Reklama

Reklama

Tajemství slov

  • Španělsko La vida secreta de las palabras (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vrtná stanice, místo izolované od civilizace, vzdoruje vlnám daleko na otevřeném moři. Na tomhle odlehlém místě obývaném pouze muži se jednoho dne objeví žena (S.Polley). Má se starat o pracovníka (T.Robbins), který při nehodě přišel o zrak. Časem mezi oběma vzniká pouto. Jako na pustém ostrově se stávají citově závislí jeden na druhém. Za pomocí slov vyplouvají na povrch jejich tajemství, bolest, naděje, láska, smutek..... Bezesporu největší filmová událost ve Španělsku za rok 2005. Na vzniku snímku režisérky Isabel Coixet se výrazně podílel Pedro Almodóvar a jeho produkční společnost ElDeseo, kterou řídí se svým bratrem Augustínem. Film Tajemství slov získal 4 španělské Oscary (ceny Goya) v hlavních kategoriích a deklasoval konkurenci jak u diváků, tak u kritiků. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Velmi solidní konverzačně-emoční drama. První hodina je dost utahaná, nasáváme charaktery postav. Oproti tomu je závěr hodně emočně napjatý a velmi silný. Perfektní herecké výkony, hlavně Sarah Polley, které to opravdu věřím. A nakonec se i dovíme, kdopak je ta malá holčička. Cesty života jsou nevyzpytatelné a ovlivněné i sebemenšíma drobnostma viz. nenaplněná touha Cámary. Jak by to bylo, kdyby se odhodlal? ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmových zážitků za poslední dobu - tak citlivý příběh už jsem dlouho neviděla. Celý film se prakticky odehrává na olejové plošině uprostřed oceánu, což mu ale neubírá na zajímavosti. Setkají se zde dva zranění lidé (jeden tělesně, druhý především duševně) a jejich pomalu se rodící vztah jim změní navždy život - ti dva v podání Tima Robbinse a Sarah Polley jsou nezapomenutelní, k tomu výborná hudba a vedlejší úloha Julie Christie, i když ta se na plátně objeví asi jen 3 minuty. Režisérka Isabel Coixet mě už dostala filmem Můj život beze mne a jestli to tak půjde dál, určitě se zařadí mezi mé nejoblíbenější tvůrce. Navíc má narozeniny ve stejný den jako já :-) ()

Reklama

aquiver 

všechny recenze uživatele

Sice již není tak dokonalý jako Můj život beze mne, přesto i tento snímek stejné režisérky lze nazvat naprostým mistrovstvím. Hluboký bolestný film, tak chytře vymyšlený, napsaný a citlivě natočený, že vnímavého diváka nemůže nechat chladným... a závěrečná katarze je nezapomenutelná... 95 % ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Depresivní pohled na mladou ženu je zábavný asi tak prvních 20 minut. Lineární a pomalý scénář postupem času unavuje. Všichni se tváří zakomplexovaně nebo ublíženě. To se dá ještě pochopit, horší je to však ve druhé části, kde jsme svědky citového vydírání diváka. Tajemství slov se tváří jako přemýšlivý a náročný kousek. Bohužel je to klišoidní pseudo-psychoanalytické nedrama , kde se potřebují všichni jen vykecat. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom, že jizvy na těle jsou vidět, ale jizvy na duši mohou zůstat skryty na věky. Navíc je čas nezhojí, neboť jednou - ne dnes, ne zítra, ale jednou určitě - vyplavou opět na povrch a zcela nás pohltí. Je jediným možným východiskem láska? Může se zdát utrpení jednoho člověka větší než utrpení člověka druhého? Není přeci jen nejspravedlivějším měřítkem názor oběti samotné? Vždyť přece nikdo jiný nemůže cítit ani zlomek toho, co za muka prožívá právě ona. Na každou ránu existuje lék, jen jej musíme najít. Stejně jako odvahu v sobě samotném se přes všechno zlé přehoupnout a začít opět znovu, na nepopsaném listu papíru, který je plný křehkých slov. Křehkých slov zahalených nejtemnějším tajemstvím. Vynikající Tim Robbins a mrazivě dokonalá Sarah Polley. [říjen 2006] ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Filmovalo sa na viacerých miestach v Španielsku a Írsku. Celkovo trvalo od 8. novembra do 22. decembra 2004. (MikaelSVK)
  • Kontaktní čočky, které musel Tim Robbins kvůli roli nosit, mu téměř zničily oči. Při natáčení byl přítomen oční lékařař, protože Robbins se jich odmítal vzdát. (akisha)
  • Příběh o sestře jménem Cora, který Josef vypráví Hanně, je krátký příběh jménem „La señorita Cora“ od argentinského spisovatele Julia Cortázara z jeho knihy Todos los fuegos el fuego. (HellFire)

Související novinky

Co jde do kin tento týden?

Co jde do kin tento týden?

11.05.2006

Narozdíl od minulého týdne se tento čtvrtek do kin nevrhne tolik dobrých snímků. Jedná se o veskrze průměrné záležitosti a pár horších kousků, proto jsme se rozhodli srovnat dnes snímky podle… (více)

Reklama

Reklama