Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další z úspěšných japonských hororů, které ovládly západní svět. Předtucha, vás zavede do světa nadpřirozena, které se dotkne každého nervu vašeho těla. Hideki Satomi je profesor, jehož život je obrácen vzhůru nohama poté, co najde útržek novin s oznámením o úmrtí jeho dcery. Ta opravdu zemře při autonehodě. Tři roky po této tragédii jsou její rodiče stále naprosto zničeni, ale život jim do cesty připraví další nástrahy v podobě novinových článků předpovídajících smrt jejich přátel. Podaří se jim tentokrát změnit osud? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (54)

Cedr 

všechny recenze uživatele

Předně se nenechte odradit zdejším plakátem. Na hlavní hrdiny nebude číhat postava obalená v novinách :) Aspoň takovouhle mylnou představu ve mně tento plakát před shlédnutím vyvolal a spolu s tvrzením, že jde o japonské Final Destination mě docela odrazoval... Nezvratný osud mi totiž moc hororový nepřišel... Jsem rád, že moje předsudky byly ale nemístné :) No... Stručně řečeno se sice asi vážně jedná o Final Destination v japonském provedení. Ale je vidět, že Japonci umí, takže to docela funguje :) Co to znamená v praxi? Lehce nadprůměrný začátek a prostředek... a vynikající konec. Děj se zpočátku odehrává typicky pozvolnějším tempem, pro někoho možná až nudným. Film je podkreslený tak trochu tajuplnou atmosférou, která je okořeněna několika drobnými lekacími momenty. Po hodině spíše mysteriózního dramatu, jsem si říkal, že to i přes viditelný potenciál zas tak zábavné není... v tu chvíli ale nastoupila poslední čtvrthodinová jízda. A jízda to je opravdu pořádná. Závěr filmu vám nedovolí vydechnout a jelikož se to celé odehrává po poměrně dlouhém, na horor docela klidném, ději... má to fakt grády :) Možná je to dost subjektivní pocit, ale nevybavuji si, kdy jsem se naposledy takto silně lekl :) No možná momentálně japonské horory trochu nadhodnocuji a nejsem úplně objektivní... Ale v případě Yogenu... mám skutečně pocit, že tento snímek je vysoce podhodnocen... Jestli máte něco proti J-hororům, tak se na ně nekoukejte a počkejte si na popcornový remake od pánů z Hollywoodu. ()

t_gon 

všechny recenze uživatele

Příjemná změna oproti tunám duchařin, ale… smůla. Proste lepší průměr a víc si to ze mě ani pomocí novin nevydoluje. Film má výborně našlápnuto hned z počátku a pointa je vcelku originální a časem příjemně graduje. Jenže někde na půli cesty film začne klopýtat a ztrácet tempo. I když se dočkáme mnoha výborných scén, tak se děj začne natahovat a vyplňovat nudnou vatou… Tip k obsazení - maličká Nana má vskutku obdivuhodný výkon, který jsme si nevěřícně mnohokrát opakoval… ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Neviem, ako nás dokážu Japonci stále desiť, keď sú ich "japan shock" v podstate o tom istom (ibaže sa priebežne mení mobil za VHS, prípadne noviny za internet). A to sú všetky tie KRUHY, ZMEŠKANÉ HOVORY a JU-ONY len špičkou ľadovca! I PREDTUCHA funguje na znepokojivej mrazivej úrovni a na rozdiel od hore spomenutých kúskov núti k zamysleniu. Inak, čo by na to asi tak povedali tvorcovia amerického seriálu „Zajtrajšie noviny“ a trilógie NEZVRATNÝ OSUD? ()

BloodMax 

všechny recenze uživatele

Zajímavá myšlenka, změnit svůj osud. Osud si s námi často zahrává jako režisér Tsuruta s naší myslí a pocity. Pochmůrné prostředí, velmi často zahalené do černé a k tomu ten děsný příběh, přesto všechno jsem se ve filmu lekl asi jen dvakrát a jedno z toho bylo, jak té dívce chyběl kus obličeje ---> to mě opravdu vyděsilo, ikdyž u takových filmů je to na denním pořádku. Podobné horory mám asi nejraději, které útočí neznámým na naše podvědomí a nejsou zde monstra, která mi přijdou spíše komická.....tento filmek si zaslouží 75 %.... ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Moc pekny maly horror, ktery dokazuje, ze k tomu, aby dokazali Japonci k smrti vydesit nepotrebuji nutne zastup dlouhovlasych divcin. Film, ve kterem si Osud pohrava s hrdiny trochu jinak, nez zname z Final Destination, tahne z absolutnich vysin predevsim ponekud zdlouhava stredni cast a lehce odhadnutelna pointa. I tak jde ale o vynikajici zalezitost s opravdu hodne silnymi lekackami. Nikdy bych neveril, ze se budu bat novin.... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Film byl natočen na motivy mangy "Newspaper of Terror", které kreslil Kioufu Shinbun a napsal Jiro Tsunoda. (Terva)

Reklama

Reklama