Reklama

Reklama

Pod kůží

Trailer

Mladý pár se vydává do divočiny, kde chce strávit romantický víkend – výlet se ovšem rychle mění v noční můru, protože jejich auta se zmocní uprchlý trestanec a jeho přítelkyně. Nikdo z nesourodé čtveřice, kterou svedla dohromady náhoda, si ale nedokáže představit strašlivou hrůzu, která na ně čeká u zapadlé a opuštěné benzínové stanice. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

Paldini 

všechny recenze uživatele

Ha, nové originální neokoukané monstrum, zmutovaní ostnatí lidé díky záhadnému viru, mikroorganismu či plísni. Každý horrorový fanoušek zpozorní, protože to se v současné horrorové produkci každý den nevidí. A neuvidíte ho nakonec pořádně ani v tady, kvůli snad nejrychlejšímu střihu v dějinách filmu. Nepotěší ani absence strachu a napětí a přítomnost nepříliš výrazných herců, kterým jsem jejich hrané emoce nedokázal uvěřit. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Mladý zamilovaný páreček („mistři světa“ ve stavění stanů a ON navíc „tak trochu“ filosof přes stromy) si vyráží užít do přírody trochu těch nevinných radovánek (pro ty, co doposud nepronikli do mých „jinotajů“ – zapíchat si) a jelikož nejsou schopni (si) postavit ani stan, nejprve je (zcela po zásluze) na cestě do motelu přepadne uprchlý trestanec se svojí sjetou (pardon, dva dny abstinující) přítelkyní mířící spolu do Mexika, aby se jim posléze (téměř) dostalo i to, kvůli čemu přijeli. (O)píchání. Problémem však je, že nikoliv „společného láskyplného“, nýbrž od ježury (dikobrazu?) z vesmíru resp. následně (na benzínce) od „Adamsovic pana ručičky“, co mj. rád (lidské) teplo. Splinter je další z dlouhé řady fantasmagorií (T. Wilkins musel mít skutečně (během natáčení) permanentně "pod kůží") a já se definitivně ujistil, že na příští dovolenou si přibalím i kameru, samozřejmě bez stabilizátoru. Je to přece tak jednoduché.... Někdy mě skutečně až zaráží, jak malé nároky (v daném žánru) někteří (z vás) mají. Nízkorozpočťáky typu Splinter jsou samozřejmě omezeny rozpočtem a tak musí (pokud chtějí diváka něčím zaujmout popř. strhnout) vsadit na jiné atributy než je vizuální (triková) stránka. Buď na budování postupné (paranoidní) atmosféry a následné její gradaci, či to vzít z opačné stránky, vsadit na odlehčenější (černo)humornou notu popř. to rovnou pojmout jako parodii. Splinter (až na pár=2 světlejších momentů) nic podobného nenabízí a tak (po zásluze) aspiruje na (nicneřešící) titul: naprosto zbytečný snímek. p.s. korunu tomu všemu nasazuje netradiční amputace ruky, v jejímž světle se snímek D. Boyela 127 hours jeví jako „mnoho povyku pro nic“ a skutečný A. Ralston jako velký „bolestín a cimprlik“. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

V záplavě skutečných hororů, které je utrpení sledovat (Mlha, Prokletí domu slunečnic, prakticky všechno od Bolla) je SPLINTER rozhodně nadprůměr, i když tak slavné to taky není. Co by se dalo vyzdvyhnout je obsazení, protože všechny postavy hrají přirozeně, takže jim budete fandit, a potom také nápad s hlavním "záporákem", který sice nezapře slabší rozpočet, ale tajemno, strach a napětí utáhne. Škoda jen toho tolik kritizovaného zběsilého střihu, i já se musím přidat se svou troškou do mlýna, protože toho ve vypjatých momentech fakt není moc k vidění, když to vypadá, jako kdyby kameru držel někdo stižený nervovým šokem. Za tu skotačící utrženou ruku ale přidávám *, pro někoho se silnou arachnofobii patřičně hororový zážitek. ()

Andersis 

všechny recenze uživatele

Naprosto špatně nasnímané a kreténsky urychlené akční scény s nonstry. Pokroucené lidské těla by působili slíp kdyby se nehýbali rychlosti stíhačky. Gore mohlo být dobré, ale opět je to špatné nasnímané. Dabing je naprosto idiotský, ale nevím proč, líbilo se mi to. Njn hold 7 zlatavých Plzní dělá svoje. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Hned začátek napoví, že tenhle nízkorozpočťák si bude pomáhat chaotickým střihem. No a když jsem viděl ústřední pár, tak jsem věděl, že je zle. Dvě vemena, kteří si nejsou schopni rozdělat stan si vyrazí do přírody. Kvůli své nulové manuální zručnosti jsou nuceni k odjezdu do motelu. Jenže po cestě narazí na druhý ( záporný ) pár. A z kladného páru jsou najednou rukojmí. Jenže to pravý zlo na oba páry teprve čeká. Film sice obsahuje trochu té chaotické ( díky střihu ) akce, krve a napětí, ale taky otřesný herecký výkony. Navíc vše kazí naprosto dementní kamera. Místy mi navíc film připadal jako hodně špatná komedie. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Na Sceramfestu získal snímek šest cen. Toby Wilkins za nejlepší režii, David Michael Maurer za nejlepší střih, Ozzy Alvarez za nejlepší make-up, Elia Cmíral za nejlepší hudbu, Ted Kroeber a Kai Barry za nejlepší kameru a tým specialistů za nejlepší speciální efekty. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Oklahoma City. (Terva)
  • Kabelová společnost HDNet Movies vysílala film dva dny před jeho oficiální premiérou v kinech. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno