Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Den, kdy jste nebyli nakupovat, považujte za ztracený!" Anna - "recitátorka" reklam v obchodním domě, Karin - neúspěšná herečka, Ian - manažer, Eva - prostitutka a Petr - bývalý estébák. Všichni se jednoho dne potkají v hypermarketu. Někteří tu pracují, někteří nakupují, někteří provokují a některým možná dokonce hypermarket změnil život. Zatímco Karin dál dabuje nekonečné stupidní telenovely, z Evy se stává skutečná filmová hvězda a Petr řeší svůj hlad po fízlování vlastní videoslužbou. A všichni jsou tak trochu smutnými klauny, kteří se jen zběsile snaží naplnit svůj vlastní sen o štěstí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

S tímto filmem jsem zjistila, jak je hodnocení nějakého filmu po zhlédnutí ovlivněno tím, jak je na csfd hodnocen. V tomto případě zde před uvedením v TV nebylo ani jediné hodnocení a mě se tento film opravdu dost líbil, ale většině osazenstva ne:) Myslím, že na televizní film, byl na dnešní poměry zvládnut dost dobře. I herci předvedli velmi slušné výkony. V Hypermarketu jsem poprvé poznala sympatickou osobnost Davida Švehlíka:) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 8/10 Hudba 5/10 Efekty 5/10/// +parádní Miroslav Krobot a David Švehlík, jistý dějový zvrat, prostředí, kamera, gradování napětí -prostředí hypermarketu je ve výsledku jen dějištěm těchto událostí(a ještě ne všech) a je škoda, že se film nesoustředí na práci ale spíše na dějové linky jednotlivých postav, které jsou sice zajímavé, ale prostředí mohlo být více využito/// Překvapivý film. Možná dost střelený a ujetý, ale i takové filmy mohou být. Pokud nechcete být vedoucí v hypermarketu, mrkněte na tento film./// Celkem 64%/// ()

Reklama

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Zajímaé, netradiční a cool dílko ostravské televize, jež zdařile eliminuje televizní prvky a veze se na vlně českých filmů s absurdními zápletkami i osobami, kterých je už nyní více než dost, ale Hypermarket mě nakonec přišel docela sympatický, hlavně proto, že si vůbec nebere servítky. A navíc, kdo dnes nepovažuje hypermarkt za absurdní místo? Tato pararela už snímek vyzdvihuje nad televizní průměr. ()

Cushing 

všechny recenze uživatele

Vynikající. A ke všemu v neděli v osm večer na ČT1! Zowieeeee! Prime Time is my Time! Tak v tom jsem se rochnil -- taková petarda do čenichu českýho zaprděnýho měšťáka! Co na to říkáte, "odpad"-líci? :-) Pro mě důvod, proč zatím neodhlásit televizi. I když si to, obávám se, v ČT někdo ošklivě od..re. Ta bába, co má na starosti programovou skladbu, evidentně netušila, co jí to ostravští dramaturgové naservírovali. Jen tak na ni! Doufám, že ji z toho trefil šlak. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Takový nepodařený televizní experiment... Sice velmi zajímavé ,,angažované" sociologické téma, solidní psychologický ponor, ale forma televizního zpracování byla tak zmatená, že rušila percepci a odváděla pozornost k nepodstatným detailům... Příznačná je absolutní hodnotová negace - všechny postavy mají silné problémy a jejich meze normality jsou poposunuty, všem chybí silný hodnotový žebříček, lidé v rastru tohoto filmu nahradily víru konzumem a chrám hypermarketem, jistě tenhle fenomén ve společnosti cítit je, ale takováhle plošná paušalizace je až příliš jednoznačná. Silný je příběh bývalého příslušníka Stb, jeho závěrečná konfrontace s dcerou neakceptovatelná... Experiment se tvůrcům sice tak úplně nepovedl, přesto díky za něj. Alespoň měl snahu na něco poukázat a cosi odkrýt a pojmenovat... ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Hudbu složil Roman Holý spolu s Ondřejem Brouskem už v roce 2004 bez souvislosti s jakýmkoliv existujícím filmem jako splnění muzikantského snu o natočení soundtracku za plné tvůrčí svobody. Výsledné album nazvané "Crushing Bliss" kombinuje zvuk velkého symfonického orchestru, elektroniku a zpěv Emy Brabcové (Khoiba), Romana Holého a Dana Bárty. (Magyar)
  • Film vznikl na podkladě divadelní hry "Hypermarket" uváděné v roce 2004 na venkovní scéně Národního divadla v Praze "Bouda II". Autor hry, sedminásobný držitel divadelních Cen Alfréda Radoka Viliam Klimáček, za tento text získal 2. místo v kategorii "Nejlepší česká a slovenská divadelní hra roku 2002". (Magyar)

Reklama

Reklama