Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žánr sofistikované romantické komedie dosáhl svého vrcholu v této nestárnoucí klasice, zvolené mezi Top 100 amerických filmů všech dob Americkým Filmovým Institutem. Katharine Hepburn, Cary Grant a držitel Oscara James Stewart září v této mistrovské komedii (režie George Cukor) o intrikách, svatbě a zasloužené odplatě. Spisovatel Donald Ogden získal filmu druhého Oscara za adaptaci hry Philipa Barryho. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (157)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Dejte k sobě pohádkovou, okouzlující, nepopsatelně životnou lvici Katharine Hepburn a toho nejšťavnatějšího, nejroztomilejšího a nejnevinnějšího zajíčka - Jamese Stewarta. K tomu si přidejte elegána se srdcem i pěstí na pravém místě - Caryho Granta. Pod Cukorovou režií tak vznikne neodolatelně krásný snímek, kde nevím, zda mám více chválit opilého pějícího a deklamujícího Jimmyho anebo "ubrečenou" Katharine. Nádhera. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Moc veľa hereckých superhviezd na metri štvorcovom... Je vzácnosť vidieť pokope na striebornom plátne najväčšie hviezdy Hollywoodu, a to ešte k tomu v spoločnom filme režiséra Georga Cukora ! Užíval som si, keď som ICH videl v spoločnom zábere, najmä zvodná a sexy Katharine Hepburn, je úžasná bohyňa, Cary Grant a James Stewart, ktorý získava Oscara za najlepší herecký výkon, tak si myslím, že je škoda, keď si zahrali spolu len v jednom snímku. Za to Katharine a Cary sa stretli viac - krát, vtedy sa mi to páčilo o čosi viac, ako momentálne teraz. Katharine má v snímku až 3. nápadníkov, kde už som uviedol dvoch, k tomu je ešte jeden John Howard. C.K. DEXTER HAVEN, MACAULAY ( samozrejme, že nie CULKIN, ) CONNOR a posledný z pánov, je GEORGE KITTREDGE. Tak prvý je ex - manžel Tracy Lord, ktorý sa jej znovu pletie do života, druhý je novinár, ktorý je pozvaný inkognito na svadbu, áno, tretí je jej snúbenec, zazobanec, za ktorého sa má vydávať. A keď sa všetci takto stretnú, nastanú komplikované situácie... George Cukor je dobrý režisér, ale práve to, že má toľko superstars, tak to podkopáva samotný film. Myslím, že jeden z dvojice Grant / Stewart bol trochu mimo. Ale inak, sa jedná o klasiku, kde je jediná možnosť vidieť najväčšie stars Hollywoodu v jednom filme, pričom príbeh samotný trošku škrípe. ()

Reklama

danoo 

všechny recenze uživatele

Síce býva jedna z najznámejších romantických komédií . G e o r g e a . C u k o r a . v literatúre tradične hodnotená ako vrchol subžánru s c r e w b a l l c o m e d y, možno povedať, že vo svojej podstate nie je ani tak bláznivá ako skôr rafinovaná, čo vďaka citlivej a elegantnej réžii oceníme ešte aj dnes. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale zkrátka si potřebuju sehnat dabovanou verzi, abych si snímek dokázal pořádně užít. Sice už pár let dabované filmy vesměs odmítám, ale u téhle komedie jsem se nedokázal pořádně zasmát, byť je dost vtipná. Mám za to, že to je právě absencí češtiny - zkrátka potřebuju dialogy slyšet česky, abych vnímal atmosféru stejně jako u našich prvorepublikových veseloher. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Než jsem si to pusil, dal jsem si slib, že za jakýchkoliv dám plný počet, protože tenhle film jsem sháněl tak půl roku, ale bez úspěchu, ale kdykoliv jsem si na něj vzpomněl, hned se mi na tváři rozrážil velký úsměv. Veděl jsem, že si ho tenhle rok ještě pustím. Stal ze zázrak a já usedal s nadšením, ale i obavou. Nakonec to všechno dobře dopadlo a já viděl opravdovou perlu mezi romantickými filmy! __ Dvorní herci Hitche a dokonalá bohyně si rozehráli partičku ve Filadepfii. Pan elegán a fešák Grant si chemii s krásnou Kathrine nacvičil už v Leopradí ženě a Stewartovi to šlo přímo od ruky. __ Jedna z nejlepších konverzaček ever! ()

Galerie (80)

Zajímavosti (25)

  • Premiéra filmu byla v prosinci 1940 a film lámal kasovní rekordy všude, kde se objevil, a to včetně Radio City Music Hall, kde porazil i do té doby finančně nejúspěšnější film historie, Sněhurka a sedm trpaslíků (1937). Příběh z Filadelfie vydělal v Radio music Hall nakonec přes 600 000 amerických dolarů, což bylo víc než polovina celkového zisku divadelní verze příběhu, kterou utržili na Broadwayi. (Pavlínka9)
  • Hlavní mužskou roli odmítli Clark Gable a Spencer Tracy. Nechtěli riskovat obsazení vedle Katharine Hepburn, která byla přezdívána „jed pro kasu“. (Pavlínka9)
  • Bosley Crowther, který psal pro list The New York Times, prohlásil: „Ten film má prostě všechno, co má komedie z vyšší společnosti mít, vtipný a romantický scénář z pera Donalda Ogdena Stewarta, který vychází z úspěšné hry Philipa Barryho, nádech elegance vyšší společnosti, v níž se žije v nezbytném luxusu, a k tomu vynikající obsazení.“ (Pavlínka9)

Reklama

Reklama