Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Scott Calvin je otcem desetiletého syna Charlieho. Neustále má málo času, skoro nikdy nedokáže vyzvednout syna včas od bývalé manželky. Celý jeho život se změní v okamžiku, kdy za něj nečekaná událost vyřeší otázku, jestli má Charliemu říct, že Santa Claus neexistuje. Když se synem vyběhne před dům, uvidí na zemi ležet Santa Clause, který právě spadl ze střechy. Ten má u sebe kartičku, podle níž ho má nálezce zastoupit. A než se překvapená dvojice vzpamatuje, Santa zmizí. Zůstane jen jeho kostým, kouzelné sáně se sobím spřežením a nerozdané dárky. Scott a Charlie do nich nastoupí a zbylé dárky rozvezou. Najednou se na krátký čas ocitnou na severním pólu v Santově sídle. Tam jim Bernard, který má na starosti přípravu a rozdělování dárků, vysvětlí, že ten, kdo si obleče kostým skutečného Santa Clause, musí převzít i jeho povinnosti. A pak jsou tu zase Vánoce a před Scottovým domem zastaví Bernard s kouzelnými saněmi. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu 3

Recenze (158)

claudel 

všechny recenze uživatele

Když se nad tím zamyslím, nevidím příliš mnoho rozdílů mezi Santa Clausem a Vánoční kronikou, ačkoli oba filmy dělí od sebe více než dvacet let. Úroveň obou je přibližně stejná, subjektivně mi jako Santa Claus více vyhovuje Kurt Russell než Tim Allen. Možná i proto, že celý film bojoval s předsudkem, že Santa Claus nemusí vypadat jako obtloustlý děda, Tim Allen si to panděro více hýčká... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Slabá komedie, která nefunguje ani v čase vánočním. Nějak rychle film po shlédnutí vyšumí a nenalezl jsem v něm žádnou výraznou scénu. Potenciál tady však byl jenže Tim Allen v roli Santa Clause nepůsobí dvakrát sympaticky, roli tak trochu odbyl a do toho chabý děj bez pořádně rozvinuté zápletky se kterou se nakládá dost lajdácky a neobratně. Postupně se nápady obehrály a v tom horším případě postupně docházely až se úplně vyčerpaly. Na podobné téma existuje celá řádka více či méně povedených filmů, ale tenhle řadím k těm nepovedeným. Dá se na něj podívat, ale nevyvolá nic, co by bylo zajímavé nebo nějak líbivé. Je to strojově čistá práce, která v ničem neohromí a za pět minut po filmu se na ni zapomene. Nelíbilo. 40% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $22miliónovTržby USA $144,833,357Tržby Celosvetovo $189,833,357Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA $13,803,522║ Jedna z tých peknejších vianočných rozprávok, z už niekoľko krát premieľaného amerického motívu Santa Clausa. V hlavnej úlohe sa fajn uviedol Tim Allen a ten dodal určité čaro tomuto bielemu starcovi, aj vďaka svojej zaužívanej kutilovskej negramotnosť. Začiatok filmu má trošku kostrbatí rozbeh ale potom to začne riadne naberať na tendencii zábavnosti a dokonca aj nejaké tie emócie prídu. /75%/ ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Dvě zajímavosti...za prvé, je možné spatřit elfy (skřítky) i v lidském světě, kterak dohlížejí na Scotta a Charlieho...jeden kluk ve třídě má špičaté uši a vůbec se nesměje, když Charlie oznámí, že jeho otec je Santa. A pak je možné spatřit jednu dívčinu, která prochází za lavičkou, na níž Scott naslouchá dětským přáním. Za druhé...v zavěrečných titulcích je možné slyšet dvě různé písničky podle kopie filmu...buď Christmas will return  nebo Jingle Bells od Yello...ta druhá verze byla určena pro Británii, ale odvysílána i u nás. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Och, tak tohle je absolutní vánoční klasika, díky které poznám, že se blíží Vánoce. Tenhle film mne provází vánočním obdobím už pár let a vždycky mne baví ho skouknout. Jsou zde nádherné prvky pohádkovosti, ale zároveň je to vtipné a originální. Tim Allen v roli zajímavého člověka Scotta Calvina je zde prostě suprový a celý scénář je velmi originální. Já mám tenhle film rád a osobně ho považuji za vánoční klasiku. Proto nemohu jinak, než dát čtyři hvězdičky, protože mezi vánočními filmy to patří k nadprůměru a není to nikterak kýčovité. Prostě to funguje, a to je to hlavní. Takže tleskám tvůrcům a děkuji jim za tenhle nádherný film, který mne provází vánočním obdobím. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (11)

  • Jediný film zo série, v ktorom sa neobjaví žiaden darebák. (m.a.t.o.)

Související novinky

Tim Allen opäť Santom

Tim Allen opäť Santom

16.09.2005

Rodinná komédia Santa Clause, v ktorej sa Tim Allen nedobrovoľne stal Santom, aby objavil a pochopil "ducha Vianoc" a našiel si cestičku k svojmu synovi, sa dočká ďalšieho pokračovania. Predstaviteľ… (více)

Reklama

Reklama