Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh Tommyho Johnsona, kterému je něco přes dvacet a jediné pro co žije jsou víkendy. Jeho víkendy vyplňují náhodný sex, drogya občas se někde s někým porvat. Vlastně kdekoliv a s kýmkoliv. Tomyho život se odehrává mezi bitkami a sexuálními scénami. Obsese z násilí u něj pomalu přechází v noční můra a Tommy se dostává do stavu, kdy se sám sebe ptá, jakou cenu má jeho život. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (184)

anglanek 

všechny recenze uživatele

Miluju Liverpool , miluju Anglii..miluju Anglickej fotbal, miluju jejich hlasky ,miluju to jejich fucking, miluju jak jsou v pohode, ale urcite nemam rad nasili ani bitky ale do filmu o Hooligans to proste patri! kdo kouka na Anglickou ligu,tak to proste chape. Hlasky jsou tu vyborny,vtipny a kdo ma radeji gymnastiku,tak tohle asi nikdy nedokaze pochopit. Film není ani tak o fotbale jako takovem ale o srdcove zalezitosti svého cklubu, parte provokateru co si uzivaji života a pribeh dvou dedku co palej jointy a nemuzu urcite zapomenout na Arabskyho taxikare. Proste je to Anglie a do Anglie to jejich celosvetove proslavene slovo FUCKING patri........... rozhodne ale budu koukat, poslouchat a vnimat při zapase na 80 000 tisíc srdcaru z Anglie,Skotska nebo Irska nez na 250 totalne vymastenych blbu z Ostravy nebo 300 zoufalcu ze Sparty co ani nevedi s kym jejich" milovana" Sparticka momentalne hraje. ()

dwi 

všechny recenze uživatele

Spojit téma odvrácené strany fotbalového fandovství s existenční krizí několika málo hrdinů se povedlo na jedničku. Parta ostřílených chuligánů přežívá od zápasu k zápasu, od bitce k bitce. Zbytek času vyplňuje koksovými mejdany či balením holek na potkání. Zdánlivá všeobecná idylka je však nahlodávána individuálními problémy, které se snaží každý řešit po svém. Ať už jsou to halucinogenní vize o smrti kamaráda, ztráta respektu ve skupině nebo neschopnost vést normální rodinný život, východisko je jen jediné – další rvačka, v níž starosti jdou stranou. Nick Love obratně pospojoval prázdné osudy lidí s adrenalinovým náporem bitek, u kterých by tvůrci Non Plus Ultras mohli jen tiše brečet. Holdujete-li fotbalu s tím pravým entuziazmem, připočtětě si hvězdičku navíc. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No nejspis to je nejlepsi film takovyhleho typu, ale zase ze by to bylo na 5*, to ne. Jediny co mi vadilo je, ze tady je banda opet zachycena, kdyz uz de do sracek a ne na vrcholu "slavy". Taky jsem cekal, ze tu bude nejaky fandeni fotbalu, ale to ne, parkrat zarvou nazev klubu, ale jinak vypadaj jak normalni banda fetaku co se rada rve. Aspon ze herecky vykony jsou hodne dobry, takovy civilni, i kdyz tu nehraje zadna hvezda. Kamera mi prisla taky hodne dobra a cely to je ladeny trochu do sediva. Bitek tam mohlo bejt vic, ale ty co tam sou, sou slusny a perfektne udelany. Akorat to je trochu zmateny, protoze neni obcas videt, kdo ke komu patri. A taky mohli bejt vic drsnejsi, sice se rubou hlava nehlava, ale ze by tam nekde moc cakala krev to ne, jen tak decentne. A to jak se hlavni postave furt zdalo o nakym klukovy a jak ho skopou tak to tam bylo takovy zbytecny. I kdyz vsichni furt rvou sprostarny a machrujou jaky sou to drsnaci, tak mi to prislo spis jako cerna komedie, protoze mnohem vickrat sem se smal nez abych byl nejak napnutej, ale vubec mi to nevadilo. Nejlepsi na tomhle filmu je hudba, protoze ta je skutecne bezchybna, skvele dotvari atmosferu a vyplnuje dej. Diky ni davam o * vic. U tohohle filmu jsem se vubec nenudil, protoze celej je v docela slusnym tempu a i kdyz to neni nejake mistrovske dilo tak urcite stoji za skouknuti. ()

WinnJets 

všechny recenze uživatele

Zcela jistě tohle britské drama nabízí o mnoho lepší podívanou než o rok mladší americký film stejného názvu. Sice se jedná o stejný námět, ale jinak je tohle zpracování po všech stránkách daleko věrohodnější a rozhodně přináší divákovi realističtější pohled do života tvrdého jádra proslulých anglických chuligánů, než jeho mladší kopie s E. Woodem. Miskou na pověstných vahách pro mě byl mimo jiné i představitel hlavního hrdiny Danny Dyer, který se hlavní role zhostil víc než důstojně, zatím co E. Wood v prostředí fotbalových Rowdis opravdu nemá co pohledávat... ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

O niečo slabšie než o rok neskôr natočený Hooligans (2005). V prvom rade oproti "druhej časti" prvotný Hooligans neobsahuje prakticky žiadne emócie (najmä ak si porovnáte závery oboch filmov.. nebudem spoilerovať). Čo k tomu viac povedať? Lepší priemer, rozhodne nič do čoho by som sa mal chuť pustiť znova. Dodatočne mi prišli zbytočné niektoré línie (čo je pri snímku s tak krátkou stopážou veľké mínus) - za príklad, story dvoch veteránov/dedulov a Tommyho neustále snenie. A menší spoiler - to sa Tommymu sníval dokola ten istý sen len aby sme na konci zistili, že sa nejednalo prakticky o nič dôležitého? Iba dostane trochu na držku? No jé, hrôzostrašné odhalenie. Skutočne nerozumiem zmýšľaniu scenáristu. Fucking weird.. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (15)

  • Danny Dyer zde hraje jednoho z hooligans Chelsea FC, ale ve skutečném životě je velkým fanouškem West Ham United. (Kryton)
  • Danny Dyer se účastnil seriálu dokumentů o fotbalových chuligánech (Footbal Hooligans), kde se dostal do styku se skutečnými chuligány. (Kryton)
  • Vlajka fanoušků Chelsea, která visí na zadním skle autobusu byla údajně autentickým dárkem jednoho z bývalých členů tvrdého jádra Headhunters. Nick Love ji použil, i když je ní zobrazen Totenkopf. (don corleone)

Reklama

Reklama