Reklama

Reklama

Jeskyně

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Uprostřed hlubokého lesa v Rumunsku narazí tým vědců na ruiny opatství z 13. století. Po bližším průzkumu zjistí překvapivou věc - opatství stojí na vchodu do obrovského systému podzemních chodeb. Místní biologové věří, že v jeskyni by mohl existovat dosud neobjevený ekosystém, proto najmou skupinu amerických jeskynních potápěčů, aby jim pomohli její hlubiny prozkoumat. Jack (Cole Hauser) a jeho bratr Tyler (Eddie Cibrian) jsou profesionálními průzkumníky, kteří vedou tým nejlepších světových jeskynních potápěčů a neustále vyhledávají nová a nová dobrodružství. Do Rumunska dorazí s nejmodernější výbavou včetně nové kyslíkové bomby, díky jejíž velké kapacitě může zůstat potápěč pod vodou až 24 hodin. Elitní skupina, k níž patří také Charlie (Piper Perabo) a Buchanan (Morris Chestnut), ihned začne s průzkumem. To, co najdou uvnitř jeskyně, však není pouze nový ekosystém, ale úplně nový živočišný druh... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

genetique 

všechny recenze uživatele

Budem asi priečny sebe, no aj napriek hre na veľký megahit, čo nemám rád, keď si tvorcovia nevedia pripustiť, že naviac nemajú sa mi tento sympatický klaustrofobický, určite nie psychologický (!) snímok s dostatkom ľakačiek celkom pozdával. Jednoduchá šablóna, podarené efekty, sklamaný som nebol. 55%. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

V tomto filme sa režisér Bruce Hunt pohral s divákovou inteligenciou. Skúšal, čo všetko mu ešte ľudia zbaštia. Vyzerá to tak, že si vybral fakt dementnú kontrolnú vzorku.... Najviac som otváral oči vzedy, keď si potápači kecali jedna radosť pod vodou, pričom mali dýchacie masky zkusnuté v hube ... Kláštor si tu pekne krásne stojí 700 rokov, keď tu zčista jasna, práve keď sa tu objaví partia dobrodruhov sa poskladá, ako domček z karát. Ostatné stupidity ani nebudem spomínať. ()

Reklama

oje 

všechny recenze uživatele

Námět by nebyl špatný a ani ten začátek není zcela k zahození. Temné jeskyně rozhodně mají potenciál atmosférického prostředí. Všem nadějím na slušný horror ale scenáristé uťali tipec ve chvíli, kdy se speleologové propadli kamsi do jurského parku. Od té chvíle, a že to byla sakra dlouhá doba, už u mě snímek vyvolával jen kroucení hlavou a doprošování se konce. Čeho je moc, toho je příliš. Fantazie tvůrců zde přesáhla i Cestu do pravěku. Nad filmy z prostředí jeskyně ale není třeba lámat hůl, skvělý snímek Pád do tmy představí velmi dobrou horrorovou podívanou, od které by se režisér Jeskyně mohl mnohé přiučit. Alternativa: Descent. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Nádherný příklad toho, jak dementně udělané střihy dokážou zkurvit všechny akční scény...když už si za tu půl vteřinu říkáte, že přibližně víte, co se zrovna děje...tak střih a další nesmyslná půlvteřinka. Jo a taky se tu dozvíme, že jeskynní potápěči jsou ti nejtvrdší tvrďáci na celé planetě...kam se na ně hrabou chlápci ze speciálních jednotek! No...alespoň ty příšerky se jim celkem povedly, i když je za film uvidíme tak nanejvýš 30 vteřin. ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Film, ktery je mnohdy oznacovan za nehoraznou sracku. Me se libil. Prvni polovina je vyslovene nuda, ale sotva prijde na radu akce, je na co se koukat. Freneticke strihy bez ladu a skladu, prostorove anomalie, genialni scena, kdy se hrdinka houpe na lane nad propasti a pritom se snazi sejmout zrudu plamenometem, srdce kazdeho milovnika velespatnych becek musi zaplesat. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (11)

  • Bruce Hunt debutoval Jeskyní jako režisér, dosud měl za sebou jen práci pomocného režiséra trilogie Matrix. (imro)
  • Příběh Jeskyně se zčásti zakládá na realitě. Koncem 80. let minulého století totiž v Movilských jeskyních našli celkem 35 nových druhů živočichů. Jeden z nich má dokonce žlázu s jedem. I když největší exempláře jeho druhu měli jen 10 centimetrů, nikdo neví, do jaké délky mohou dorůst. Příšery z filmu tedy nemusí být až tolik nereálné… (imro)
  • Hned v úvodu skupina vědců a potápěčů cestuje českým nákladním automobilem Tatra 813 8x8 Kolos. (ing)

Reklama

Reklama