budete rádi, že dýcháte krásně čerstvý vzduch (teda v případě, že nemáte, jako já, za sousedy kretény, co musí každý večer hulit na balkóně :-). ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Klaustrofobický survival s nádechem psychického vyšinutí, který obsahuje všecko, co by měl správný horor obsahovat, jenže kam čert nemůže, jakkoli je to hluboko, tam nastrčí uřvanou ženskou, která do dolu s horníkama pásne jako trabant do diamanťáku. O přítomnosti půlky famílije nesmí být ani pochyb, no pak se není čemu divit, že o plným ani neuvažuju. Na famózního Descenta Beneath nemá, ale v letošní hororové bídě se určitě neztratí, čímž se nezdráhám ho vřele doporučit. 85% ()

Reklama

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Tváří se to jako survival horor, dlouhou dobu jím Beneath je, ale na celovečerní stopáž a na zakrytí neschopnosti zdeptat postavy jen reálným nebezpečím a klaustrofobií je třeba přihodit ještě zombies. Na motivy skutečných událostí, jo? :-D Ben Ketai bohužel není Neil Marshall, takže to ani nevypadá jako záměr (film prostě od jisté chvíli přepne žánr), ani to není nějaká fajn gore zábava. Jinak tu máme všechny klišé, co si lze přát, postavy rády řeší věci ze svého života, otcové se svěřují dcerám, horníci svým platonickým láskám atd. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Po delší době kvalitní filmová klaustrofobie. Skupina horníků, společně s hrdinkou, je zasypána v uhelném dole. Ti, co přežijou, však nebudou bojovat jen s ubývajícím množstvím kyslíku, ale i s něčím/někým jiným... Je vidět, že když se Ketai nevěnuje znásilňování skvělých upířin, dokáže si najít látku, která mu sedne. A i když nemá jeho novinka zrovna originální námět, dokáže jí prodat v jiných ohledech. Třeba v primárním udržování napětí a stísněné atmosféry. Gore taky skvěle zvládnuto. A koneckonců je fajn i obsazení, protože, kromě sympatické hrdinky a jejího tatíka ve Faheyho podání, neurazí ani mladík "víš, co myslim" z Millerových na tripu. Vedle obou dílů The Descent tu nemáme mnoho lepších podzemních hororů, tudíž už tohle jest dostatečný důvod, aby jste Beneath neminuli. Uvidíme, s čím ještě přijde As Above, So Below. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Sam celý život obdivuje otca, ktorý po dlhých 35 rokoch opúšťa pozíciu jedného z hlavných riadiacich pracovníkov miestnej uholnej bane. V posledný pracovný deň chce preto stráviť po jeho boku v podzemí. Rada by si totiž zapamätala, ako tvrdo musel celý život pracovať. Praktická rutina sa však po krátkom čase mení v krutý boj o holý život. Veľmi zručne natočený klaustrofobicko, schyzofrenický "katastrofák". Pokiaľ budete mať prvú polhodinu pocit, že Vám "Beneath" nemá čo ponúknuť, buďte si istý, že ste na omyle. Od režiséra takej sračky, ako bol "30 Days Of Night 2" som to veru nečakal. Gore, pár lakačiek, a hlavne, pomerne veľmi slušná atmosféra, ťahajú tento snímok k vyšším priečkam. A nakoniec, niet sa čo čudovať. Veď uvidíte - 75%. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama