Reklama

Reklama

Desetiletý Lucas Nickle nemá žádné kamarády a neustále je šikanován chlapci ze sousedství. Svůj hněv si vybíjí týráním bezmocných mravenců na svém dvoře. "Zázračný mravenec" Zoc se rozhodne tento problém vyřešit pomocí kouzelného nápoje, který Lucase zmenší na mravenčí velikost. Pokud Lucas chce, aby ho akceptovali, a pokud chce získat svobodu a vrátit se do svého světa, musí se nejdříve naučit, jak se stát mravencem. Pomáhá mu v tom přátelská mravenčí zdravotní sestra Hova. Pobyt v kolonii mravenců naučí Lucase sebedůvěře, pomůže mu uvědomit si důležitost rodiny i přátel, získá nový náhled na svět, a hlavně - stane se sám sebou. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (172)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách průměrná záležitost pro menší děcka, která je však díky "akčním" scénám a relativní krátkosti bez problémů k přežití. Pouze pasáže ve kterých se vyskytují vosy jsou zdařilé. Zbytek je neškodná až nezajímavá pohádka s násilně podaným ponaučením. Třetí * je za zážitek, který přináší IMax 3D verze, která jasně naznačuje jaký potenciál filmová budoucnost skýtá. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Kluka šikanují spolužáci a on je nasraný tak si to vybíjí na mravencích těm se to nelíbí tak ho zmenší a unesou.  Mají dvě možnosti buď ho zabijou nebo naučí chovat jako mravenec jelikož je to animák zvolí druhou možnost. Animák je to průměrný zvířata se ještě dají naopak lidské postavy vypadají podobně hnusně jako v animáku Mezi Námi Zvířaty co vyšel ten samý rok. Nebudu to srovnávat s Pixarem , protože to je jak srovnávat Hurvínka s Pinokiem. Za 2   vtipné scény (trávící ústrojí žáby a hlava člověka s mluvícími vši) 2 hvězdy. ()

Reklama

Chamyl 

všechny recenze uživatele

Díky morálnímu přesahu pro malé děti dávám hvězdičku navíc, ale jedním dechem dodávám, že i tenhle motiv je zpracován příliš zkratkovitě a zjednodušeně. I když pro předškolní diváky je tahle zkratkovitost asi srozumitelnější. Jinak ostatní součásti filmu dělají vše proto, aby se "úspěšně" zařadil mezi další animák, které nyní rostou jak houby po dešti a na které zapomenete už při odchodu z kina. Pokud chcete něco opravdu dobrého ze života mravenců, pak doporučuji spíš ŽIVOT BROUKA nebo MRAVENCE Z. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Debney: 1. Parade Of Ants 2. Destroyer 3. Sad Lucas 4. Zac Attempts Potion 5. Head Of Council 6. Parents Leave On Trip 7. Zac Makes Potion 8. Colony Floods 9. Colony Destroyed 10. Mommo Awakens 11. The Queen 12. Team Competition 13. Wasp Attack 14. Honeydew Feast 15. The Ant Mother 16. Sneaking Home 17. Hang Gliding 18. Jellybeans 19. Frog Attack 20. Zac And Lucas 21. Exterminator Arrives 22. Asking For Wasp Help 23. Launching The Attack 24. Assault On Stan 25. Lucas Gets Named 26. Home Coming 27. Bullies And Sweet Rock ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Tento škodolibý lidský ničema, dále pak nazýváný Pinďa Kazisvět, záměrně a se zlým úmyslem rozmačkal zásobárnu jídla, zaplavil líheň kukel v dolních patrech a zmáčel mraveniště obávaným žlutým dehtem............ Gigantická bitva miniaturních rozměrů. Scénář : John A. Davis a John Nickle Kamera : Ken Mitchroney, Michael A. Wallace a Shane L. Wapskineh. Hudba : John Debney - ve filmu mimo jiné zazní : Elvis Presley - I Got Stung http://www.youtube.com/watch?v=TpLk94g7-Xo DIALOG - ZOC : Krucajs, ty šutráku. Proklínám tvý děti. HOVA : Hm, já myslím, že šutry děti mít nemůžou. ZOC : Teď už ne. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Julia Roberts, která ve filmu namluvila Hovu, namluvila dalšího brouka, konkrétně pavouka, také ve filmu Šarlotina pavučinka (2006). (jezurka42)
  • Zfilmovat příběh napadlo producenta filmu Toma Hankse, když si jeho syn přinesl ze školky knihu "The Ant Bully" od Johna Nicklea. (HappySmile)

Související novinky

Blizard ve filmu

Blizard ve filmu

10.05.2006

Resident Evil, Doom, Mortal Kombat, Alien vs. Predator, Street Fighter, Super Mario Bros, Wing Commander a Dvojitý drak mají něco společné s novým projektem v těchto chvílích dorážejícím na pracovní… (více)

Reklama

Reklama