Reklama

Reklama

Desetiletý Lucas Nickle nemá žádné kamarády a neustále je šikanován chlapci ze sousedství. Svůj hněv si vybíjí týráním bezmocných mravenců na svém dvoře. "Zázračný mravenec" Zoc se rozhodne tento problém vyřešit pomocí kouzelného nápoje, který Lucase zmenší na mravenčí velikost. Pokud Lucas chce, aby ho akceptovali, a pokud chce získat svobodu a vrátit se do svého světa, musí se nejdříve naučit, jak se stát mravencem. Pomáhá mu v tom přátelská mravenčí zdravotní sestra Hova. Pobyt v kolonii mravenců naučí Lucase sebedůvěře, pomůže mu uvědomit si důležitost rodiny i přátel, získá nový náhled na svět, a hlavně - stane se sám sebou. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (172)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pro menší děti je Mravenčí polepšovna jako stvořená. Sice jsem se i já docela dobře zasmál, ale ze začátku mi to zbuzovalo právě opačný dojem. Přiznám se, že jsem na film koukal s českým dabingem, což mi ani jak koukám líto být nemusí, podle toho kdo co píše se ten originální ani moc nepodařil, což samozřejmě není pravda ohledně českého, který naopak dopadl velice dobře a možná díky jemu jsem se v druhé půlce skvěle bavil. Jak řikám Petr Rychlý je hrozný herec, ale skvělý dabér a i nyní to znatelně prokázal. Po grafické stránce je Mravenčí polepšovna ztvárněna vcelku dobře a rozhodně je to jeden z těch lepších animovaných filmů v dnešní době, ale i tak to není na více jak tři hvězdičky. --- Řiká se, že se k nám jednoho dne vrátí a medovice bude pršet z nebes jako déšť. - Takže vy chcete aby z nebe padali teplý bobky? - Ano to by byl požehnaný den! ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Humor jako takový pro mě není rozhodujícím faktorem. Vlastně vůbec nemám potřebu se smát. Stačí mi dobrý příběh (hlavně i dobrý nápad) a dostatečné množství sympatických postav. A zde je obojí. Už jen proto je Mravenčí polepšovna jedním z mých nejoblíbenějších animáků, na který se podívám vždycky rád. ()

Reklama

inmax 

všechny recenze uživatele

Film mě mile překvapil. Příběh sice ničím nepřekvapil, ale bavil jsem se dobře.. zvlášť finální "velkolepá" bitva byla super. Skvělé jsou i střihy mezi velkým a malý světem.. kdy například kluk stříkne na mraveniště z pistolky a mravenci zažívají apokalypsu. Graficky sice malinko zaostává za animovanými filmy té doby (hlavně co se týká detailů krajiny) ale v zábavnosti v mém osobním žebříčku zvítězil nad Životem brouka (jediný film pixaru, co se mi nelíbí). ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Jo do polepšovny? Tam by mělo jít hodně lidí. Hlavně do té mravenčí. Další z nekonečné řady animáků, které se na nás chrlí jak houby po dešti. Snímek nenadchne, ale ani neurazí. Je to poučení pro všechny malé děti, aby nemířili vodní pistolí na mravence. Je to animák spíše pro mladší diváky. Petr Rychlý zde dabuje skoro mistrně a po Pavlu Rímském (Freeman, Stallone) ho řadím mezi mé nejoblíbenější dabéry. Jen škoda, že se ztrapňuje v růžovce. Co se týče animace, tak ta je na úrovni. I když v dnešní době to už ani tak nepřekvapí. První polovina filmu trochu nudí, protože vidíme jen, jak mravenci přijímají malého hrdinu z říše lidí mezi sebe. Za to druhá půlka snímku je podstatně lepší, protože děj začíná nabírat patřičné obrátky a oko diváka ani na chvíli nemrkne. Je škoda, že animáky vznikají až v dnešní době a já jsem už dospělý. Kdybych Mravenčí polepšovnu viděl v dětství, tak bych hodnotil více než 60%. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Debney: 1. Parade Of Ants 2. Destroyer 3. Sad Lucas 4. Zac Attempts Potion 5. Head Of Council 6. Parents Leave On Trip 7. Zac Makes Potion 8. Colony Floods 9. Colony Destroyed 10. Mommo Awakens 11. The Queen 12. Team Competition 13. Wasp Attack 14. Honeydew Feast 15. The Ant Mother 16. Sneaking Home 17. Hang Gliding 18. Jellybeans 19. Frog Attack 20. Zac And Lucas 21. Exterminator Arrives 22. Asking For Wasp Help 23. Launching The Attack 24. Assault On Stan 25. Lucas Gets Named 26. Home Coming 27. Bullies And Sweet Rock ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Jedná se první animovaný film společnosti Warner Bros., který byl promítán i ve formátu IMAX 3D. (jezurka42)
  • Sladké kameny, na které mravenci ve filmu nedají dopustit, jsou slavné americké pochutiny Jelly Belly. (imro)

Související novinky

Blizard ve filmu

Blizard ve filmu

10.05.2006

Resident Evil, Doom, Mortal Kombat, Alien vs. Predator, Street Fighter, Super Mario Bros, Wing Commander a Dvojitý drak mají něco společné s novým projektem v těchto chvílích dorážejícím na pracovní… (více)

Reklama

Reklama