Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v dávnověku se vejce z rozbitého dinosauřího hnízda dostalo díky náhodě na malý ostrov, kde žijí lemuři. Ti vejce objevili zrovna ve chvíli, kdy se z něho vyklubal malý dinosaurus. Lemuři se ho ujali a pojmenovali ho Aladar. Jednoho dne ale na planetu Zemi dopadly meteority a způsobily děsivý požár na ostrově, kde žili. Jen díky Aladarově velikosti se lemuří rodina, která ho vychovala, zachránila. Aladar s nimi na zádech přeplaval na blízkou pevninu. Tam se přidali ke skupině mírumilovných dinosaurů. Díky následkům vesmírné katastrofy a krvelačnosti hladových predátorů se ale často ocitnou ve velmi nebezpečných situacích... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

javak810i 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se těšil už od mého dětství. Pamatuji si, jak mě na jednom z prvních DVD, které jsme pořídili, uchvátil trailer právě na Dinosaura. Po Jurských parcích jsem se ale k jeho zhlédnutí nedostal, až teď, po dlouhých 13 letech... Musím uznat, že film neztratil nic ze svého kouzla. Animace je na svou dobu velmi povedená a Howardův hudební doprovod je vážně skvělý. Navíc vše působí takový příjemný pohádkový dojem. Za mě lepší 4* ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

A žili šťastně, dokud za pár let stejně všichni nevyhynuli. :-) Dějově naprosto šablonovitá disneyovka vyčnívá neobvyklým a nákladným zpracováním, kdy animátoři doplnili digitální potvory do předem natočených záběrů reálných lokací a prostředí. A jde bezpochyby o úžasnou podívanou, podpořenou navíc naprosto dechberoucím soundtrackem Jamese Newtona Howarda. ()

Reklama

obivan568 

všechny recenze uživatele

Každý měl v dětství nějakou lásku. Někdo měl osobu jiného pohlaví, někdo osobu stejného pohlaví, někdo bačkoru, zvíře, sklenici, plyšáka, polštář, autíčko... Moje láska by film Dinosaurus. Nevím proč, ale skoro každý týden, když jsem si v půjčovně nemohl (nechtěl) nic vybrat, šáhl jsem po Dinosaurovi. On celý ten svět je jako stvořený pro děcka a trocha akce a napětí tomu jen prospívá. K tomu naprosto parádní animace, která (pro děcka) dělá naprosto uvěřitelný reálný svět, ve kterém by, už jako lemur, býložravec, masožravec, "dlouhokrk", žlutý lemur, chtělo (děcko) prostě být. Teď už to samozřejmě není taková senzace jako v dětství, ale vzpomínky mi zůstaly. Za své dětství 100% :) ()

liberita 

všechny recenze uživatele

Prelomové prepojenie počítačovej animácie a reálnych prírodných záberov je výrazným plusom tohto animovaného filmu zo štúdia Disney. Po prvýkrát som ho videla v kine a bol to pre mňa rovnaký zážitok ako o niekoľko rokov neskôr filmy s technológiou 3D. Dobrodružný príbeh možno neoplýva množstvom zvratov a jeho záver je dosť predvídateľný, ale aj tak zostáva jeho pozeranie príjemne a zaujímavo stráveným časom. Aladar je svojou odvahou a neochotou predčasne sa vzdávať sympatická postava, hoci trochu idealistická a jeho opičí priatelia sú podarení. Krásnym doplnkom prostredia je hudba Jamesa Newtona Howarda, za najlepšie piesne zo soundtracku považujem "The egg travels" a "Breakout", čo je zároveň sprievodná hudba k mojim dvom najobľúbenejším scénam z celého filmu. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Mým přáním vždy bylo, setkat se s dinosaury. Bohužel to je jen sen, který se mi asi nikdy nesplní. A tak si to musím vynahrádět tím, že se na ty monstra dívám prostřednictvím filmů. Vůbec jsem neměl tušení, že existuje tento snímek, který je téměř dokonalý. Příběh je sice v podstatě o ničem, ale to nemění nic na tom, že je Dinosaurus suprovej animák. Film vyniká hlavně akčními scénami a dokonalou animací. Po dlouhé době hodnotím film pěti hvězdami. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (25)

  • Živé zábery sa nakrúcali na Havaji, slávnych náhorných plošinách vo Venezuele, Austrálii, Západnej Samoe, v arborétu v Los Angeles a Údolí smrti v Kalifornii. (pravo)
  • S oficiálnym rozpočtom 130 miliónov amerických dolárov (neoficiálne až 200) je to najdrahší film, ktorý vyšiel v roku 2000. (Spilvo)
  • Aladar sa mal pôvodne volať Noah. (Spilvo)

Reklama

Reklama